ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που βρίσκεται στην Πυργέλα του Δήμου Άργους Μυκηνών, στo πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece ίδρυσε την επιχείρηση με επωνυμία «Citrus Dried Fruits of Argolida» – Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή Αργολίδας.

Αντικείμενο της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η παραγωγή αποξηραμένων τεμαχίων εσπεριδοειδών. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την JA Greece η οποία έχει συντονιστικό και υποστηρικτικό ρόλο σε κάθε βήμα σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος. Η ιδέα προέκυψε από διαρκή αναζήτηση και έρευνα για να παραχθεί ένα τοπικό, φυσικό και καινοτόμο προϊόν από μαθητές της ειδικής αγωγής που να συμμετέχουν με τον τρόπο που μπορούν και να εμπεριέχει τα χρώματα και τα αρώματα του Αργολικού Κάμπου.

Ο σχεδιασμός της Εικονικής Επιχείρησης αποτελεί καινοτόμο κοινωνική δράση καθώς προβλέπει την κινητοποίηση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρότασή μας στηρίζεται από το Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Σωτήρη Ταραντίλη, σχεδιάστηκε από τη Λούζη Μαρία Γεωπόνο ΠΕ 88.01 – Υπεύθυνη προγράμματος, τον Παναγιώτου Παναγιώτη (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02), τον Σταυρόπουλο Χαράλαμπο (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02). Πλαισιώθηκε από τη σχολική ψυχολόγο Μερμίγκη Πετρούλα-ΠΕ23, υπεύθυνη κοινωνικής δικτύωσης οικογένειας και σχολείου καθώς την κοινωνική λειτουργό Σπανού Γεωργία ΠΕ30 και αγκαλιάστηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς, το ειδικό εκπαιδευτικό Προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Η ομάδα μας αποτελείται από 15 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν σημαντικούς ρόλους στην Εικονική Επιχείρηση όπως είναι του διευθυντή, του γραμματέα, του ταμία, του υπεύθυνου Λογιστηρίου, του εργαζόμενου στην παραγωγή και συσκευασία.

Η εθελοντής σύμβουλος / μέντορας της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η κυρία Γκαλέτση Ξένια, Οικονομολόγος, νέα Αγρότισσα και Ιδρύτρια της εταιρείας μεταποίησης & τυποποίησης αγροτικών προϊόντων «Μέγας Καρπός», που εδρεύει στο Άργος, η οποία προσφέρει την επαγγελματική της εμπειρία και συνδέει την εικονική επιχείρηση με τον κόσμο της αγοράς.

Το σύνθημά μας είναι «μα μ ένα πορτοκάλι θα σε κερδίσω πάλι…» που δανειστήκαμε από το ποίημα του Ν. Γκάτσου. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και την ευεξία που χαρίζουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεωργίου Παγώνη

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα για το θέμα του βιολογικού ο Mανώλης Γραφάκος

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά στο διυλιστήριο της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους

AGGELOS DRITSAS

Σαν σήμερα: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

AGGELOS DRITSAS

Με αισθήματα βαθιάς συγκίνησης και ιστορικής ευθύνης, στεκόμαστε σήμερα εδώ

AGGELOS DRITSAS

Διήμερο ασφαλτοστρώσεων στους Μύλους!

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα – Βήμα στο Αύριο – Γιάννης Μαργέτας

AGGELOS DRITSAS

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 15.30 Ο ΝΟΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ ΠΑΤΡΩΝ ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Athens Pride 2024: Γεμίζει χρώματα η Αθήνα στην παρέλαση υπερηφάνειας…

AGGELOS DRITSAS

Με εναλλακτικό Τουρισμό επέκταση της Τουριστικής περιόδου στον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος Κρανιδίου Νικόλαος Κοντογιάννης.

AGGELOS DRITSAS

Μαρίνα Σάττι: Σταμάτησε τη συναυλία της γιατί πετούσαν αβγά στη σκηνή

AGGELOS DRITSAS