www.AggelosDritsas.gr
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πορτοκάλια Αργολίδα: Πάνω από 40 λεπτά ξεκίνησαν οι ναβαλίνες – Στα 20 λεπτά η χυμοποίηση

Σε μια καλή χρονιά εξελίσσεται η φετινή για τους παραγωγούς πορτοκαλιών της χώρας. Στην Αργολίδα οι τιμές στα πορτοκάλια για νωπή χρήση αλλά και για χυμοποίηση κυμαίνονται σε καλά επίπεδα.

Όπως αναφέρουν κύκλοι της αγοράς, υπάρχουν ζημιές στην παραγωγή της Βραζιλίας και των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει αυξημένη ζήτηση για χυμό στη διεθνή αγορά. Αυτό αναμένεται να φέρει μια άνοδο της τιμής του χυμού και στην χώρα μας.

Ο πρόεδρος της ΚΑΣΟΑ ΔΑΝΑΟΣ, Κωνσταντίνος Πιπέρος, τόνισε στον ΑγροΤύπο ότι «η συγκομιδή για τις Ναβαλίνες έχει ξεκινήσει στην Αργολίδα. Την Τετάρτη (1/11) έχουμε συνάντηση στην Πυργέλλα για το θέμα της διακίνησης εσπεριδοειδών. Πάντως η εικόνα φέτος είναι καλή και αυτή την περίοδο οι Ναβαλίνες έχουν τιμές από 37 λεπτά έως 40 λεπτά το κιλό».

Όπως δήλωσε μιλώντας στον ΑγροΤύπο ο παραγωγός από την Αργολίδα, Βασίλης Ντόκος, «υπάρχει καλή ζήτηση και συνεχίζονται οι κοπές. Ήδη η εταιρεία Λακωνικοί Κήποι ανακοίνωσαν τιμή για χυμοποίηση στα 20 λεπτά το κιλό. Εκτιμώ ότι θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα χυμοποιία στην τιμή. Όσον αφορά την νωπή κατανάλωση μικτά η τιμή παραγωγού φτάνει για τα καλής ποιότητας πορτοκάλια στα 45 λεπτά το κιλό».

Ο κ. Θωμάς Φάκλαρης, από τον Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου, δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «η περιοχή μου είναι από τις πρώιμες και έχουν ξεκινήσει οι πρώτες κοπές για τα πορτοκάλια Ναβαλίνες. Τα νωπά πορτοκάλια έχουν αρχική τιμή 40 έως 42 λεπτά το κιλό. Ο καιρός όμως είναι ακόμη ζεστός και αυτό καθυστερεί να πάρουν τα πορτοκάλια τον σωστό χρωματισμό».

Ο κ. Πέτρος Μπλέτας, παραγωγός από την Σκάλα Λακωνίας δήλωσε στον ΑγροΤύπο ότι «ολοκληρώθηκε η συγκομιδή Βαλέντσια και ξεκίνησε από σήμερα οι κοπές για τις Ναβαλίνες. Αυτή την εποχή τα νωπά δίνουν τιμή στα 35 έως και 45 λεπτά για τα καλής ποιότητας Ναβαλίνες. Επίσης ανακοινώθηκε τιμή από χυμοποιείο της περιοχής στα 25 λεπτά το κιλό (20 λεπτά για παραγωγό και 5 λεπτά για συνεργείο). Αν ο παραγωγός πάει τα πορτοκάλια στο εργοστάσιο θα πάρει 25 λεπτά το κιλό».
Παϊσιάδης Σταύρος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα – Πώς θα κάνετε την αίτησή σας

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

31χρονος συνελήφθη στο Άργος με ποσότητα κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

Ανατριχιαστικό βίντεο: Η στιγμή της συντριβής του αεροπλάνου που επέβαινε ο Κρίστιαν Όλιβερ και οι κόρες του

AGGELOS DRITSAS

ΑΕ Μυκόνου – Παναργειακός (Γ΄ Εθνική | 3ος Όμιλος | 25η Αγωνιστική)

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ο Τάσος Λάμπρου και η ΕΝΔΗΕΡ επισκέπτονται σήμερα την Δ.Κ Θερμησίας

AGGELOS DRITSAS

«Μαϊμού» γιατροί άρπαξαν 30.000€ από ηλικιωμένη

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Καθεδρικός Ναός Ύδρας | Ο εορτασμός του Αγ. Ενδόξου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους το διήμερο 9 και 10 Φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γεωπόνων Αργολίδας: Το έργο του Αναβάλου έχει ανάγκη συστηματικής υποστήριξης, τεχνικής και οικονομικής

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε η διαγράμμιση στην Επαρχιακή Οδό Αγία Ελεούσα – Λευκάκια από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

το ΤΖΟΚΕΡ: Μοιράζει 19,5 εκατ. ευρώ στην αποψινή κλήρωση

AGGELOS DRITSAS