ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Εργαζόμενοι σε φαρμακαποθήκη στην Καλαμάτα εισέπνευσαν καυστική ουσία – 5 άτομα στο νοσοκομείο

Πέντε εργαζόμενοι ήρθαν σε επαφή και εισέπνευσαν καυστική ουσία, ενώ μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για την παροχή πρώτων βοηθειών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Φαρμακοϋπαλλήλων Μεσσηνίας.

Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει ότι πρόκειται για ένα εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου και ζητά από την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τους αρμόδιους φορείς να διαλευκάνουν τις συνθήκες.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε προχθές 23 Αυγούστου στην αποθήκη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Νότιας Πελοποννήσου ΣΥ.ΦΑ.ΝΟ.Π.ΠΕ., όταν δοχείο με καυστική ουσία άνοιξε από άγνωστη αιτία και χύθηκε κατά την μεταφορά του. Το αποτέλεσμα ήταν 5 εργαζόμενοι που ήρθαν σε επαφή μαζί του ή εισέπνευσαν τις αναθυμιάσεις να νιώσουν δυσφορία και να χρειαστεί να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας για τις πρώτες βοήθειες, όπου παρέμειναν προληπτικά για παρακολούθηση.

Σε τέτοιους ευαίσθητους επαγγελματικούς χώρους η ελλιπής εκπαίδευση για τη διαχείριση επικίνδυνων ουσιών, οι περικοπές στα μέτρα προστασίας σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της εργασίας, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην αύξηση των εργατικών ατυχημάτων.

Καλούμε την Επιθεώρηση Εργασίας, τον ΕΦΚΑ Καλαμάτας και όλους τους αρμόδιους φορείς να διεξάγουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαλευκανθούν οι συνθήκες για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα.

Για την αποτροπή ατυχημάτων σε εργασιακούς χώρους όπως οι φαρμακαποθήκες, όπου φυλάσσονται επικίνδυνες και καυστικές ουσίες, με πιθανές πολύ σοβαρές συνέπειες για τη ζωή των εργαζομένων και τη δημόσια υγεία, απαιτούμε:

-Την εκπαίδευση των εργαζομένων για τη διαχείριση επικίνδυνων, καυστικών και εύφλεκτων υλικών

-Την παροχή ενδεδειγμένου εξοπλισμού για την προστασία των εργαζομένων από επικίνδυνες ουσίες

-Την απαραίτητη διαμόρφωση των χώρων φύλαξης τέτοιων ουσιών για την ασφαλή φύλαξη και μεταφορά τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εργασίες αποκατάστασης στο τμήμα της διώρυγας του Αναβάλλου που κατέρρευσε στην περιοχή “Κουτσογιάννια”

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη Ποδηλατάδα στην πόλη του Άργους

AGGELOS DRITSAS

Θερμά συγχαρητήρια στη σχολική ομάδα χάντμπολ αγοριών του 2ου ΓΕΛ Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Β.Σιδέρης: Yποδέχθηκα στην Π.Ε. Αργολίδας τη Νένα Χρονοπούλου, τον Τάσο Μητρόπουλο και τον Χρήστο Μαυράκη

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΜΑΤΑ 2025: Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής του ομοιωματος της Τουρκικής Ναυαρχίδας

AGGELOS DRITSAS

Νίκη για τα κορίτσια του Φείδωνα Άργους στο Μεσολόγγι

AGGELOS DRITSAS

Σήμερα στην Φρέγκαινα, αποτίοντας φόρο τιμής στους 24 εκτελεσθέντες.

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε σήμερα η επιτροπή διοργάνωσης του Αναπλιώτικου Καρναβαλιού 

AGGELOS DRITSAS

Το ΣΔΕ Κρανιδίου γιόρτασε την τσικνοπέμπτη.

AGGELOS DRITSAS

Τελετή αποφοίτησης στην Σχολή Τουρισμού Άργους BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε δεσμευτική προσφορά για την αξιοποίηση του ακινήτου στο Πόρτο Χέλι

AGGELOS DRITSAS