ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

Τσίκνισμα για όλα τα βαλάντια

Οπως είναι λογικό, η σημερινή Πέμπτη είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων στο… τσίκνισμα! Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες για το σπίτι, προκειμένου να τσικνίσουν οικογενειακά και να απολαύσουν την Τσικνοπέμπτη σε ένα περισσότερο οικείο περιβάλλον.

Ασφαλώς υπάρχουν κι εκείνοι που θα επιλέξουν τις λύσεις των ψητοπωλείων για να προμηθευτούν έτοιμο κρέας, όπως υπάρχουν κι εκείνοι που θα προχωρήσουν σε εξόδους ώστε να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού. Σε εποχές βέβαια σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, οι έξοδοι γενικά είναι περιορισμένοι, ωστόσο οι καταναλωτές αναμένεται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη σημερινή συγκυρία και να απολαύσουν το κρέας σε όλες τις παραλλαγές είτε εντός είτε εκτός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι πωλήσεις σε κρέας από τα κατά τόπους κρεοπωλεία εντός κι εκτός συνόρων κέντρου είναι ικανοποιητικές, ενώ ήδη από χθες έχουν φθάσει στα επίπεδα της περσυνής χρονιάς. Αναφορικά με τις ελλείψεις που υπήρχαν σε αμνοερίφια, αυτές δεν φαίνεται να υφίστανται στην αγορά, αν και για πάρα πολλούς γνωστούς λόγους, οι ποσότητες αμνοεριφίων είναι μειωμένες σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών νομού Ηρακλείου κ. Λευτέρης Ντουράκης, επισημαίνει την επάρκεια της τοπικής αγοράς τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποιότητες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κρέατα τα οποία και μπορούν να μπουν ευκολότερα είτε στο φούρνο, είτε στη σχάρα για να ικανοποιήσουν το αίσθημα του τσικνίσματος.

«Οι περισσότεροι καταναλωτές έρχονται στα κρεοπωλεία για μπριζόλες και πανσέτες, για τα κρέατα δηλαδή που μπαίνουν εύκολα στη σχάρα» αναφέρει ο κ. Ντουράκης για να προσθέσει:

«Οι καταναλωτές βέβαια ζητούν κι άλλα είδη κρεάτων, όπως είναι τα μεγάλου μεγέθους μπιφτέκια για σχάρα και κάποιες μαριναρισμένες επιλογές που πλέον παρασκευάζουν οι κρεοπώλες και προσφέρονται έτοιμες προς τους πελάτες. Αυτό το είδος του κρέατος αποτελεί πλέον μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου αναφέρει πως οι τιμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με την περσυνή χρονιά, ωστόσο ούτως ή άλλως υπάρχουν στα κρεοπωλεία όλες οι επιλογές, από το φθηνότερο κρέας έως και το ακριβό, ανάλογα με τα γούστα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού.

«Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, καλή Τσικνοπέμπτη και μια καλή Σαρακοστή στη συνέχεια και να καλέσουμε όλους τους πολίτες να επιλέξουν τα τοπικά κρεοπωλεία» τονίζει ο κ. Ντουράκης για να προσθέσει:

«Οι καταναλωτές θα βρουν πολύς καλής ποιότητας κρέας και άριστη εξυπηρέτηση προκειμένου να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη τους».Γιάννης Ζωράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοριτσάκι το πρωτο μωρο του 2024

admin

Έρχεται και τέταρτο χρώμα στα Φανάρια – Ποιο είναι και τι θα σημαίνει

admin

ΤΟ ΤΟΛΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ 14-1-2024 ΒΙΝΤΕΟ DRONE

admin

Πανελλαδική επιδείνωση καιρού με πολύ κρύο – Τι λέει για χιόνια

admin

Ακρίβεια, αγρότες, φοιτητές οι μόνοι…”αντίπαλοι” της κυβέρνησης!

admin

ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

admin

Χωρίς αγρότες δεν υπάρχει ζωή.

admin

Ο Γιάννης Ανδριανός στον Δημήτρη Ορφανό

admin

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Εκδικάστηκε στο Ναύπλιο η ένσταση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ερμιονίδα

admin

“Ο Ελβετός”: Νέο βιβλίο της Μαρίας Τζιρίτα αφιερωμένο στο Τολό Αργολίδας

admin

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΥΓΕΙΑΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΤΟΜΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS