ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σχέδιο του σεΐχη Ταχνούν για την επένδυση των 200 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

Προχωρά η μεγάλη αραβική επένδυση άνω των 200 εκατ. στη θέση του παλιού Ermioni club στο Πόρτο Χέλι, καθώς προ ολίγων ημερών τέθηκε υπό διαβούλευση το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). 

Φορέας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 είναι η Scarlet Beach A.E. πίσω από την οποία είναι η International Holding Company, εταιρεία συμφερόντων του βαθύπλουτου σεΐχη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταχνούν μπιν Ζαγιένταλ Ναϊάν.

Η εν λόγω επένδυση, η οποία θα πιστοποιηθεί με LEED, υλοποιείται στην περιοχή Πετροθάλασσα σε συνολική έκταση 234 στρεμμάτων. Στην τελική της μορφή θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δομημένης επιφάνειας 27 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που θα διαθέτει 256 κλίνες, από τις οποίες οι 121 θα είναι σουίτες που θα βρίσκονται σε αυτοτελή κτίρια διασκορπισμένα στο ακίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το ξενοδοχείο θα φέρει το εμπορικό σήμα της Waldorf Astoria Hotels & Resorts, η οποία είναι ναυαρχίδα στο χαρτοφυλάκιο της διεθνούς αλυσίδας Hilton, όπου και ανήκει. Με βάση τον αριθμό των κλινών, το ξενοδοχείο θεωρείται ότι θα απασχολεί σε πλήρη λειτουργία 349 άτομα, εκ των οποίων τα 26 θα είναι μόνιμο προσωπικό και τα 323 εποχικό προσωπικό (κατά την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος).

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του ακινήτου θα κατασκευαστούν ακόμη 14 τουριστικές βίλες σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους δημιουργώντας φυσικά κενά στον ευρύτερο σχεδιασμό αλλά και θεάσεις για τα κτίρια των σουιτών που βρίσκονται πιο πίσω και αρκετές φορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμη, θα αναγερθούν επιπλέον έξι πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα είναι πιο απομακρυσμένες από το κυρίως ξενοδοχείο. Οι επιπλωμένες κατοικίες θα είναι συνολικής επιφάνειας 9.115,43 τετραγωνικών δυναμικότητας 132 κλινών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ, καθώς και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της προς ανάπτυξη περιοχής. Το έργο όπως αναφέρεται στο ΕΣΧΑΣΕ θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία μαρίνας μικρής δυναμικότητας με περίπου 20 θέσεις σκαφών, που θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση κατά βάση των χρηστών του τουριστικού συγκροτήματος. Μετά την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων θα κινηθεί η διαδικασία επαναχάραξης του αιγιαλού.

Ο σχεδιασμός του Σύνθετου Τουριστικού Συγκροτήματος στην Ερμιόνη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνόλου που το φυσικό περιβάλλον κυριαρχεί έναντι του δομημένου. Ανάμεσα στις μονάδες δύναται να δημιουργηθούν ιδιωτικοί κήποι, προσφέροντας χώρους εκτόνωσης για υπαίθριες δραστηριότητες, ειδικά για τα κτίρια που δε «βλέπουν» στη θάλασσα. Ο βασικός πυρήνας της ξενοδοχειακής εγκατάστασης και των συναφών λειτουργιών χωροθετείται στο δυτικό τμήμα του Ακινήτου, η διάρθρωση των οποίων, στοχεύει στην απόδοση ενός περισσότερου πολυλειτουργικού πόλου (Συνεδριακό, ΣΠΑ, εστιατόρια κ.ά.), ιδιαίτερα ελκυστικό στους χρήστες.

Αντίθετα, οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες χωροθετούνται κατά μικρότερες πυκνότητες στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Ακινήτου στο πλαίσιο μιας exclusive προσέγγισης και απευθύνονται κυρίως σε χρήστες που επιζητούν ηρεμία και απομόνωση. Η διασύνδεση μεταξύ των λειτουργιών επιτυγχάνεται αποτελεσματικά στο ακίνητο, με εσωτερικές προσβάσεις και μονοπάτια διατηρώντας έτσι την ιδιαιτερότητα ενός ενιαίου τουριστικού συγκροτήματος κύριων τουριστικών λειτουργιών βατών και αλληλοσυνδεόμενων τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο της επένδυσης. Για τον υπολογισμό των χρηστών του συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και το είδος της επένδυσης που στοχεύει στη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών υποδοχέα, προκύπτει πως το συγκρότημα θα εξυπηρετεί περίπου 764 με 826 άτομα.

Ο σεΐχης Ταχνούν, ο οποίος έχει αναλάβει να υλοποιήσει την εν λόγω επένδυση σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ελλάδα, είναι γόνος μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα. Η σχέση του με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασε ένα μυθικό ακίνητο στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου Μακρυγιάννη με θέα στη Ακρόπολη. Το συγκεκριμένο οικιστικό ακίνητο που θεωρείται το ακριβότερο της Αθήνας, αν όχι της Ελλάδας, βγήκε προς πώληση τον περασμένο Μάιο, με τίμημα 55.000.000 ευρώ αλλά μέχρι στιγμής παραμένει απούλητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωτιά για την ομάδα του 1ου Λυκείου Ναυπλίου στον τοπικό διαγωνισμό φυσικών επιστημών

diktio

Όπως κάθε χρόνο ο ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

admin

Live στο Άργος ο Χρήστος Θηβαίος και ο Παναγιώτης Μάργαρης

diktio

Εταιρεία στον Ίναχο Αργολίδας ζητά εργαζόμενο για το τμήμα παραγωγής

diktio

“Χειρόφρενο” Μητσοτάκη στον γάμο για τα ομόφυλα ζευγάρια 

admin

Γ΄ Εθνική: Αλλαγές στο πρόγραμμα ομάδων του 3ου ομίλου της 7ης αγωνιστικής

diktio

Ξεκινούν οι υποχρεώσεις των ομάδων της Αργολίδας για Πρωταθλήματα Κ14 και Κ16

diktio

Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη: «Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας»

admin

Ο Σπύρος Στείρης Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών

admin

Πελοπόννησος: Κλοπές και ναρκωτικά στο αστυνομικό δελτίο

diktio

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου αξιοποιούμε στοχευμένα τα ανταποδοτικά οφέλη

diktio

Επίσκεψη του Καλλιτεχνικού Γυμνασίου Αργολίδας στην Εθνική Γλυπτοθήκη

diktio