ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτρος Τατούλης: 20.000 ευρώ ανά παραγωγική μονάδα σε αγρότες και κτηνοτρόφους για δράσεις εξωστρέφειας

Στην Μεσσηνία βρέθηκε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» και υποψήφιος Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους συμπατριώτες του Μεσσήνιους, να συζητήσουν τα προβλήματα του τόπου και τις προοπτικές της επόμενης ημέρας, στην βάση της συμφωνίας εμπιστοσύνης για την «Πελοπόννησο του 2030».

Συγκεκριμένα, ο Πέτρος Τατούλης, μαζί με συνεργάτες του βρέθηκε στο Σουληνάρι ανήμερα της Εορτής της Αγίας Σοφίας, στον Χανδρινό, στη Στενωσιά, στην Κουκκουνάρα, στα Κρεμμύδια (Φουρτζή), στο Πετρίτσι, στον Χατζή, στο Βλαχόπουλο, στο Μουζάκι, στη Χώρα.

Μεταξύ άλλων, ο Πέτρος Τατούλης, απευθυνόμενος στους Μεσσήνιους συμπατριώτες του ανέφερε ότι έχουν την τύχη να μένουν σε έναν εξαιρετικά προικισμένο τόπο και οι ίδιοι να είναι εξαιρετικά πετυχημένοι, όπου κι αν έχουν αποφασίσει να δραστηριοποιούνται.

«Προσωπικά, για την Μεσσηνία είχα πάντοτε την άποψη ότι έπρεπε να μετεξελιχθεί σε ένα εξωστρεφές, κοσμοπολίτικο περιβάλλον, όχι με την έννοια της χλιδής και του πλούτου, αλλά υπό το πρίσμα της αυθεντικότητας και της υπεροχής ενός τόπου που έχει αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση» τόνισε ο επικεφαλής της «Νέας Πελοποννήσου» καλώντας τους Μεσσήνιους να προχωρήσουν όλοι μαζί, με την αυτογνωσία και την αυτοπεποίθηση που τους αξίζει σε ένα πολύ φωτεινό μέλλον. «Πατώντας στην εξωστρέφεια που μαζί οικοδομήσαμε για τον τουρισμό μας και τα αγροτικά μας προϊόντα, δημιουργώντας υποδομές που μετά από χρόνια είδαμε να ξεκινούν επί των ημερών μας, βοηθώντας τους τοπικούς επιχειρηματίες με τα μικρά και τα μεσαία κεφάλαια να επεκταθούν περισσότερο, πλέκοντας ένα δίχτυ προστασίας για την κοινωνία οριζόντια, για εκείνους που ζουν δύσκολα. Και για όλα αυτά εγγυώμαι προσωπικά απέναντι στους Μεσσήνιους συμπατριώτες μου» κατέληξε ο Πέτρος Τατούλης.

Ειδικότερα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συζήτηση προκάλεσε η δέσμευση του υποψήφιου περιφερειάρχη ότι θα χρηματοδοτηθεί η κάθε παραγωγική μονάδα , αγροτική και κτηνοτροφική με έως 20.000 ευρώ για δράσεις εξωστρέφειας. Επίσης, ο Πέτρος Τατούλης ανέλυσε την δυνατότητα εμπλοκής της ενεργειακής κοινότητας (που ο ίδιος είχε συστήσει πρώτη στην χώρα και έκτοτε παρέμεινε ανενεργή) προκειμένου να μειωθεί το κόστος στην ενέργεια σε 13.538 νοικοκυριά που βιώνουν συνθήκες ακραίας φτώχειας, καθώς και στις αγροτικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Επιτυχής εντοπισμός και διάσωση αγνοούμενου στην περιοχή Τολού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα παιδιού η χθεσινή και το Άργος

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Σιδέρης: «Σημείο αναφοράς για τη μουσική παιδεία»

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στην άσκηση πυρόσβεσης και απομάκρυνσης θεατών του αρχαίου θεάτρου τηςΕπιδαύρου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις 2025: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19/1, τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

AGGELOS DRITSAS

Δημοπρατείται το νέο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κρανίδι – Έργο 1,7 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Θα δημιουργήσουμε μια σύγχρονη, έξυπνη, ψηφιακή Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό του Παναργειακού με τον Παναθηναϊκό Β΄ στο ΔΑΚ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδαπου διοργάνωσαν το Πρότυπο ΕΠΑ.Λ.

AGGELOS DRITSAS

Οιδίπους, Η ιστορία μιας μεταμόρφωσης…”

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας, στο πλαίσιο της συνεχούς μέριμνας για τη βελτίωση και την αναβάθμιση των αθλητικών του εγκαταστάσεων

AGGELOS DRITSAS