ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Πέρασε και τροπολογία για τα…POS

Ψηφίστηκε χθες, Πέμπτη 1η Μαΐου, από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

Στην ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των επίμαχων άρθρων για το νέο δικαστικό χάρτη της χώρας, και για τις αρμοδιότητες της ευρωπαϊκής εισαγγελίας, 158 βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν ναι, ενώ 141 βουλευτές της αντιπολίτευσης όχι, σε σύνολο 299 ψηφισάντων.

Εξαίρεση απετέλεσε το άρθρο 12, που συγκέντρωσε πλειοψηφία 190 βουλευτών (της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ανεξάρτητου Μπ. Μπαράν), και αφορούσε στη «μεταφορά διαχειριστικών αρμοδιοτήτων από τους προϊσταμένους πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελιών στο Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων».

Την ονομαστική ψηφοφορία για τα άρθρα 1-14, για την «ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας» είχαν ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είχε ζητήσει επίσης να τεθούν σε ονομαστική ψηφοφορία και τα άρθρα 36-39 για τη «διαδικασία εκτέλεσης του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και τη ρύθμιση πλημμελημάτων αρμοδιότητας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας».

Σημειώνεται, τέλος, ότι «κατά πλειοψηφία» έγινε δεκτή και η τροπολογία του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με την οποία μειώνονται οι προμήθειες για τις συναλλαγές μικρού ύψους μέσω POS για συγκεκριμένους κλάδους της αγοράς.

Μιλώντας για το θέμα, ο αρμόδιος υπουργός Κ. Χατζηδάκης είπε ότι «το πρόγραμμα διασύνδεσης των POS με τις ταμειακές μηχανές εξελίχθηκε πάρα πολύ καλά, οι επιχειρήσεις στην συντριπτική τους πλειονότητα διασυνδέθηκαν και η χώρα δεν θα χάσει πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί ορόσημο για τη χρηματοδότηση από το Ταμείο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γυναίκα βρήκε μαγκωμένα χρήματα σε ΑΤΜ – Η κίνησή της

admin

Ποιος αριθμός κερδίζει στο Πρωτοχρονιάτικο Λαχείο

diktio

Συγκλονίζει η μητέρα του Γεράσιμου Γεωργιάδη: «Η μόνη τιμωρία όσων φταίνε είναι να μπουν στη θέση μας»

admin

Συνάντηση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου

admin

ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ! & ΠΙΣΩ .. Έχουμε επίσημα τα βάθη Το έργο απέτυχε Εκατομμύρια χάθηκαν Οι ευθύνες είναι τεράστιες …

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Δεν θα χρειάζεται επίσκεψη στην εφορία για τροποποιητικές δηλώσεις μεταβίβασης

admin

Πελοπόννησος: Η πανσέληνος του Αυγούστου

diktio

Στην Βουλή η επέτειος της Ά Εθνοσυνέλευσης Επιδαύρου

admin

Εξιχνιάστηκαν 4 κλοπές στην Αργολίδα – Εγκληματική οργάνωση δρούσε στην Ερμιονίδα

diktio

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Σε 1.770 εκλογικά τμήματα η μάχη της 2ης Κυριακής

diktio

Εορτασμός του Αγίου Φανουρίου στο Κουτσοπόδι

diktio

Σακελλαροπούλου: Το Σύνταγμα της Επιδαύρου αποτυπώνει τη βούληση των Ελλήνων για πολιτική κυριαρχία και ελευθερία

diktio