ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός μεταξύ άλλων και για τη θητεία του στο νεοελληνικό έργο, Μάνος Καρατζογιάννης παρουσιάζουν το μονόπρακτο του «Αυτός και το παντελόνι του», μαζί με τον «Επικήδειο» του ίδιου συγγραφέα σε ενιαία παράσταση με τον γενικό τίτλο «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του».

Η τόσο αστεία όσο και συγκινητική παράσταση, είναι ένας φόρος τιμής στον πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μόνος του σκηνή. Ξανά. Γίνεται «Αυτός».

Μιλά για το ξόδι κάποιου «Άλλου» και για το «Παντελόνι» του.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, μέσα από έναν σπαρταριστό «Επικήδειο» μας χαρίζει – για άλλη μια φορά – αβίαστα το γέλιο σατιρίζοντας τη ματαιοδοξία και τις μικρότητες της ανθρώπινης φύσης.

Στο δεύτερο μέρος, το δυσαναπλήρωτο κενό της μάνας γίνεται σπαρακτικός μονόλογος με μόνους ακροατές τα έπιπλα του σπιτιού του. Συγκατοικεί με τις φορτισμένες αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις που του προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά. Η υποσυνείδητη ανάγκη του να «έχει έναν άνθρωπο» εκφράζεται, άλλοτε με υποδόριο χιούμορ κι άλλοτε με ακραιφνή ευαισθησία.

Άλλωστε, η πίκρα, η γεμάτη από μοναξιά μελαγχολία, το καυστικό χιούμορ, η αγάπη και η νοσταλγία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα όχι μόνο των συγκεκριμένων μονόπρακτων αλλά κι ολόκληρου του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που φέτος, εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τιμάμε τη μνήμη του και την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία μας.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου //Δύο παραστάσεις στις 18:30 & 21:00

Κινηματοθέατρο ΣΙΝΕ ΒΑΛΙΑ /Αγίου Κων/νου και Παπανικολάου Άργος

Εισιτήρια στο ταμείο του Σινέ Βάλια και στο www.more.gr

πληροφορίες 2751025105

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Πορτρέτα πολιτικών” όλο το 2024 από το Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Το αφιέρωμα στην Ερμιονίδα και η άποψη ορισμένων “περί δυσφήμισης”

AGGELOS DRITSAS

Ποδοσφαιριστής ενεπλάκη σε θανατηφόρο τροχαίο

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΝ : Αρέσει δεν αρέσει αυτή είναι η αλήθεια!

AGGELOS DRITSAS

Τον Ευάγγελο Μανούχο συγχαίρει ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Με συμμετοχή 700 αθλητών ολοκληρώθηκε το Artemisio Mountain Running στην Καρυά Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Η Υπογραφή Σύμβασης για την υλοποίηση του έργου μεταφοράς και διανομής νερού άρδευσης από τα δίκτυα του Αναβάλου στον Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Άλλη μια δράση των μελών μας στο ΚΑΠΗ

AGGELOS DRITSAS

Επιστρέφει από τις ΗΠΑ μινωική λάρνακα-προϊόν λαθρανασκαφής

AGGELOS DRITSAS

Παρουσίαση του ψηφιοποιημένου ιστορικού, αθλητικού και πολιτιστικού αρχείου της οικογένειας Πετραλιά

AGGELOS DRITSAS

Λαογραφικό Εργαστήρι Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Πτήση για Αθήνα έπεσε σε σμήνος πουλιών κι επέστρεψε στο αεροδρόμιο

AGGELOS DRITSAS