ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο Δήμος Άργους-Μυκηνών και το «EUROPE DIRECT Πελοπόννησος» με την υποστήριξη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου “Π.ΟΜ.Α.μεΑ.ΠΕΛ και του Δικτύου Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, σας προσκαλούν στην εκδήλωση με τίτλο «Εφηβική ψυχολογία: Κατανόηση – Διαχείριση – Υποστήριξη» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Μαρτίου 2025 και ώρα 18:30 στην Αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μέγας Αλέξανδρος» στο Άργος.

Η εφηβεία είναι μια δύσκολη περίοδος τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους γονείς. Τα παιδιά διέρχονται από πολλές αλλαγές, σωματικές, συναισθηματικές, ορμονικές, σεξουαλικές, διανοητικές και αντιμετωπίζουν προβλήματα, που μερικές φορές μοιάζουν ισοπεδωτικά. Σε πολλούς εφήβους, αυτή η πίεση μπορεί να προκαλέσει ψυχολογικές διαταραχές, κάποιες από τις οποίες είναι έως και απειλητικές για τη ζωή τους.

Εκτιμάται ότι το 10-20% των εφήβων παγκοσμίως αντιμετωπίζουν καταστάσεις ψυχικής υγείας, αλλά πολλοί από αυτούς παραμένουν υποδιαγνωσμένοι και δεν αντιμετωπίζονται.

Η μη αντιμετώπιση των συνθηκών ψυχικής υγείας των εφήβων επηρεάζει τη μετέπειτα ζωή τους, βλάπτοντας τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία τους, και περιορίζοντας τις ευκαιρίες να ζήσουν ικανοποιητική ζωή ως ενήλικες. Η αναγνώριση των προβλημάτων ψυχικής υγείας και η λήψη των κατάλληλων μέτρων για έναν έφηβο μπορεί να επιφέρει διαρκή θετική αλλαγή.

Η ψυχική υγεία αποτελεί προτεραιότητα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Πρόεδρος Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα κατά τη διάρκεια της ομιλίας της τον Ιούλιο του 2024 όπου ανακοίνωσε τις πολιτικές κατευθύνσεις της νέας Ευρωπαϊκής Επιτροπής δίνοντας έμφαση στην προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων μας.

Τα θέματα που θα συζητηθούν στην εκδήλωση θα επικεντρωθούν στα συμπτώματα, τις συμπεριφορές, τους κινδύνους αλλά και τα οφέλη της αποτελεσματικής συνεργασίας μεταξύ ειδικών και οικογένειας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ εφήβων και ενηλίκων με επίκεντρο την κατανόηση των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι νέοι στην καθημερινότητά τους και στο σχολικό περιβάλλον, στην εφηβική παραβατικότητα, στη σημασία της έγκαιρης παρέμβασης και στον ιδιαίτερο ρόλο της οικογένειας σε συνάρτηση με το διαδίκτυο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της εκδήλωσης:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τέλη κυκλοφορίας: Λήγει η προθεσμία – Οι τρόποι πληρωμής

AGGELOS DRITSAS

Είχε πέσει από πλοίο στην Ύδρα και βρέθηκε σε παραλία στο Ρέθυμνο

AGGELOS DRITSAS

Κακοκαιρία “Daniel”: Μεγάλες καταστροφές στην Επίδαυρο-Απεγκλωβισμός εγκύου τη νύχτα

AGGELOS DRITSAS

Ψυχοθεραπεία στην Εποχή της Σύγχρονης Τεχνολογίας.

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικη πίτα παρουσία των κατοίκων της περιοχής.

AGGELOS DRITSAS

Πυργιώτικα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση στην πλατεία του χωριού μας με σκοπό τη δεντροφύτευση

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης: Είχα την τιμή να παρευρεθώ στις εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν της Παναγίας της Αρβανίτισσας

AGGELOS DRITSAS

το «Δέντρο των Ευχών», γεμάτο με ευχές για «υγεία» και «αγάπη», άναψε στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ,

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

F.C ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΙΡΙΩΝ

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Διακοπή υδροδότησης στον οικισμό του Αραχναίου

AGGELOS DRITSAS