ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

<<Verba Volant, SCRIPTA MANENT>> η

<< Τα λόγια πετούν, τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ>>.

ΜΝΗΜΗ ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΥ.

Άποψη μου και την καταθέτω.

Χρήσιμο είναι όσοι ασχολούνται με τα κοινά και επηρεάζουν την γνώμη των πολιτών να γυρίζουν καμιά φορά και να μελετούν και τις πίσω σελίδες του προσωπικού τους τετραδίου. Ίσως αυτό τους βοηθήσει στο πώς να συμπεριφερθούν σήμερα.

Επειδή κάποιοι σε αυτό τον τόπο νομίζουν ή προσποιούνται πως ανακάλυψαν σήμερα την Αμερική, θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον για όλους μας να απαντήσουν σε ένα ερώτημα.

Τι έκαναν στον καιρό της παντοδυναμίας τους για τα προβλήματα του τόπου τους ως στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής;

Μπορούν να παρουσιάσουν μια θέση, μια πρόταση, ένα έστω ερώτημα που με δική τους πρωτοβουλία τέθηκε υπ΄όψη του Δημοτικού Συμβουλίου ειδικά για το τόσο πράγματι σοβαρό θέμα της επικαιρότητας που όμως είναι δυστυχώς διαχρονικό.

Και επειδή τα ΓΡΑΠΤΑ ΜΕΝΟΥΝ, ας πουν στους συμπολίτες τους πως αξιοποίησαν την Πρόταση μας ( Παράταξη <<Πρώτα η Κίος- Χρυσικός Κώστας, Σπανός Τρύφωνας 30/10/2019) για έκτακτη ανοιχτή συνεδρίαση του τοπικού μας συμβουλίου προκειμένου να συζητηθεί , όπως και έγινε, δημόσια το θέμα στο Πνευματικό Κέντρο όπου και με κοινή αποδοχή συμβουλίου , φορέων και πολιτών έγινε απόφαση Τοπικού Συμβουλίου Νέας Κίου με αριθμό 14/2019.

Πόσο την υποστήριξαν όταν υπό το βάρος των γεγονότων, για τους τύπους όπως αποδείχτηκε, η απόφαση μας έγινε και απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου;

Ανταποκρίθηκαν ως όφειλαν τότε στην απαίτηση των πολιτών της Κίου;

Ας δούμε λοιπόν την πρόταση-απόφαση της ανοιχτής συνεδρίασης, τι αποφάσισε δηλαδή τότε η Κίος και αν έγινε κάτι από αυτά πέρα από την Αστυνομική επιτήρηση για ένα διάστημα.

<<ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ>>.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

του ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΑΣ ΚΙΟΥ

Νέα Κίος 30/10/2019

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΗ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΙΟ

Ζώντας την πραγματικότητα στον τόπο μας και την παραβατικότητα που υπάρχει διαπιστώνουμε ότι:

Είναι πέρα από κάθε αμφιβολία παραδεκτό ότι η περιοχή μας είναι χώρος όπου ασκείται εναντίον των πολιτών βία, διαπράττονται κλοπές αλλά και ληστείες, παρενοχλήσεις και ξυλοδαρμοί ακόμη και σε βάρος γερόντων.

Τα φαινόμενα αυτά που παρουσιάζουν εδώ και καιρό ιδιαίτερη έξαρση και οφείλονται στη δράση ομάδων ή ατόμων διαφορετικής προέλευσης έχουν δημιουργήσει εκρηκτικό κλίμα μεταξύ των πολιτών της Νέας Κίου που αναζητούν τρόπους για την προστασία τους με κυριότερο βέβαια την απαίτηση τους προς τα αρμόδια για την εξασφάλιση της τάξης, της ασφάλειας και προστασίας της ζωής και της περιουσίας τους, να πράξουν το καθήκον τους.

Η ολιγωρία των αρχών και της Δημοτικής αρχής συμπεριλαμβανομένης να ενεργήσουν με επάρκεια και συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση οδήγησε στις μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας των τελευταίων ημερών.

Το γεγονός ότι όλες οι επιχειρήσεις των αστυνομικών αρχών στους καταυλισμούς των Ρομά καταλήγουν σε εντοπισμό υλικού και προϊόντων παρανόμων ή εγκληματικών πράξεων, δείχνει την αλήθεια των ισχυρισμών ότι άτομα από την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα επιδίδονται συστηματικά σε παράνομες πράξεις κάτι βέβαια που καταγγέλλεται συνεχώς και από πλήθος συμπολιτών μας που υφίστανται αυτές τις ενέργειες.

Το γεγονός ακόμη ότι μετά τις κινητοποιήσεις των πολιτών και την ενίσχυση των μέτρων τάξης στην περιοχή μας τα περιστατικά έχουν μειωθεί σημαντικά αποδεικνύει την αποτελεσματικότητα του μέτρου και την ανάγκη για ένα σχεδιασμό αυξημένης επιτήρησης που θα προσαρμοστεί στις ανάγκες τις περιοχής.

Πιστεύουμε λοιπόν ότι για την εξασφάλιση της ηρεμίας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι απαραίτητη η λήψη μέτρων στην κατεύθυνση κύρια της πρόληψης αλλά και της καταστολής των φαινομένων .

Αυτό σημαίνει ενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών που μπορούν και οφείλουν να λάβουν μέτρα σχετικά με το πρόβλημα και στην κατεύθυνση άμβλυνσης του.

Οι αστυνομικές και άλλες αρμόδιες αρχές οφείλουν να δώσουν λύσεις και απαντήσεις στην αυθαίρετη δράση των παραβατικών ατόμων στον αστικό ιστό αλλά και την γύρω περιοχή.

Στην Ανεξέλεγκτη και χωρίς τήρηση των σχετικών κανόνων κίνηση οχημάτων, χωρίς πινακίδες, αυτοσχέδιοι αγώνες στου κεντρικούς δρόμους που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή πεζών και εποχούμενων.

Στις καταπατήσεις αγροτεμαχίων, την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση πλήθους ατόμων χωρίς αδειοδοτήσεις, χωρίς κανόνες υγιεινής.

Στις κλοπές αγροτικών εφοδίων, εγκαταστάσεων και της παραγωγής.

Στις ανεξέλεγκτες καύσεις καλωδίων και ελαστικών που μας δηλητηριάζουν.

Στην ανεξέλεγκτη χρήση για λόγους επίδειξης ή άλλους όπλων διαφόρων τύπων γύρω από την πόλη.

Στη διακίνηση των ναρκωτικών και η κυκλοφορία των χρηστών γύρω από συγκεκριμένα σημεία, εντός και εκτός πόλης.

Δημιουργείται έτσι στους παρανομούντες το αίσθημα της ασυδοσίας και της ατιμωρησίας ενισχύοντας παραπέρα την δράση τους.

Είναι λοιπόν αναγκαία η δράση Περιφέρειας, Δήμου, Αστυνομίας και κάθε άλλου εμπλεκόμενου, άμεσα και κυρίως συστηματικά.

Επειδή όμως οι παραπάνω δράσεις δεν απαντούν και στην κοινωνική διάσταση του προβλήματος, είναι ιδιαίτερα αναγκαίος ο σχεδιασμός που θα αφορά την διαμόρφωση στις ομάδες αυτές της συνείδησης του πολίτη που οφείλει με υποχρεώσεις αλλά και δικαιώματα να συμμετέχει και να συμβιώνει με την γύρω κοινωνία σεβόμενος και τα δικαιώματα των υπολοίπων.

Η εκπαίδευση λοιπόν των τσιγγανοπαίδων με στοχευμένα προγράμματα και σωστή αριθμητική κατανομή, η εξασφάλιση υποδομών στους καταυλισμούς με την παρουσία κοινωνικών λειτουργών, ο εξ ορθολογισμός των επιδομάτων που για πολλούς είναι αυτοσκοπός και μέσο επιβίωσης χωρίς καμία άλλη προσπάθεια απασχόλησης είναι θέματα που πρέπει αρμοδίως να εξεταστούν, να μελετηθούν με σοβαρότητα από την πλευρά βέβαια της πολιτείας, που οφείλει να σχεδιάσει λαμβάνοντας υπ΄όψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, και τις πραγματικές αντοχές των τοπικών κοινωνιών.

Για την Παράταξη <<ΠΡΩΤΑ η ΚΙΟΣ>>,

Οι Σύμβουλοι ,

Κωνσταντίνος Χρυσικός.

Τρύφωνας Σπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ολική έκλειψη ηλίου 2024: Πότε είναι και πώς μπορείτε να την δείτε

AGGELOS DRITSAS

Το μυστήριο με τα Τέμπη: Μετά τις 500, 600, και 700…τώρα 800 χιλιάδες εγγύηση για το επόμενο στέλεχος του ΟΣΕ!

AGGELOS DRITSAS

9ο Αγώνας Δρόμου Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή «Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο».

Tv

Ραγδαία η υιοθέτηση των τεχνολογιών τεχνητής νοημοσύνης από τα αγροτικά apps διεθνώς

AGGELOS DRITSAS

Καταρρέει η συμφωνία Qualcomm-Iridium, η οποία θα έφερνε δορυφορική συνδεσιμότητα στα τηλέφωνα

AGGELOS DRITSAS

Νέα κακοκαιρία από το βράδυ της Κυριακής – Ποιες περιοχές θα επηρεάσει – Πρόγνωση μέχρι 16/11

AGGELOS DRITSAS

Τελικά ορισμένοι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο.

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός: Η εποποιία του 1940 είναι μια χειροπιαστή απόδειξη των όσων οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε

AGGELOS DRITSAS

Μίνι τουρνουά βόλεϊ από την Γυμναστική Ένωση Ναυπλίου για αγόρια και κορίτσια Γ’ – ΣΤ’ Δημοτικού

AGGELOS DRITSAS

Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αργολίδας – Hellenic Rescue Team of Argolis

AGGELOS DRITSAS

Ποιοι αποτελούν τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

43 συλλήψεις από την Αστυνομία στην Πελοπόννησο – Οι 10 στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS