ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(World Health Organization) έχει θεσπίσει την 7η Απριλίου κάθε έτους ως Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Φέτος ο ΠΟΥ συμπληρώνει 76 χρόνια ίδρυσης και το μήνυμά του είναι: “My Health, my right(Η Υγεία μου, δικαίωμά μου).

Η πρόληψη και ο τρόπος ζωής είναι εξίσου σημαντικά με την ύπαρξη ενός συστήματος υγείας που θα εξασφαλίζει ισότιμη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας για όλους.

Οι αριθμοί δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης.

  • Τουλάχιστον το 50% του παγκόσμιου πληθυσμού εξακολουθεί να μην έχει πλήρη κάλυψη βασικών υπηρεσιών υγείας.
  • Μόλις το 10% του παγκόσμιου ΑΕΠ δαπανάται ετησίως για την υγεία.
  • 97 εκατ. πρόωροι θάνατοι θα μπορούσαν να αποτραπούν με επενδύσεις 371 δις. δολαρίων στα συστήματα υγείας.
  • Η μέση παγκόσμια δαπάνη για την υγεία ανέρχεται στα 1.011 δολάρια, με τις μισές χώρες να δαπανούν λιγότερα από 366 δολάρια ανά κάτοικο.

Η πανδημία της Covid-19 κατέδειξε πως για ένα πιο ασφαλές και πιο υγιές μέλλον για όλους μας χρειαζόμαστε ισχυρότερα, πιο ανθεκτικά και ευέλικτα συστήματα υγείας, προετοιμασμένα και εφοδιασμένα για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

Η μεταρρύθμιση και ο εκσυγχρονισμός του ΕΣΥ με την ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την ΠΦΥ(Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας), με νέες προσλήψεις και κίνητρα, με αναβάθμιση του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού είναι σήμερα αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας χαιρετίζει τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας και συνεχίζει να είναι αρωγός στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, στην καλύτερη υγεία των συμπολιτών μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ,

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ                                                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΩΡΟΒΙΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ανεξέλεγκτη η μεγάλη φωτιά στο Ξυλόκαστρο – Εκκενώθηκαν χωριά, κάηκε όχημα της πυροσβεστικής

AGGELOS DRITSAS

 Η Ρεθυμνιώτισσα που δίνει μάχη για τη ζωή της και οι δύο Ελληνίδες που αυτοκτόνησαν

AGGELOS DRITSAS

SOS για τα κρούσματα COVID ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

AGGELOS DRITSAS

1o κοιμητήριο Αθηνών-Όλοι οι σπουδαίοι τραγουδιστές στην ίδια γειτονιά ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Eurojackpot: Ενας τυχερός «σάρωσε» τα 90 εκατ. ευρώ και ένας Έλληνας πήρε 475.375,30 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Εβδομάδα ενημέρωσης & ειδικών μαθημάτων των σπουδαστών του ΙΕΚ Τουρισμού Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ 2024 : ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!!!.. ΕΞΥΠΝΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ. ΣΥΝ.Π/Υ 13.000.000 ΕΥΡΩ.?!!!

AGGELOS DRITSAS

Δημήτριος Ι. Ορφανός: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη διατήρηση και την ενίσχυση αυτής της ιστορικής φιλίας.»

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Παρουσίαση του βιβλίου της Χρύσας Καρδαρά “Φύλλα στον Δυνατό άνεμο”

AGGELOS DRITSAS

Να μιλάτε, να προτείνετε, να διεκδικείτε -αυτό το συμβούλιο είναι η φωνή σας

AGGELOS DRITSAS

Eνθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Επιφανίου στην Τρίπολη

AGGELOS DRITSAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας

AGGELOS DRITSAS