ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Σε άρση της ακινησίας έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν όσοι κάτοχοι οχημάτων τα έχουν θέσει σε ακινησία,πληρώνοντας τα τέλη με τον μήνα. Αυτοί που επιθυμούν να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους, μπορούν να το πράξουν αλλά όχι για διάστημα μικρότερο από ένα μήνα, με το ύψος των τελών κυκλοφορίας να υπολογίζεται αναλογικά με βάση το χρονικό διάστημα επανακυκλοφορίας.

Η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, προγραμματίζεται να ανοίξει άυριο Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.

Αντίστροφη μέτρηση για την πλατφόρμα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας με το μήνα

Ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, ανέφερε ότι η πλατφόρμα myCar, μέσω της οποίας πληρώνονται τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα, όπως προγραμματίζεται να ανοίξει την 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε ότι «από 1η Μαΐου θα ενεργοποιηθεί η διαδικασία πληρωμής των τελών ανά μήνα. Ασφαλώς όμως ισχύει ως έχει το πρόστιμο που προβλέπεται για την περίπτωση που κάποιος κινεί το όχημά του, ενώ το έχει δηλώσει σε ακινησία. Και είναι ένα πρόστιμο ύψος 10.000 ευρώ, διότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή παράβαση».

Οι φορολογούμενοι θα μπορούν πριν το Πάσχα δηλαδή να προχωρήσουν σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας για όσους μήνες του χρόνου θέλουν.

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων που έχουν θέσει σε ακινησία τα οχήματά τους, θα μπορούν και φέτος, να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα. Το ποσό που θα πρέπει να καταβληθεί εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν οι ιδιοκτήτες να κυκλοφορούν το όχημα. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής. Π.χ. Ο ιδιοκτήτης ενός Ι.Χ. με ετήσια τέλη 120 ευρώ, αν προχωρήσει σε ψηφιακή άρση της ακινησίας του οχήματός τους για ένα μήνα, για τον Απρίλιο, θα πληρώσει τέλη 10 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr) κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος και εφόσον το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα. Στη συνέχεια, ο χρήστης πρέπει να καταβάλλει όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορεί να επανατοποθετήσει τις πινακίδες στο αυτοκίνητό του και να το κυκλοφορήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Κωνσταντίνα Νικολάκου 

AGGELOS DRITSAS

Προ των πυλών δύο κύματα ψύχους, με χιόνια και θυελλώδεις ανέμους – Πρόγνωση για όλη τη βδομάδα

AGGELOS DRITSAS

 Σοβαρό το περιβαλλοντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε δέντρο και έκοψε κολώνα της ΔΕΗ

AGGELOS DRITSAS

Άλκηστις Παπαδημητρίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Παλαμήδειος Άθλος – Δηλώστε συμμετοχή

AGGELOS DRITSAS

Εκπόνηση μελέτης του Τοπικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 202η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 30 -11- 2024

AGGELOS DRITSAS

Διήμερες εκδηλώσεις μνήμης σε Άργος και Ναύπλιο για την Γενοκτονία των Ποντίων.

AGGELOS DRITSAS

 Γιάννης Μανιάτης:  Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΝΑΠΛΙΟΥ13-17 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2024

AGGELOS DRITSAS

Τι είναι ο Ενεργειακός Διαμεσολαβητής που έρχεται από την 1η Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS