ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Προωθεί την Ισότιμη και Σύγχρονη Εκπαίδευση με Νέα Πρόσκληση 7.000.000 Ευρώ

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, εκδόθηκε στο πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» πρόσκληση που αφορά τη δημιουργία, επέκταση και εκσυγχρονισμό μονάδων πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με προϋπολογισμό 7.000.000 ευρώ και δικαιούχους τους Δήμους της Περιφέρειας.

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου επενδύει στο μέλλον των παιδιών μας. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι μαθητές θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας εκπαίδευση, ανεξαρτήτως προέλευσης ή δυνατοτήτων. Μέσω αυτής της πρόσκλησης, προωθούμε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που στηρίζεται στην καινοτομία, την ισότητα και τον σεβασμό προς τον άνθρωπο», ανέφερε, σχετικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία στοχεύει στη λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας, μέσω της προμήθειας σύγχρονου και κατάλληλου εξοπλισμού, αλλά και της υποστήριξης των παρακάτω προτεραιοτήτων:

Το «Νέο Αναβαθμισμένο Σχολείο»: Δημιουργία υποδομών που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές απαιτήσεις.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εκπαίδευσης: Ενίσχυση της χρήσης νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Η ισότιμη συμμετοχή όλων στην εκπαιδευτική διαδικασία: Διασφάλιση προσβασιμότητας και συμπερίληψης όλων των μαθητών, ανεξαρτήτως φυσικών ή κοινωνικών προκλήσεων.

Τα έργα που θα επιλεγούν θα βασίζονται στις ανάγκες που έχει προσδιορίσει το Υπουργείο Παιδείας και θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη συμμόρφωση με τη Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία, καθώς και με την Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία 2021-2030.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Ανδ. Πουλά με τον με τον Δήμαρχο Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ο όμιλος Fattal Group, ανακοινώνει το καινούριο απόκτημά του, στην Ελλάδα, υπό την επωνυμία SEAFOS Luxury Resort & Spa, στην περιοχή Κάντια, του Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ξενάγησε το Νηπιαγωγείο Διδύμων .

AGGELOS DRITSAS

Οι δεκατεσσερες εθελοντές, εθελόντριες, φίλες, φίλοι , και μελη του ΠΕΡΠΟΣΕ

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο δυστύχημα με έναν νεκρό στον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη – Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

Επιχείρηση απεγκλωβισμού περίπου 90 επιβατών του Οδοντωτού στα Καλάβρυτα μετά από κατολίσθηση

AGGELOS DRITSAS

Με μια εντυπωσιακή βραδιά στο Αρχαίο Θέατρο Άργους ολοκληρώθηκε το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2025 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Με διαμαρτυρία για την Καραθώνα υποδέχονται τον Μητσοτάκη στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Με τους Δημάρχους Μέλη του ΔΣ του Ελληνικού Δικτύου Ανθεκτικών Πόλεων

AGGELOS DRITSAS

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου: Το Ράλι Ακρόπολις έχει καθοριστική σημασία γιατί προβάλλεται σε όλο τον κόσμο

AGGELOS DRITSAS

Καθιερωμένη συνάντηση του Συλλόγου Καρκινοπαθών και Φίλων Ν Αργολίδας “Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”

AGGELOS DRITSAS

65.000 ευρώ για συντήρηση – αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS