ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

Πέντε εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή και εισέπνευσαν καυστική ουσία, ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τους αρμόδιους φορείς να διαλευκάνουν τις συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση.

Σε τέτοιους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούμε:

-Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών

-Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες

-Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έκτακτη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Συνεταιρισμών Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Πρόβλημα η προσυλλεκτική κηλίδωση μανταρινιών, αλλαγή Κανονισμού ΕΛΓΑ ζητά η Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώνονται οι εγγραφές για το εσπερινό ΕΠΑΛ Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Συνταξιούχος δασκάλα δώρισε ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και εξόπλισε Κέντρο Υγείας Κιλκίς

AGGELOS DRITSAS

Ο Χαρδαλιάς έκανε αυτοψία στον κατεστραμμένο επαρχιακό δρόμο Επιδαύρου – Καλλονής

AGGELOS DRITSAS

Το μήνυμα του υποψ.Δημάρχου Ερμιονίδας Τάσου Λάμπρου από την Κοιλάδα Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Εν όψει της έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων

AGGELOS DRITSAS

Με διαμαρτυρία για την Καραθώνα υποδέχονται τον Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Χθες το απόγευμα στα Φίχτια, με τους κατοίκους της περιοχής ανάψαμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο

AGGELOS DRITSAS

Οι παραλίες του Δήμου Άργους Μυκηνών είναι εκτός των άλλων έτοιμες να υποδεχτούν τα άτομα με ειδικές ανάγκες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Διακινούσαν ηρωίνη και έκλεβαν ηλεκτρική ενέργεια

AGGELOS DRITSAS