ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ακριβότερο έως και 11,8% το γιορτινό τραπέζι

Από 103,10 έως 140,76 ευρώ εκτιμάται πως θα κοστίσει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι 6 έως 8 ατόμων τις φετινές γιορτές, αυξημένο κατά 10,8% έως 11,4% σε σύγκριση με πέρσι.

Όπως προκύπτει από την έρευνα τιμών που πραγματοποίησε το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας τόσο σε σούπερ μάρκετ όσο και σε εξειδικευμένα καταστήματα, οι καταναλωτές θα αγοράσουν ακριβότερα τα περισσότερα τρόφιμα που συνθέτουν το εορταστικό τραπέζι, με το εύρος των τιμών να διαφοροποιείται ανάλογα με την ποιότητα των προϊόντων και τον τύπο του καταστήματος από το οποίο πραγματοποιούν οι καταναλωτές τις αγορές τους.

«Πρωταθλητής» των ανατιμήσεων μεταξύ των προϊόντων που συγκρίνει η έρευνα είναι το ελαιόλαδο με αύξηση της τάξεως του 62% σε σχέση με πέρσι. Σημαντικές είναι και οι ανατιμήσεις σε φρούτα και λαχανικά, όπως στα μήλα κατά 36,6%, τις πατάτες κατά 21,5%, το μαρούλι κατά 17,2% και τις ντομάτες κατά 15,6%.

Στα κρέατα μεγάλη αύξηση καταγράφεται στο αρνί, της τάξεως του 22,9% αλλά και στη νωπή γαλοπούλα κατά 21,1% και την κατεψυγμένη κατά 16,7%, όπως επίσης και στο χοιρινό κατά 14,6%.

Άνοδο εμφανίζουν και ποτά του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού με την τιμή του κρασιού να είναι αυξημένη κατά 21,2%, της μπύρας κατά 5% όπως και των αναψυκτικών κατά 12%. Στα παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα γλυκά, αύξηση παρουσιάζουν οι τυποποιημένοι κουραμπιέδες κατά 4,7% ενώ τόσο στους κουραμπιέδες του ζαχαροπλαστείου όσο και στα μελομακάρονα η έρευνα διαπιστώνει μείωση στη μέση τιμή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αντίποδα των αυξήσεων, μείωση εμφανίζει η φέτα σε άλμη, κατά – 13,5% σε σχέση με πέρσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πραγματοποιήσαμε αυτοψία με στελέχη του ΥΠΠΟ

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο το πρωί του Σαββάτου 17 Μαίου Ε.Ο Ναυπλίου-Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων στο πρόγραμμα του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Πάσχα 2025 -Πότε ξεκινά η Μεγάλη Εβδομάδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δύσκολο και ανταγωνιστικό ήταν το Σαββατοκύριακο για τα τμήματα του Οίακα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Το ζευγάρι του Αγαμέμνονα (Μέμου) Μακρή σε πρώτο πλάνο.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Ανδριανός: Ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση στο Υπουργείο Παιδείας με την Υπουργό Παιδείας

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Βούλα Πατουλίδου είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Συμμετείχα στην συνάντηση εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια ημέρα οικογένειας σήμερα: Γι’ αυτό ας θυμηθούμε τι σημαίνει οικογένεια, και δη ελληνική οικογένεια

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν τα έργα κατασκευής ομβρίων δικτύων σε Νέα Κίο και στο Νότιο τμήμα του Άργους!

AGGELOS DRITSAS