ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τουλάχιστον 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις πλημμύρες στην περιφέρεια της Βαλένθια στην Ισπανία.

Την είδηση μεταφέρουν ισπανικά μέσα, ενώ την επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Βαλένθια στο Reuters, μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Η νοτιοανατολική Ισπανία πλήττεται από καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και βιβλική καταστροφή στην περιοχή.

Επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται σε εξέλιξη και ο πρόεδρος της περιφέρειας Βαλένθια, Carlós Mazón, δήλωσε ότι είναι «αδύνατο» σε αυτό το στάδιο να εκτιμηθεί πόσοι είναι οι νεκροί.

Πλάνα που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τα νερά να προκαλούν χάος, να γκρεμίζουν γέφυρες και να παρασέρνουν αυτοκίνητα στους δρόμους.

Άλλα βίντεο φαίνεται να δείχνουν ανθρώπους στην περιοχή αυτή της Ισπανίας που επλήγη από τις πλημμύρες να γατζώνονται σε δέντρα για να γλιτώσουν.

Πλημμύρες στην Ισπανία: Ανθρωποι γαντζωμένοι σε στέγες και δέντρα για να σωθούν
Η Ισπανική Μετεωρολογική Υπηρεσία ανέφερε ότι στην Τσίβα, στην περιοχή της Βαλένθια, έπεσαν 491 χιλιοστά βροχής μέσα σε μόλις οκτώ ώρες χθες, ποσότητα που ισοδυναμεί με τη βροχή ενός έτους.

Οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί φέρονται να δέχονται εκατοντάδες κλήσεις για βοήθεια από ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί σε πλημμυρισμένες περιοχές ή αναζητούν αγαπημένα τους πρόσωπα, καθώς οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δυσκολεύονται να φτάσουν σε ορισμένες περιοχές.

Οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης χρησιμοποιούν drones για να αναζητήσουν αγνοούμενους στον κατεστραμμένο δήμο Letur, δήλωσε η τοπική αξιωματούχος Milagros Tolon στον ισπανικό δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό TVE. «Η προτεραιότητα είναι να βρεθούν αυτοί οι άνθρωποι», δήλωσε.

Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δεκάδες άνθρωποι στη Βαλένθια πέρασαν τη νύχτα εγκλωβισμένοι σε φορτηγά ή αυτοκίνητα, καθώς και σε στέγες και γέφυρες, περιμένοντας να διασωθούν.

Εικόνες αδιανόητης καταστροφής από τις πλημμύρες στην Ισπανία

iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

Μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στο Ναύπλιο ΡΕΠΟΡΤΑΖ DRONE

AGGELOS DRITSAS

ΧΑΡΗΣ ΣΕΛΛΗΣ : Δεν υπάρχουν έξυπνοι και κορόιδα. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κατάρρευση Μπαλκονιού στην Ενδεκάτη Ναυπλίου – Έπεσε πάνω σε Σταθμευμένο Αυτοκίνητο ΡΕΠΟΡΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Κοινότητα Ασκληπιείου Επιδαύρου : Ήρθε η άνοιξη, ήρθαν και οι κάμπιες από τα πεύκα…

AGGELOS DRITSAS

Μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα τον αυτισμό στην Νέα Κίο.

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων μαρτύρων Αδριανού και Ναταλίας στον ομώνυμο Ιερό Ναό στο Δρέπανο του Δήμου Ναυπλιέων. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Το Δημαρχείο επισκέφτηκαν παιδιά του Δήμου μας και έψαλαν με χαρά και ενθουσιασμό τα παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου.

AGGELOS DRITSAS

Μητρόπολη Αργολίδας: Αναγγελία εκδημίας Πρεσβυτέρου – Μ. Οικονόμου Δημητρίου Μπεκιάρη

AGGELOS DRITSAS

Η στρατηγική της δικής μας δημοτικής αρχής εστιάζει σε έργα υποδομής

AGGELOS DRITSAS

ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

AGGELOS DRITSAS

Τσικνοπέμπτη στο 1o Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS