ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που βρίσκεται στην Πυργέλα του Δήμου Άργους Μυκηνών, στo πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece ίδρυσε την επιχείρηση με επωνυμία «Citrus Dried Fruits of Argolida» – Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή Αργολίδας.

Αντικείμενο της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η παραγωγή αποξηραμένων τεμαχίων εσπεριδοειδών. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την JA Greece η οποία έχει συντονιστικό και υποστηρικτικό ρόλο σε κάθε βήμα σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος. Η ιδέα προέκυψε από διαρκή αναζήτηση και έρευνα για να παραχθεί ένα τοπικό, φυσικό και καινοτόμο προϊόν από μαθητές της ειδικής αγωγής που να συμμετέχουν με τον τρόπο που μπορούν και να εμπεριέχει τα χρώματα και τα αρώματα του Αργολικού Κάμπου.

Ο σχεδιασμός της Εικονικής Επιχείρησης αποτελεί καινοτόμο κοινωνική δράση καθώς προβλέπει την κινητοποίηση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρότασή μας στηρίζεται από το Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Σωτήρη Ταραντίλη, σχεδιάστηκε από τη Λούζη Μαρία Γεωπόνο ΠΕ 88.01 – Υπεύθυνη προγράμματος, τον Παναγιώτου Παναγιώτη (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02), τον Σταυρόπουλο Χαράλαμπο (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02). Πλαισιώθηκε από τη σχολική ψυχολόγο Μερμίγκη Πετρούλα-ΠΕ23, υπεύθυνη κοινωνικής δικτύωσης οικογένειας και σχολείου καθώς την κοινωνική λειτουργό Σπανού Γεωργία ΠΕ30 και αγκαλιάστηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς, το ειδικό εκπαιδευτικό Προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Η ομάδα μας αποτελείται από 15 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν σημαντικούς ρόλους στην Εικονική Επιχείρηση όπως είναι του διευθυντή, του γραμματέα, του ταμία, του υπεύθυνου Λογιστηρίου, του εργαζόμενου στην παραγωγή και συσκευασία.

Η εθελοντής σύμβουλος / μέντορας της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η κυρία Γκαλέτση Ξένια, Οικονομολόγος, νέα Αγρότισσα και Ιδρύτρια της εταιρείας μεταποίησης & τυποποίησης αγροτικών προϊόντων «Μέγας Καρπός», που εδρεύει στο Άργος, η οποία προσφέρει την επαγγελματική της εμπειρία και συνδέει την εικονική επιχείρηση με τον κόσμο της αγοράς.

Το σύνθημά μας είναι «μα μ ένα πορτοκάλι θα σε κερδίσω πάλι…» που δανειστήκαμε από το ποίημα του Ν. Γκάτσου. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και την ευεξία που χαρίζουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Στο εδώλιο ο πατήρ Αντώνιος: Ολόκληρο το κατηγορητήριο – Οι άγριες κακοποιήσεις και τιμωρίες σε βάρος παιδιών της «Κιβωτού»

admin

Άργος: Ξεκινούν οι προπονήσεις των ακαδημιών του μπασκετικού Παναργειακού

diktio

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο – Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

admin

Ο Ιωάννης Γκιουμές ανανεώνει την υποψηφιότητά του για 3η φορά με την παράταξη “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Κριτσιδήμας και Μπεκιάρη από την Αργολίδα στην σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού

diktio

Live Παρουσίαση Ψηφοδελτίου νίκης για τη ”Νέα Πελοπόννησο” του Π.Τατούλη σήμερα στις 19:00

diktio

Θερμαινόμενες αίθουσες στο Δήμο Ναυπλιέων

admin

Εταιρία συσκευασίας νωπών αγροτικών προϊόντων στο Ανυφί Αργολίδας ζητά χειριστή κλαρκ

diktio

Φυλλάδια για την ακρίβεια και το θέμα του Αναβάλου μοίρασε ο Βουλευτής Αργολίδας Α. Πουλάς

admin

Παρελάσεις 25ης Μαρτίου: Οριακά εκτός των βροχοπτώσεων Αττική και Αργολίδα (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

“Επιδαύριος Δρόμος 2024” την Κυριακή 12 Μαΐου στην Επίδαυρο

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

admin