ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το θαλασσί της θάλασσας
Βαρέθηκες τις πολυσύχναστες και πολύβουες παραλίες και θέλεις να ηρεμήσεις και να διώξεις απο πάνω σου το άγχος της πόλης; Δίπλα απ’ τα τείχη της Ασίνης και μόλις 500 μέτρα από το Τολό, μια ακόμη πανέμορφη και καθαρότατη παραλία, το “Καστράκι”, σε περιμένει για να σου προσφέρει στιγμές χαλάρωσης και αναζωογόνησης. Πρόκειται για μια μικρή παραλία, με πετραδάκι και άμμο. Ο βυθός της είναι αμμώδης και τα νερά της πεντακάθαρα και κρυστάλλινα.

Ετοιμάζω ταξίδι
Μετά από πολλές μέρες στις κοσμικές παραλίες της περιοχής, θέλω κι εγώ κάτι διαφορετικό. Ξεκινάω με το σκουτεράκι μου από το Ναύπλιο. Οι πιο τολμηροί μπορούν να κάνουν τη διαδρομή και με ποδήλατο. Φτάνω σε 20 λεπτά στην παραλία της Αρχαίας Ασίνης. Στη συνέχεια, ακολουθώ αριστερά έναν μικρό χωματόδρομο, περνάω μπροστά από την είσοδο ενός camping και από ένα “πυργάκι” (στα δεξιά μου) και να την η παραλία! Επειδή δεν έχει ιδιαίτερη υποδομή, παίρνω μαζί μου τα απαιτούμενα. Φοράω το καπέλο μου, απλώνω την πετσέτα μου, (αν έχεις και ομπρέλα θα χρειαστεί) και αφήνομαι στη μαγεία του καλοκαιριού.

Πάμε όλοι μαζί, σε μια παραλία
Δεν θα συναντήσεις πολύ κόσμο, αλλά θα δεις οικογένειες και παρέες νεαρών ατόμων να απολαμβάνουν τη θάλασσα, τον ήλιο και τις ομορφιές της φύσης. Κι επειδή η θάλασσα και το φρέσκο αεράκι σου ανοίγουν την όρεξη, τι θα ‘λεγες για φρέσκο ψαράκι στις παραλιακές ταβέρνες της περιοχής, όπου αφθονούν τα φρέσκα ψάρια και τα θαλασσινά;

Αυτό το ήξερες;
Το πιο ρομαντικό σημείο του Τολού και για πολλούς το σήμα κατατεθέν του, είναι ο περίφημος “Κόκκινος Βράχος”, ακριβώς πάνω από την παραλία Καστράκι, που τις νύχτες φωταγωγείται και προσφέρει ένα άκρως ρομαντικό θέαμα.

Αξίζει να δεις
Αν δεν είσαι πολύ κουρασμένος, κάνε μια βόλτα στα ερείπια της ακρόπολης της Αρχαίας Ασίνης. Ίσως δεις κάπου τον ξακουστό βασιλιά της να περιτριγυρίζει, αναπολώντας τα παλιά μεγαλεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με βαθύ σεβασμό και κατάνυξη, παραμονή της εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος

AGGELOS DRITSAS

Φώτης Δαμούλος : Μία θέση που τιμά ιδιαίτερα την επιχειρηματική κοινότητα της Αργολίδας και κυρίως της Πελοποννήσου .

AGGELOS DRITSAS

“ΟΝΕΙΡΕΎΟΜΑΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΊΑ ΧΩΡΊΣ ΒΙΑ ΠΟΥ ΑΡΧΊΖΕΙ ΑΠΌ ΤΑ ΣΧΟΛΕΊΑ”

AGGELOS DRITSAS

Ηλεκτρονικές οι κλήσεις της Τροχαίας – Τέλος το σβήσιμο

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟ ΤΑ ΙΡΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟ ΦΟΡΤΗΓΟ ΠΟΥ ΑΝΕΤΡΑΠΗ

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ “Κ.ΝΟΝΗΣ”

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου: Καλή επιτυχία στον Επιμελητηριακό συνδυασμό “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ “

AGGELOS DRITSAS

Με όραμα, ενθουσιασμό και αίσθημα ευθύνης, συγκροτήθηκε το πρώτο Προεδρείο

AGGELOS DRITSAS

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων κόβει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

AGGELOS DRITSAS

Μια νέα μάχη αρχίζει, όλοι μαζί για μια νέα εποχή με τον επιχειρηματία μπροστά, ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Ερμιόνη γιορτάζει το φημισμένο ρόδι της

AGGELOS DRITSAS

Η Καθαρά Δευτέρα είναι η πρώτη ημέρα της Σαρακοστής

AGGELOS DRITSAS