Στη σύλληψη τριών ημεδαπών, ηλικίας 45 και 47 ετών, μελών εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν σε διαρρήξεις κατοικιών και παράνομες έρευνες με ανιχνευτή μετάλλων σε διάφορες περιοχές της χώρας, προχώρησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τροιζήνας της Γ.Α.Δ.Α.
Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν έπειτα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τις βραδινές ώρες της 25ης και 26ης Ιανουαρίου 2026, στις περιοχές της Τροιζηνίας και του Πειραιά.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε διακεκριμένες κλοπές, παραβίαση σφραγίδων που έθεσε η Αρχή, παραβάσεις της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς, του νόμου περί όπλων, καθώς και για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης προέκυψε στο πλαίσιο διερεύνησης σειράς διαρρήξεων σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Τροιζηνίας, ενώ αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και αποδεικτικά στοιχεία που οδήγησαν στον εντοπισμό και την πλήρη τεκμηρίωση της εγκληματικής τους δράσης.
Χαρακτηριστικό είναι ότι δύο από τους συλληφθέντες εντοπίστηκαν επ’ αυτοφώρω, τις βραδινές ώρες της 25ης Ιανουαρίου 2026, την ώρα που πραγματοποιούσαν παράνομες έρευνες εντός αρχαιολογικού χώρου στην Τροιζηνία, έχοντας θέσει σε λειτουργία ανιχνευτή μετάλλων με σκοπό την ανεύρεση θαμμένων χρυσών αντικειμένων.
Από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Μάιο του 2025, πραγματοποιώντας διαρρήξεις σε κατοικίες από τις οποίες αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και χρυσαφικά, ενώ παράλληλα προέβαιναν σε παράνομες έρευνες με ανιχνευτή μετάλλων σε περιοχές της Τροιζήνας, του Πόρου, της Αθήνας και της Λέσβου. Σε μία μάλιστα περίπτωση, αφαίρεσαν από οικία ποσότητα 100 λίτρων ελαιολάδου.
Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των κατηγορουμένων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, το χρηματικό ποσό των 42.144 ευρώ, πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, κοσμήματα και χρυσαφικά, καθώς και ανιχνευτής μετάλλων. Παράλληλα κατασχέθηκε και όχημα που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεών τους.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί δύο υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών στην περιοχή της Τροιζηνίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.


