ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Απάτες άνω των 138.000 ευρώ εξιχνίασε η ελληνική αστυνομία. Η δράση της σπείρας απλωνόταν σε όλη την Ελλάδα. Τα θύματά της έβλεπαν τους τραπεζικούς λογαριασμούς να αδειάζουν.

Τα μέλη της σπείρας διέπρατταν απάτες σε πανελλαδικό επίπεδο. Φαίνεται ότι «ξάφρισαν» από τους τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων θυμάτων περισσότερα από 138.000 ευρώ.

Προσποιούμενοι άλλοτε τους λογιστές κι άλλοτε τους υποψήφιους αγοραστές οχημάτων, οι δράστες κατηγορούνται ότι τηλεφωνούσαν στους παθόντες και με διάφορα τεχνάσματα αποσπούσαν τα στοιχεία των ηλεκτρονικών τραπεζικών λογαριασμών ή τους έπειθαν να μεταβούν σε ΑΤΜ, με σκοπό τη μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς δικαιούχων τους οποίους είχαν «στρατολογήσει», έναντι χρηματικής αμοιβής.

«Πρωταγωνιστικό» ρόλο στην εγκληματική δράση του κυκλώματος φαίνεται πως είχαν τρεις άνδρες και μία γυναίκα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, απάτη με υπολογιστή και εγκληματική οργάνωση. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει τα στοιχεία επιπλέον 21 προσώπων που εμφανίζονταν ως δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών και κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απάτες.

Τα «πλοκάμια» του κυκλώματος

Όπως προέκυψε από την έρευνα που διενήργησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, η εγκληματική ομάδα φαίνεται ότι διέπραξε το διάστημα από τον Σεπτέμβριο του 2022 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους συνολικά 20 απάτες, οι δύο εκ των οποίων σε απόπειρα.

Στις περιπτώσεις που τα εμπλεκόμενα άτομα προσποιούνταν τους λογιστές φαίνεται πως έπειθαν τα θύματά τους ότι είναι δικαιούχοι επιδομάτων, ενώ καταγγέλθηκαν και περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα αγοράς οχημάτων μέσω διαδικτυακών αγγελιών.

Το κύκλωμα φαίνεται πως δρούσε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, με τις περισσότερες απάτες που ανακοινώθηκε ότι εξιχνιάστηκαν να τελέστηκαν στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη και την Πιερία.

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται τόσο για την ταυτοποίηση των άγνωστων μελών της οργάνωσης όσο και για την (τυχόν) συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΠΑΚΙΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ Α.με.Α ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΑΛΤΕΖΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τολού σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Τολού

AGGELOS DRITSAS

Η έναρξη του φεστιβάλ μας πλησιάζει !

AGGELOS DRITSAS

“ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΧΩΡΊΣ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΊΖΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ”

AGGELOS DRITSAS

Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης στο Ναύπλιο (πρόγραμμα)

AGGELOS DRITSAS

Οι σπουδάστριες της ειδικότητας ΒΟΗΘΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ ΠΡΩΙΜΗΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Κινδυνεύει με κατάρρευση το Πυργόσπιτο BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Στα χαρτιά η παραγραφή χρεών προς ΕΦΚΑ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το εποχικό βοήθημα των οικοδόμων

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή Μανταρινιού: Το δώρο στον Δημήτρη Πτωχό από το Δρέπανο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Λιμενικό: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης εκατοντάδων μεταναστών νότια της Γαύδου

AGGELOS DRITSAS

ΛΕΥΚΑΚΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : “Εφυγε” απο τη ζωή σε ηλικία 62 ετών ο Παναγιώτης Ν.Μίχος

AGGELOS DRITSAS