ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τα ποσά και οι δικαιούχοι

Λήγει σήμερα 8/4 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων, για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους 2024», του επιδόματος που φθάνει έως τα 400 ευρώ.

Το ποσό της ενίσχυσης πιστώνεται σε άυλη ψηφιακή χρεωστική κάρτα, ισχύος έως 31/12/2024, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους για τη διαμονή σε όποιο ξενοδοχείο ή κατάλυμα της χώρας επιλέξουν εφάπαξ ή τμηματικά.

Το πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους 2024» του υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τα υπουργεία Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, και φορέα υλοποίησης την Κοινωνία της Πληροφορίας ΜΑΕ, στοχεύει – σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση- στην άμεση ενίσχυση της εγχώριας τουριστικής δραστηριότητας και εντάσσεται στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της κυβέρνησης για τη στήριξη των ελληνικών νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις επιπτώσεις της παγκόσμιας πληθωριστικής κρίσης.

Τα ποσά που χορηγούνται

Αντικείμενο του Προγράμματος αποτελεί η χορήγηση οικονομικής διευκόλυνσης, κατόπιν σχετικής ηλεκτρονικής αίτησης των δικαιούχων και επιλογής μέσω κλήρωσης ως εξής:

Για ΑμεΑ το ποσό της ενίσχυσης ανέρχεται σε €400 ευρώ

• Ποσό ύψους διακοσίων (200) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις οριζόμενες στην Κ.Υ.Α του Προγράμματος προϋποθέσεις.

• Ποσό ύψους τριακοσίων (€300) ευρώ σε φυσικά πρόσωπα:

– άγαμα ή σε κατάσταση χηρείας με προστατευόμενα τέκνα,

– έγγαμα ή μέρη συμφώνου συμβίωσης με τρία προστατευόμενα τέκνα και άνω,

– Συνταξιούχους όλων των Ταμείων με οριστική απόφαση απονομής σύνταξης λόγω γήρατος έως 31.12.2022,

• Ποσό ύψους τετρακοσίων (€400) ευρώ, ειδικώς για ΑμεΑ, με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως, καθώς και για κληρωθέντες δικαιούχους με τέκνα ΑμεΑ με ισχύουσα Απόφαση συνολικού ποσοστού αναπηρίας από 67% και άνω κατά την υποβολή της αιτήσεως,.

• Σε περίπτωση δικαιούχου που πληροί τις προϋποθέσεις περισσότερων της μίας εκ των ως άνω κατηγοριών, η αίτηση κατατάσσεται στην κατηγορία με το μέγιστο ποσό επιδότησης.

• Τα ως άνω ποσά αφορούν αποκλειστικά τον δικαιούχο και δεν αυξάνονται σε περίπτωση ύπαρξης εξαρτώμενων από αυτόν μελών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Χάρης Αντωνιάδης: Χωρίς τον Κωνσταντίνο Μάκαρη ο Πανναυπλιακός δεν θα έφτανε ως εδώ

AGGELOS DRITSAS

Η Αφρικανική σκόνη είναι επικίνδυνη για την υγεία μας

AGGELOS DRITSAS

 Τάσος Λάμπρου : Η εκπομπή του ΣΚΑΪ ” όπου υπάρχει Ελλάδα” στο ΣΔΕ Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη επιτυχία το 52ο Ατομικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αθλητικής Υποβρύχιας Αλιείας στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Βρεττάκεια 2024 στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS

Σοφία Ζαχαράκη από το Ναύπλιο: Πολύτιμη η εκπαίδευση των υποψηφίων του προγράμματος «Νταντάδες της Γειτονιάς»

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ! & ΠΙΣΩ .. Έχουμε επίσημα τα βάθη Το έργο απέτυχε Εκατομμύρια χάθηκαν Οι ευθύνες είναι τεράστιες …

AGGELOS DRITSAS

Η επένδυση στην Πολιτική Προστασία είναι μονόδρομος -Θα διαθέσουμε πάνω από 2,1 δισ. ευρώ για υποδομές

AGGELOS DRITSAS

30/10/2024 Τελευταία Υπηρεσία για όλους μας Σήμερα..

AGGELOS DRITSAS

Ημέρα αγάπης η Παρασκευή, αφιερωμένη στους τετράποδους φίλους μας

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για το δυστύχημα στη Στέρνα

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός στις επετειακές εκδηλώσεις για την α’ Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου:

AGGELOS DRITSAS