ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αλλαγές παντού, εδώ και τώρα.

13 χρόνια μετά τη χρεωκοπία δεν έχει επιτευχθεί (ούτε καν επιχειρηθεί) η ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Ελλάδας.

Το εύκολο είναι να ρίξουμε τις ευθύνες στους ξένους, στα μνημόνια στην Ε.Ε. κλπ.

Όταν όμως οι αριθμοί μιλάνε μόνοι τους, δεν μπορούμε να κοροϊδευόμαστε. Απαιτούνται ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΝΤΟΥ.

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.

Η κρίση είναι σύνθετη.

Ναι μεν η «κλιματική αλλαγή» είναι φυσικό φαινόμενο, Η αντιμετώπισή της, όμως, είναι πολιτικό ζήτημα και πρέπει να λυθεί.

Η λειψυδρία που ταλαιπωρεί την Αργολίδα οξύνει τα προβλήματα άρδευσης στην Αργολική πεδιάδα. Κινδυνεύει να ξαναγίνει στέπα.

Ενώ το κράτος είναι ανάπηρο και βλέπει μοιρολατρικά τα σύννεφα να μην φέρνουν βροχή την περασμένη Δευτέρα (7/10) είχαμε μια σωστή αντίδραση από μη κρατικούς φορείς, από το σύλλογο γεωπόνων ελευθέρων επαγγελματιών και συνεταιριστές.

Μετά από μια σοβαρή συζήτηση κατέληξαν σε 16 σημεία (προτάσεις) άμεσης δράσης. Συγκεκριμένα απάντησαν στο ερώτημα «ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΝΑΒΑΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ;».

Το βασικό πρόβλημα, που εντόπισαν, είναι η υποστελέχωση των αρμόδιων φορέων και η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ τους.(Δεν το θεωρούν τυχαίο. Αυτό υποκρύπτει σχέδια ιδιωτικοποίησης- ξεπουλήματος του νερού)

Δεύτερο ερώτημα στο οποίο απάντησαν ήταν «ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΥΔΑΤΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ;»

Με απλά λόγια: Αντί να πηγαίνουν τα χρήματα από ευρωπαϊκά προγράμματα σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (πολλές από τις οποίες είναι «μούφα»), να δοθούν σε συγκεκριμένα εγγειοβελτιωτικά έργα στην ορεινή περιοχή που περιβάλλει την Αργολική πεδιάδα.

Τέλος προτείνουν συγκεκριμένα μέτρα «ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ».

Το θέμα τώρα είναι «ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ;»

Το κράτος είναι διαμελισμένο σε συνυπάρχοντες φορείς και ανευθυνοϋπεύθυνες αυτοδιοικήσεις. Κυριολεκτικά ανάπηρο.

Όταν οι βουλευτές υποβάλλουν ερώτηση για τον Ανάβαλο, την απευθύνουν σε τουλάχιστον 4!!!! Υπουργεία… όλοι αυτοί υπεύθυνοι (και στο βάθος ιδιωτικοποίηση).

Οι γεωπόνοι και οι φορείς είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν.

Αν όμως δεν ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, δεν αλλάξουν οι ηγεσίες που έχουν φέρει την Αργολίδα (και όλη την Ελλάδα) στο τέλμα, δεν θα έχουμε κανένα αποτέλεσμα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένα ιερό δώρο ευλογίας στην Ευαγγελίστρια Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα τη Δευτέρα 28/8

AGGELOS DRITSAS

«Προσυλλεκτική κηλίδωση των μανταρινιών της ποικιλίας κλημεντίνης»

AGGELOS DRITSAS

Ο ΤΡΥΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 

AGGELOS DRITSAS

Κοινωνικό τιμολόγιο ρεύματος: Έως τις 2 Σεπτέμβρη οι αιτήσεις – Σημαντικές εκπτώσεις στους δικαιούχους

AGGELOS DRITSAS

Ήταν μεγάλη μου τιμή να εκπροσωπήσω τον Ι.Σ.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην Ασίνη

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΛΤΕΖΟΣ: Το Αστυνομικό Τμήμα στη Νέα Κίο γίνεται πραγματικότητα.

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία στη Σπερχογεία – Γιος σκότωσε τους ηλικιωμένους γονείς του

AGGELOS DRITSAS

Στην Αργολίδα κλιμάκιο ελεγκτών από την Ταϊλάνδη για τις εξαγωγές πορτοκαλιών και μανταρινιών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σαν Σήμερα, στις 26 Ιουλίου 2013 έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 62 χρονών ο Γιώργος Αντωνίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Τραγικό τέλος για τον Δημήτρη Συντρίκο μετά τον ξυλοδαρμό του το καλοκαίρι

AGGELOS DRITSAS