ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τριγμοί στα κόμματα για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών

Ξεκινά από σήμερα το «μασάζ» στα μεγάλα κόμματα, προκειμένου να καμφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αντιδράσεις για την πρόθεση της κυβέρνησης να νομοθετήσει τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Και ενώ στο εσωτερικό της Ν.Δ. το θέμα έχει λάβει πολύ μεγάλες διαστάσεις, με αρκετούς βουλευτές αλλά και τον υπουργό Μάκη Βορίδη να διαμηνύουν ότι θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο όταν έρθει, διαφωνίες καταγράφονται και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. παρότι κατά βάση οι περισσότεροι βουλευτές τάσσονται υπέρ του γάμου. Εκείνο που προκαλεί τις περισσότερες αντιδράσεις είναι το ζήτημα της τεκνοθεσίας.

Μήνυμα στους υπουργούς, αλλά και ανοχή στην αποχή

Στην πιο δύσκολη θέση βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που φοβούμενος το ρήγμα έδωσε πράσινο φως στην αποχή ακόμα και σε υπουργούς. Την ίδια ώρα πάντως τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και η γραμματέας του κόμματος και άλλα στελέχη επιχειρούν να επισημάνουν πως, ενώ δεν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, οι υπουργοί θα πρέπει να εμφανιστούν εναρμονισμένοι με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου.

Σήμερα, πάντως, ξεκινά η ενημέρωση των βουλευτών της ΝΔ για το νομοσχέδιο που θα καταθέσει η κυβέρνηση.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης στην εβδομαδιαία του ανασκόπηση στα social media επανέλαβε χθες ότι σκοπός της νομοθετικής παρέμβασης είναι να ενώσει και όχι να διχάσει την κοινωνία. «Αυτό που θέλουμε να κάνουμε είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας» τονίζει μεταξύ άλλων στη σχετική του αναφορά.

Αναταράξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ για την κομματική πειθαρχία

Η γραμμή Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πως η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι αυτονόητη για τους βουλευτές του κόμματος, που ήδη έχουν καταθέσει πρόταση νόμου για ισότητα στα ομόφυλα ζευγάρια, που δεν περιλαμβάνει μόνο τον πολιτικό γάμο.

Η αναφορά του προέδρου σε κομματική πειθαρχία, κατά τη συνέντευξή του στο Star την Πέμπτη, δημιούργησε πάντως δυσαρέσκεια σε κάποιους. Την Παρασκευή η εκπρόσωπος Τύπου Δώρα Αυγέρη επιχείρησε να «διορθώσει» όσα είπε ο Στ. Κασσελάκης, υποστηρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα πειθαρχίας και πως δεν πρόκειται να διαγραφεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εάν δεν ψηφίσει το νομοσχέδιο της Νέας Δημοκρατίας.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο Στ. Κασσελάκης επανήλθε και με ανάρτησή του στα social media, που ουσιαστικά απείλησε με διαγραφές εάν κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  «παρεκκλίνει» από τον δρόμο «της προόδου και της ισότητας», όπως είπε.

Αλλά και το Σάββατο, κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, τόνισε ότι «για εμάς αυτό το ζήτημα και όλα τα δικαιώματα δεν είναι ζήτημα αρχηγισμού ή πειθαρχίας. Είναι ζητήματα ταυτοτικά. Αν όχι η αριστερά, ποιος;».

«Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι αν μία γυναίκα υποστεί σεξισμό, διάκριση στον χώρο εργασίας, πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προβεί σε καταγγελία χωρίς αντίποινα; Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ζευγάρι ομόφυλων να έχει το δικαίωμα στον πολιτικό γάμο; Υπάρχει κανείς; Να σηκωθεί. Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί με ένα ομόφυλο ζευγάρι να έχει δικαίωμα στην τεκνοθεσία και την υιοθεσία, να το πει».

Η φράση αυτή από κάποιους θεωρήθηκε βολή και προς τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει διαφοροποιηθεί από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακραία συντηρητικές απόψεις από βουλευτή του ΠΑΣΟΚ

Αντιδράσεις υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ, όπου το θέμα αναμένεται να συζητηθεί εντός της εβδομάδας.

Ο βουλευτής Λέσβου Παναγιώτης Παρασκευαΐδης εξέφρασε απόψεις που ταυτίζονται με τις πιο συντηρητικές της Ν.Δ., ενώ το προχώρησε πολύ παραπέρα φέρνοντας ως παράδειγμα το πώς αύξησε τον πληθυσμό της η Τουρκία, εκφράζοντας ένα μίγμα ομοφοβικού και εθνικιστικού λόγου.

«Δεν μπορούμε να δίνουμε τα παιδιά στα ομόφυλα ζευγάρια» είπε, θεωρώντας ότι «θα τα οδηγήσουμε στην ομοφυλοφιλία», ενώ τα αποκάλεσε «εθνική περιουσία».

«Τα ομόφυλα ζευγάρια δεν πρόκειται να μας αυξήσουν τον πληθυσμό. Να το κάνουμε όπως ο Ερντογάν, που είπε κάθε Τουρκάλα να κάνει πέντε παιδιά. Η Τουρκία έχει 80 – 90 εκατομμύρια πληθυσμό με αυτές τις προτάσεις Ερντογάν» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ.  Παρασκευαΐδης θέλησε να σημειώσει, πάντως, ότι αυτά είναι προσωπικές του απόψεις και πως οι βουλευτές θα ενημερωθούν κεντρικά την Τετάρτη. «Εάν ο πρόεδρος πει κάτι άλλο οφείλω να ακολουθήσω» σημείωσε, ενώ επισήμανε ότι αντίστοιχες απόψεις έχει εκφράσει και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σταύρος Μιχαηλίδης.

Ο τελευταίος, βουλευτής Χίου, έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει. Ωστόσο παρέπεμψε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ την προσεχή εβδομάδα για τις τελικές αποφάσεις, τονίζοντας ότι δεν έχει ακόμη άλλωστε κατατεθεί σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: 15 συλλήψεις πραγματοποίησε η Αστυνομία

diktio

Νεκρή γυναίκα εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή της Κορινθίας

diktio

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ευτυχώς όλα καλά που δε κατέβασε και τζαμαρία ΒΙΝΤΕΟ

admin

Σπείρα Γεωργιανών δρούσε και στο Ναύπλιο – Διαρρήξεις, εκβιασμοί, αρπαγές και τοκογλυφία

admin

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο Περιφερειάρχης κ. Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη του Μανώλη Μάκαρη

admin

Mπορεί η τεχνητή νοημοσύνη να βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό;

AGGELOS DRITSAS

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμό του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού

AGGELOS DRITSAS

Ανδριανός: Η εποποιία του 1940 είναι μια χειροπιαστή απόδειξη των όσων οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε

diktio

Σε αυτό το δημαρχείο της χώρας θα τελεστεί ο πρώτος γάμος ομόφυλου ζευγαριού

admin

Αργολίδα: Πρόβλημα σε εκλογικά τμήματα του Δήμου Ναυπλιέων…

diktio

Εορτάζει η πόλη του Ναυπλίου τον πολιούχο της Άγιο Αναστάσιο τον Νεομάρτυρα.

admin