ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Ανδριανός: Η ιστορία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου να εμπνεύσει τους νέους ανθρώπους

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός συμμετείχε στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο του Λαζάρου στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο Λυγουριό με θέμα την αποκατάσταση του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ανδριανός τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Συγχαρητήρια στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, στον οικοδεσπότη εφημέριο του Λυγουριού πατέρα Ευάγγελο, στον Δήμο Επιδαύρου, την Περιφέρεια, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, σε όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης που με τον καλύτερο τρόπο μας εισάγει στην κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας.

Και βεβαίως, θερμά συγχαρητήρια στην καθηγήτρια κυρία Αντωνία Μοροπούλου, τόσο για τον καθοριστικό ρόλο της ως επικεφαλής της διεπιστημονικής ομάδας του έργου αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Πανάγιου Τάφου, όσο και για το συνολικό σημαντικό επιστημονικό της έργο.

Ο Πανάγιος Τάφος είναι το ιερότερο προσκύνημα της Χριστιανοσύνης. Είναι ταυτόχρονα ένα ιερό καταπίστευμα της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού που γεμίζει το Γένος μας διαχρονικά με την ευθύνη να ανταποκριθούμε άξια σ’ αυτή τη μοναδική ευλογία.

Οι εργασίες που επιτελέστηκαν από την ομάδα της κυρίας Μοροπούλου απέδειξαν ότι στη χώρα και την κοινωνία μας, στην ιερή ορθόδοξη παράδοση, δεν υπάρχει καμία ένταση ανάμεσα στην πίστη και στην επιστήμη. Η υψηλή τεχνολογία και οι λειτουργοί της τέθηκαν υποδειγματικά στην υπηρεσία της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου με σεβασμό, αποτελεσματικότητα και ευσυνειδησία.

Αυτό είναι και το μήνυμα που πιστεύω ότι αξίζει να εξαγάγουμε από την θαυμαστή και συγκινητική ιστορία αυτού του τεχνικού έργου:

Ότι η Ελλάδα, ως θεματοφύλακας και συνεχιστής της μακραίωνης ιστορίας και παράδοσής της, ως ζωντανός πυρήνας της Ορθόδοξης πίστης, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στον παγκόσμιο σήμερα διάλογο για τη σχέση πίστης και επιστήμης. Έναν διάλογο που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε περισσότερο από μια νέα έκφραση της διαρκούς και μόνιμης ανάγκης να επαναβεβαιώνουμε την προσήλωσή μας στις αρχές και τις αξίες εκείνες που μας κάνουν ανθρώπους, που δίνουν νόημα και προσανατολισμό στην ατομική και συλλογική μας δράση.

Εύχομαι η ιστορία του σημαντικού αυτού έργου να εμπνεύσει ιδίως τους νέους ανθρώπους να θέσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους στην υπηρεσία εκείνων των σκοπών που καθιστούν την τεχνολογία χρήσιμο εργαλείο, ακυρώνοντας στην πράξη τους υπαρκτούς και μεγάλους κινδύνους της κατάχρησής της.

Εύχομαι σε όλες και όλους καλή Ανάσταση, με υγεία σε σας και τις οικογένειές σας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Χρήστος Πούλος ανέλαβε προπονητής στον Ατρόμητο Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Το μπάσκετ της Αργολίδας είναι πλέον πολύ φτωχότερο.

AGGELOS DRITSAS

Νίκη περίπατος για τον Φείδωνα Άργους – Νίκησε με 0-6 τον Άρη Πατρών

AGGELOS DRITSAS

Προσυνεδριακή Συνάντηση | Ναύπλιο | ΚΕΔΕ LIVE ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Διάσταση απόψεων για το τρένο στην Πελοπόννησο-Σε θολό τοπίο οι συζητήσεις

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ : Θλίψη με το άκουσμα του θανάτου του καθηγητή Θεολογίας Φάνη Οικονόμου.

AGGELOS DRITSAS

Νέος Πρόεδρος του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου ο Χρήστος Γκούμας

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία για τα ξεχωριστά Θεοφάνεια της Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Αφιέρωμα:Ποιός ήταν ο «γιούκος- σε κάθε παλιό σπίτι ..

AGGELOS DRITSAS

Θανατηφόρο τροχαίο στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Στην Ερμιόνη γιόρτασαν του Παμμεγίστους Ταξιάρχες

AGGELOS DRITSAS