ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τράπεζες  – Η τεχνολογία και η πρόοδός της φέρνουν αλλαγές ακόμη στις καθημερινές μας συνήθειες και συναλλαγές, ανάμεσα σε αυτές και η χρήση των πλαστικών καρτών. Σύντομα οι πιστωτικές κάρτες θα αποτελέσουν παρελθόν και οι συναλλαγές με βιομετρικά στοιχεία θα έχουν έρθει στην καθημερινότητά μας έως το 2030, ενισχύοντας την ασφάλεια και την ευκολία στις συναλλαγές.

Αξίζει να σημειωθεί πως κολοσσοί όπως η Amazon και η Apple έχουν εισάγει βιομετρικά με το Face ID. Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, πέρα από το πρόσωπο θα χρησιμοποιείται ακόμη και όλη η παλάμη για την επαλήθευση των συναλλαγών, κάτι το οποίο προφανώς θα προσφέρει μεγαλύτερο περιβάλλον ασφάλειας στους χρήστες. Να σημειωθεί πως οι φυσικές κάρτες δεν θα καταργηθούν άμεσα, ωστόσο ο στόχος είναι μέσα στην επόμενη εξαετία να έχουν αντικατασταθεί πλήρως. Παράλληλα, αυτό προϋποθέτει πως οι χρήστες θα έχουν και τον κατάλληλο εξοπλισμό που θα υποστηρίζει τέτοιες λειτουργίες, όπως τερματικά POS σε καταστήματα ή smartphones και tablets με αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος ή προσώπου.

Οι τομείς που πιθανότατα θα υιοθετήσουν πρώτοι αυτή την τεχνολογία περιλαμβάνουν το λιανικό εμπόριο, τον τραπεζικό τομέα και τις βιομηχανίες υγείας και φιλοξενίας. Η ακρίβεια της βιομετρικής τεχνολογίας είναι γενικά πολύ υψηλή, με ποσοστά επιτυχίας που κυμαίνονται από 95% έως 99%, ανάλογα με τη συσκευή και τη μέθοδο που χρησιμοποιείται (αναγνώριση προσώπου, δακτυλικού αποτυπώματος, σάρωση παλάμης). Ωστόσο, μπορεί να υπάρχουν παράγοντες που επηρεάζουν την ακρίβεια, όπως οι συνθήκες φωτισμού στην αναγνώριση προσώπου ή η φθορά δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Οι πρωτοπόροι Οι πρώτες χώρες που θα εφαρμόσουν τη βιομετρική τεχνολογία πληρωμών είναι εκείνες με ανεπτυγμένη τεχνολογική υποδομή, όπως οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιαπωνία. Οι τομείς του λιανικού εμπορίου, των τραπεζών και της φιλοξενίας θα είναι οι πρώτοι που θα ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε υψηλό 11ετίας η έλλειψη ταλέντων στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Φώτης Δαμούλος: Ο κ. Βασιλόπουλος αδυνατεί να σεβαστεί τη βούληση της πλειοψηφίας των επιχειρηματιών της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Θερμησία Τοπική Κοινότητα

AGGELOS DRITSAS

Με 5 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δήμος Ναυπλίου και το Μουσικού Σχολείου Αργολίδας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

AGGELOS DRITSAS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα τον αυτισμό στην Νέα Κίο.

AGGELOS DRITSAS

10 + 1 λόγοι για να επισκεφθείτε την Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Η Γη εκπέμπει «SOS» – Υπαρκτός κίνδυνος η ερημοποίηση

AGGELOS DRITSAS

Ας συναντηθούμε όλοι στις 12 Ιανουαρίου στη ταβέρνα ΣΠΗΛΙΑ

AGGELOS DRITSAS

Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 21 & 22 Οκτωβρίου στον ιστορικό δρόμο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το φορολογικό νομοσχέδιο σε Ναύπλιο και Άργος

AGGELOS DRITSAS