ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με απόφαση του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη ρυθμίζεται σειρά ζητημάτων που αφορούν στην υποχρεωτική καταχώριση στοιχείων στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων και το Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY).

Με την ΚΥΑ την οποίαν υπέγραψε ο Υφυπουργός κ. Χάρης Θεοχάρης από κοινού με τον διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή, ορίζεται κατ’ αρχάς ότι ως υπόχρεοι καταχώρισης στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Επιτηδευματιών Αλκοολούχων και Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY) θεωρούνται νομικά ή φυσικά πρόσωπα τα οποία α) παράγουν ή εισάγουν ή παραλαμβάνουν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ, ή μεταποιούν έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά. Και β) τα νομικά ή φυσικά πρόσωπα που αποκτούν ή διαθέτουν μέσω πωλήσεων χονδρικής έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά και ως εκ τούτου εμπίπτουν στον κλάδο χονδρικού εμπορίου.

Στο σύστημα LOTIFY καταχωρίζονται υποχρεωτικά οι συναλλαγές των έτοιμων προς κατανάλωση αλκοολούχων ποτών. Οι συναλλαγές αυτές εξειδικεύονται ως εξής: α) Εισερχόμενες κινήσεις, δηλαδή παραγωγή, μεταποίηση, εισαγωγή από τρίτη χώρα καθώς και η παραλαβή από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ. β) Εξερχόμενες κινήσεις, (εξαγωγή, αποστολή σε άλλο κράτος-μέλος της ΕΕ, εφοδιασμός πλοίων και αεροσκαφών και χονδρικές πωλήσεις σε επιχειρήσεις εστίασης).

Η ΚΥΑ προβλέπει επίσης ότι η υποχρέωση καταχώρισης στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Ταυτοποίησης Αλκοολούχων Ποτών (LOTIFY) όλων των προαναφερόμενων εισερχόμενων κινήσεων ισχύει από την 30η Ιανουαρίου 2024. Ενώ αντιστοίχως, για τις ως άνω εξερχόμενες κινήσεις, η υποχρέωση καταχώρισης αρχίζει από 01/07/2024.

Τα στοιχεία που καταχωρίζονται στο LOTIFY είναι πχ η νόμιμη ονομασία του προϊόντος, την ποσότητα, ενδείξεις σχετικά με την παρτίδα και ακριβείς πληροφορίες για την παραγωγή του εκάστοτε ποτού, την πλήρη επωνυμία των συναλλασσόμενων μερών, το είδος παραστατικού που εκδίδεται για τη συναλλαγή κ.ο.κ.Τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που παράγουν ή εισάγουν ή παραλαμβάνουν από άλλα κράτη-μέλη της ΕΕ ή μεταποιούν έτοιμα προς κατανάλωση αλκοολούχα ποτά, υποχρεούνται να καταχωρίσουν τα προβλεπόμενα στοιχεία στην πλατφόρμα LOTIFY έως 15/04/2024. Και σε ό,τι αφορά στα αδιάθετα αποθέματα αλκοολούχων ποτών έτοιμων προς κατανάλωση, η καταληκτική ημερομηνία για την εκπλήρωση της υποχρέωσης που βαρύνει τους επιχειρηματίες να ενημερώσουν το LOTIFY, είναι η 29η Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με χρέη στον ΕΦΚΑ

AGGELOS DRITSAS

Τελικά ορισμένοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

AGGELOS DRITSAS

Άλλο ένα φρικτό επεισόδιο οικογενειακής βίας

AGGELOS DRITSAS

Η ΚΤΕΛ Αργολίδας ζητάει οδηγό λεωφορείου στην περιοχή της Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ερμιονίδας κατά των αναγκαστικών συγχωνεύσεων των ΔΕΥΑ

AGGELOS DRITSAS

Γ. Μανιάτης: “Ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ σε όλες τις φίλες και τους φίλους της Αργολίδας”

AGGELOS DRITSAS

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ !!!

AGGELOS DRITSAS

785.497 ευρώ για το Κέντρο Κοινότητας και την Κινητή Μονάδα στον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ο κρίσιμος Σεπτέμβρης της αυτοδιοίκησης – Φόβοι για νέα γενιά «κόκκινων» δήμων

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Συνάντηση Vespa 29/8-1/9/2024 ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Ποντίων Αργολίδας τίμησε τα θύματα της Γενοκτονίας

AGGELOS DRITSAS

B.Σιδέρης: Eορτής της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Κουτσοπόδι

AGGELOS DRITSAS