ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η φραγκοσυκιά και οι θεραπευτικές της ιδιότητες

ΒΙΝΤΕΟ >> ΕΔΩ https://www.facebook.com/100095205450351/videos/358228360567921/

Με καταγωγή από το Μεξικό, η φραγκοσυκιά είναι ένα πανάρχαιο είδος κάκτου που εδώ και καιρό έχει εξημερωθεί και αποτελεί σημαντικό πόρο στον τομέα των γεωργικών οικονομιών των καλλιεργειών σε όλες τις άνυδρες και ημιάνυδρες περιοχές του κόσμου.

ίναι από τα λίγα φυτά που μπορούν να αξιοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου καθώς τόσο το ίδιο το φυτό όσο και οι καρποί και τα άνθη του χρησιμοποιούνται σαν προληπτικά και θεραπευτικά μέσα για διάφορες παθήσεις του ανθρώπινου οργανισμού. 

Τα φραγκόσυκα έχουν μεγάλη θρεπτική αξία εξαιτίας των μακροθρεπτικών συστατικών που περιέχουν. Ένα φλιτζάνι φραγκόσυκο, περίπου ενάμιση φρούτο (150 γρ.), περιέχει 10 γρ. υδατάνθρακες και 5,4 γρ. φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης 1 γρ. πρωτεΐνης και λιγότερο από ένα γρ. λίπους. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει το 14% και 21% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες στους άντρες και τις γυναίκες αντίστοιχα.

Κάθε μερίδα φραγκόσυκου 150 γρ. παρέχει μικρές ποσότητες σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β (2-5% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης) και σημαντικές ποσότητες σε βιταμίνη C (21 mg) που αποτελεί το 35% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης.
Το φραγκόσυκο έχει εντυπωσιακά μεγάλη περιεκτικότητα σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και ειδικά μαγνήσιο. Μια μερίδα φραγκόσυκο 150 γρ. παρέχει 6%, 8%, 9% και 32% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε χαλκό, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο αντίστοιχα.

Αποτελεί ισχυρό αντιφλεγμονώδες. Χρησιμοποιείται σαν κατάπλασμα για τη θεραπεία των αποστημάτων, τη διόγκωση της σπλήνας, την ελονοσία, τους μώλωπες και την περιποίηση των τραυμάτων, για τη θεραπεία της υπερλιπιδαιμίας και της παχυσαρκίας. Έχει αντιδιαβητικές ιδιότητες. Χρησιμοποιείται επίσης κατά της υπερτροφίας του προστάτη, κατά της χοληστερόλης, κατά της φλεβίτιδας, κατά διαφόρων πνευμονικών παθήσεων. Αποτελεί παράγοντα για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών καρκίνου (μαστού, προστάτη, στομάχου, πνευμόνων, παγκρέατος) λόγω των φλαβονοειδών που περιέχει. Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα άνθη και τα φύλλα χρησιμοποιούνται ως διουρητικά, αντισπασμωδικά, αντιδιαρροϊκά, αιμολυτικά, καθώς για την καταπολέμηση της ψαμμίασης (άμμος στα νεφρών) και της νεφρίτιδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παναργειακός – Παναχαϊκή 0-1 | Highlights (8η αγωνιστική Super League 2 – 2024/25 Β’ Όμιλος)

AGGELOS DRITSAS

Opinion Poll: Φθορά για την κυβέρνηση, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, έκπληξη από Βελόπουλο

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.Ν: Έκκληση προς καταναλωτές για ορθολογική χρήση του νερού

AGGELOS DRITSAS

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Λυγουριού “Ο Καββαδίας” σας προσκαλεί στις αποκριάτικες εκδηλώσεις!

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑΑΡ-Μ: Κατάλληλο για πόση το νερό στο Άργος και σε χωριά του Δήμου

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή της Μητέρας – Υπαπαντή του Χριστού

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις Μνήμης στην Καλαμάτα | Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ¨ Είμαστε πίσω το κεντρικό κράτος δεν δίνει τα κατάλληλα κονδύλια ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ναυτική Εβδομάδα 2025

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται από τον Ιούνιο τα self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου!

AGGELOS DRITSAS

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό του Οσίου Παϊσίου στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Αναβάλλεται λόγω κακοκαιρίας η συναυλία Μαραβέγια στο Άργος

AGGELOS DRITSAS