ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Πράσινο φως” για νέο 5άστερο ξενοδοχείο στην Αργολίδα

“Πράσινο φως” δόθηκε για το νέο 5άστερο ξενοδοχείο Infinity στην Αργολίδα, έργο που ουσιαστικά θα μεταμορφώσει το ιστορικό ξενοδοχείο Costa Perla.

Τον Αύγουστο είχε εκδοθεί η οικοδομική άδεια για τις κατεδαφίσεις υφιστάμενων κτιρίων στο ακίνητο, ενώ πλέον προεγκρίθηκε και η οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου πολυτελούς resort.

Νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2023 εγκρίθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Τουρισμού και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας η μετατροπή του σε Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα.

Ως Σύνθετο Τουριστικό Κατάλυμα, το νέο Infinity θα διαθέτει εκτός των άλλων:

-ξενοδοχείο 5 αστέρων δυναμικότητας 171 κλινών

-επιπλωμένες τουριστικές κατοικίες δυναμικότητας 100 κλινών

-spa δυναμικότητας 100 ατόμων

Στην απόφαση αναφέρεται ότι το ποσοστό πώλησης ή μακροχρόνιας εκμίσθωσης τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών του Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος υπολογίζεται σε ποσοστό έως 50% της συνολικής πραγματοποιούμενης δόμησης.

Επίσης, θα κατεδαφιστεί για λόγους στατικής ασφάλειας, λόγω παλαιότητας και σαθρότητας των υφιστάμενων κτιρίων, πλέον του 90% του υφιστάμενου τουριστικού καταλύματος.

Το προφίλ της επένδυσης στην Αργολίδα

Η μεγάλη τουριστική επένδυση Infinity βρίσκεται στην Αργολίδα.

Αφορά το νέο 5άστερο ξενοδοχειακό project της κυπριακών συμφερόντων εταιρείας Utherton Ltd, με φορέα διαχείρισης την εταιρεία Zoniro, στην Ερμιόνη και συγκεκριμένα στη θέση Κουβέρτα – Πέρλε – Μπουρλότο.

Το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία του νέου ξενοδοχείου 5 αστέρων Infinity, που θα περιλαμβάνει τουριστικά καταλύματα (δωμάτια και επιπλωμένα διαμερίσματα), κοινόχρηστους χώρους, πισίνες, spa δυναμικότητας 100 ατόμων, εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής.

Θα κατασκευαστεί σε έκταση 68 περίπου στρεμμάτων.

Στην έκταση βρισκόταν το παλιό ξενοδοχείο Costa Perla, δυναμικότητας 362 κλινών. Ξεκίνησε το 1973 και λειτούργησε ως ξενοδοχείο 3 αστέρων έως το 2009.

Την αρχιτεκτονική μελέτη του ξενοδοχείου έχει αναλάβει το γραφείο Arch Group, σύμφωνα με την προέγκριση της οικοδομικής άδειας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο κατά την συνάντηση των επιταφίων το βράδυ της Μ. Μεγάλη Παρασκευής  

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτική εκδήλωση του ΕΚΑΒ στο Λυγουριό Αργολίδας για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Τα αποτελέσματα των ερασιτεχνικών ομάδων ποδοσφαίρου

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή

AGGELOS DRITSAS

Covid: Με μέτρα προστασίας από τον ΕΟΔΥ θα ανοίξουν τα σχολεία

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Δημοτικός σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Στη Ν.Κίο το τελευταίο αντίο στην 39χρονη Κωνσταντίνα

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Λουκά του Ιατρού ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ : Αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια!

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο – Ο ιδανικός προορισμός για κάθε αθλητική εμπειρία .«Nafplio Challenge 2025»

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 60χρονου στην Αργολίδα καταδικασμένου για 6 απάτες και 7 υπεξαιρέσεις

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων οι παρακάτω κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου μας είναι στη διάθεση των δημοτών και επισκεπτών

AGGELOS DRITSAS