ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η Κίνηση Πολιτών «Ελεύθερα Αργολικά Βουνά», η «Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων» και η ΑΜΚΕ «Το Χαμόγελο του Χωριού» σας προσκαλούν σε μια απογευματινή πεζοπορία στο Βουνό της Βιοποικιλότητας, Μπαχριάμι, την Κυριακή 18 Μαΐου 2025, στο Βρούστι Αργολίδας στην Κοιλάδα του Ξεριά.

⚠️ Μετά την πεζοπορία θα ακολουθήσουν πικ-νικ και συζήτηση με αφορμή τα σχέδια για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην κορυφή του όρους Μπαχριάμι, μόλις 500 μέτρα από το χωριό, με δυσμενέστατες συνέπειες για το περιβάλλον, την τουριστική ανάπτυξη και τη ζωή των κατοίκων.

🚶‍♀️ Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία και την ιστορική “Πλατάνα” στο Βρούστι και θα ακολουθήσουμε μια άνετη πεζοπορική διαδρομή (1/5) σε φαρδύ χωματόδρομο με άπλετη θέα στο Αρτεμίσιο, τον Κτενιά, το λεκανοπέδιο του Ξεριά και τον Αργολικό Κάμπο. Θα φτάσουμε σ ’ένα ωραίο οροπέδιο ντυμένο στα χρώματα της άνοιξης.

🌱 Το πλούσιο πουρναροδάσος, τα φρύγανα και τα ανθισμένα αγριολούλουδα πλαισιώνουν μια όμορφη και γραφική διαδρομή 7 χιλιομέτρων, ιδανική για περισυλλογή, παρέχοντας αφορμές για να συζητήσουμε για την σοβαρή αλλοίωση και κακοποίηση του τοπίου και της βιοποικιλότητας από τις Βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (Β.Α.Π.Ε.).

📍 Αφετηρία: Κεντρική πλατεία Βρουστίου

https://maps.app.goo.gl/vtHts15LA5rMFYXM8

🕔 Ώρα έναρξης: 17:00

🕘 Ώρα λήξης: 21:00

⏱️ Διάρκεια πεζοπορίας: 3 ώρες / 7 χλμ / εύκολη

🥪 Κατόπιν συνεννόησης (μέσω τηλεφώνου ή στα κοινωνικά δίκτυα) θα προσφερθεί ένα ελαφρύ χειροποίητο γεύμα με τοπικά υλικά.

🎒 Απαραίτητος εξοπλισμός: Παπούτσια πεζοπορίας, σακίδιο, παγούρι με νερό, υγιεινό σνακ, αντιανεμικό/αδιάβροχο, (προαιρετικά) μπατόν πεζοπορίας.

Πληροφορίες & Προκρατήσεις:

📞 6980 129477

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ερμιονίδα: Βρέθηκε απαγχονισμένος γνωστός επιχειρηματίας!

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ευτυχώς όλα καλά που δε κατέβασε και τζαμαρία ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αναστασία – Σάσσα Αργυροπούλου

AGGELOS DRITSAS

Εξαιρετική αγιογράφος τα έργα της γεμισαν την ατμόσφαιρα συναίσθημα ,

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου : Θέλουμε Ουσιαστική Ανακύκλωση

AGGELOS DRITSAS

«Χτύπησα τη γυναίκα μου και αιμορραγεί!»

AGGELOS DRITSAS

Η Υποψήφια Ευρωβουλευτής με το κόμμα της ΝΔ Μαρία Ωραιοζήλη Κουτσουπιά

AGGELOS DRITSAS

Βιβλιοθήκη Ερμιόνης Απόστολος Γκάτσος

AGGELOS DRITSAS

Ολοκλήρωση και λειτουργία αποχετευτικού δικτύου Κρανιδίου – Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Η ομάδα του ΑΟ Ερμιονίδας έτοιμη για νέες επιτυχίες

AGGELOS DRITSAS

Προβολή ντοκιμαντέρ στο Άργος: “Αστυνομική βία και ψυχικό τραύμα”

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου – Ενότητα Δημιουργίας : Δάσος της Κορακιας

AGGELOS DRITSAS