ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας το Μεγάλο Σάββατο, κατά την τελετή Αφής του Αγίου Φωτός στην εκκλησία του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Υπό τη «σκιά» του πολέμου που μαίνεται στη Λωρίδα της Γάζας θα πραγματοποιηθεί φέτος η τελετή της Αφής του Αγίου Φωτός στα Ιεροσόλυμα. Το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης θα σταλεί από τους Αγίους Τόπους σε όλη την Οικουμένη υπό δρακόντεια μέτρα που εδώ και μέρες έχουν ληφθεί για την ασφάλεια των πιστών, ενώ το Άγιο Φως αναμένεται να μεταφερθεί στην Ελλάδα με κυβερνητικό αεροσκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή έχουν προκαλέσει έντονα αισθήματα ανασφάλειας και ανησυχίας τόσο στους προσκυνητές, ο αριθμός των οποίων φέτος μειώθηκε σημαντικά, όσο και στους ορθόδοξους προκαθημένους που καθημερινά απευθύνουν εκκλήσεις για ενότητα και ειρήνη.

Ενδεικτική του κλίματος στους κόλπους της Ορθοδοξίας είναι η απόφαση του Πατριαρχείου Βουλγαρίας να μη στείλει αντιπροσωπεία στα Ιεροσόλυμα για να παραλάβει το Άγιο Φως.

«Δεδομένων των συνεχιζόμενων εχθροπραξιών στο Ισραήλ, η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε φέτος να μη στείλει αντιπροσωπεία στο Ισραήλ και στην Ιερά Πόλη της Ιερουσαλήμ για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στη Βουλγαρία», γνωστοποιεί η Βουλγαρική Εκκλησία με ανακοίνωσή της.

Από την άλλη πλευρά, η Ελλαδική Εκκλησία έχει ανακοινώσει ότι θα την εκπροσωπήσει ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος. Όπως είθισται, το Άγιο Φως θα ταξιδέψει το Μεγάλο Σάββατο από τα Ιεροσόλυμα στην Αθήνα με ειδική πτήση της Aegean και έπειτα θα μεταφερθεί στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα, ενώ παράλληλα θα ξεκινήσει αεροπορικώς η διανομή του σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Τι θα γίνει, όμως, στην περίπτωση που κλιμακωθεί ακόμη περισσότερο η ένταση στην περιοχή; Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, βάσει πληροφοριών, βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με παράγοντες του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με τον πρέσβη μας στο Τελ β Αβίβ και με τον πρόξενό μας στα Ιεροσόλυμα και έχει ήδη «plan B». Σύμφωνα με αυτό, η ελληνική αποστολή θα φτάσει στα Ιεροσόλυμα με κυβερνητικό αεροσκάφος για αν μεγαλύτερη ασφάλεια. Τις επόμενες ώρες αναμένονται και οι σχετικές ανακοινώσεις από το υπουργείο Εξωτερικών.

Στα Ιεροσόλυμα θα μεταβεί κανονικά εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ρουμανίας για να παραλάβει το Άγιο Φως. «Η έλευση του Αγίου Φωτός αντιπροσωπεύει μια στιγμή Τελ βαθιάς πνευματικής σημασίας για τους πιστούς σε όλο τον κόσμο

Έως 4.200 άτομα εντός του Πανάγιου Τάφου

Ήδη έχει ανακοινωθεί ότι εντός του Πανάγιου Τάφου ο αριθμός των πιστών δεν θα ξεπερνά τους 4.200. Η τελετή θα λάβει χώρα στις 13:00 το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου και η Ανάσταση στις δώδεκα τα μεσάνυχτα.

«Ας παρακαλέσουμε τη Μητέρα του Θεού να αξιωθούμε να φτάσουμε στη λαμπροφόρο Ανάσταση του Σωτήρος», διεμήνυσε πριν από λίγες ημέρες ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων από την Ιερά Μονή Προσκυνήσεως του Τιμίου Σταυρού, η οποία βρίσκεται στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ κοντά στην Εβραϊκή Βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

21 Νοεμβρίου γιορτάζουν στο Ναύπλιο την “Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων”

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά από την κοπή της πίτας του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός»

AGGELOS DRITSAS

Στην ομάδα του Παναθηναϊκού η Ναυπλιώτισσα Ειρήνη Νεφρού

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο απόγευμα της νέας χρονιάς βρέθηκα στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Ο «Μαϊμού» έμπορος αυτοκινήτων με θύματα και στο Ναύπλιο – «Βροχή» οι καταγγελίες από εξαπατημένους

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 3 Ρίχτερ στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΑΔΕΣΠΟΤΑ : Μεγάλες καθυστερήσεις στην υλοποίηση των υποδομών σε ΝΑΥΠΛΙΟ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ – ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Από την 1η Μαρτίου POS και ταμειακές σε όλες τις λαϊκές αγορές

AGGELOS DRITSAS

Οι ελλείψεις στη διεθνή αγορά ανεβάζουν τις τιμές των πορτοκαλιών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Κλοπές και ναρκωτικά κυριαρχούν στο αστυνομικό δελτίο της Περ. Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΝΕ ΦΩΣ ΣΤΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΠΟΙΟΥ ΑΛΛΟΥ

AGGELOS DRITSAS