ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αναξιοποίητο παραμένει το ΚΕΓΕ Νέας Κίου, που έχει αφεθεί στην τύχη του, με εμφανή τα σημάδια κατάρρευσης, λόγω της άρνησης του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ να επενδύσει στον χώρο αυτόν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γεωπόνων Ελεύθερων Επαγγελματιών Αργολίδας, Δημήτρης Κοδέλας, υπογραμμίζει ότι «είναι ακατανόητο να μένει αναξιοποίητο ένα τέτοιο αξιοσημείωτο περιουσιακό στοιχείο, ενώ θα μπορούσε να προσφέρει πολλά στον αγροτικό κόσμο της Αργολίδας. Η χρησιμότητα του ΚΕΓΕ είναι δεδομένη και προφανής, αφού εκεί διενεργήθηκαν τα τελευταία χρόνια προγράμματα κατάρτισης νέων αγροτών, σεμινάρια και εξετάσεις πιστοποίησης ορθολογικής χρήσης γεωργικών φαρμάκων, εξετάσεις χορήγησης διπλώματος τρακτέρ κ.ά.». Και προσθέτει: «Σε αυτές τις εποχές, είναι απαραίτητη η μεταφορά γνώσεων στους παραγωγούς. Τα επόμενα χρόνια, η εκπαίδευση των αγροτών θα αποτελέσει μία αναπόφευκτη αναγκαιότητα και το ΚΕΓΕ Νέας Κίου έχει όλες τις δυνατότητες, εφόσον ενισχυθεί υλικοτεχνικά και με προσωπικό, να μετεξελιχθεί ως κύτταρο εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών».

Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών

Σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών στον Νομό Αργολίδας στο μέλλον, ο ίδιος επισημαίνει ότι «είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη η δημιουργία ενός ινστιτούτου επιφορτισμένου με τη διατήρηση υγιούς πολλαπλασιαστικού υλικού των καλλιεργούμενων ποικιλιών, την αξιολόγηση νέων εισαγόμενων ποικιλιών, την αντιμετώπιση του σημαντικού προβλήματος της ίωσης Τριστέτσα (θλίψη) των εσπεριδοειδών, την ενασχόληση με τις τεχνικές καλλιέργειας, την έρευνα σχετικά με τη φυτοπροστασία, τις λιπαντικές και αρδευτικές ανάγκες των εσπεριδοειδών». Ο κ. Κοδέλας τονίζει χαρακτηριστικά ότι «η λειτουργία του Ινστιτούτου Εσπεριδοειδών δεν είναι πολυτέλεια. Είναι ανάγκη, που προκύπτει από τα διαπιστωμένα προβλήματα της περιοχής». Ως τέτοια, προσδιορίζει «τις κρίσεις στις τιμές και στη ζήτηση των προϊόντων, που οδήγησαν και οδηγούν εκατοντάδες παραγωγούς σε μια ασχεδίαστη και άναρχη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών τους. Ακόμη, τις φυσιολογικές διαταραχές, νέες ασθένειες ή παλιές, που επανέρχονται. Και, τέλος, τις νέες ποικιλίες, που υιοθετούνται χωρίς επαρκή γνώση των χαρακτηριστικών, των ιδιοτήτων τους και της προσαρμοστικότητάς τους». Όπως λέει ο ίδιος κλείνοντας, «μία τέτοια δομή μπορεί να παράγει και να μοιράζεται γνώση με την αγροτική κοινότητα, αλλά και να συνδέσει τα ζωτικά προβλήματα της εσπεριδοκαλλιέργειας με ερευνητικά και πανεπιστημιακά ιδρύματα».

Αργυρίου Γιώργος

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ:

Αργυρίου Γιώργος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Βασίλης Καρράς: Η διαθήκη, η περιουσία και η σχέση του με το χρήμα

AGGELOS DRITSAS

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Συλλυπητήρια για την απώλεια του Γεωργίου Παγώνη

AGGELOS DRITSAS

Μια…αλλιώτικη συνέντευξη από τον Δήμαρχο Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο!

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης-Δήμος Επιδαύρου: ”Εδώ μιλάμε με πράγματα χειροπιαστά”

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος : ο κ. Χαλκίδη Θεόδωρου στο διαδίκτυο ότι υπέβαλλε έγκληση εναντίον μου, προσήλθα αυτοβούλως στο Άστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Το Μητρώο των Αγροτών θα αναλάβουν τα Επιμελητήρια;

AGGELOS DRITSAS

SOS : Χάθηκε στην Ασίνη Ναυπλίου το Σάββατο 20/1/2024 το βράδυ.

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικό λαογραφικό σωματείο “ΧΟΡΟΣΗΜΟ” 

AGGELOS DRITSAS

«Αλλάζω Συσκευή 2»: Έρχεται νέο πρόγραμμα – Ποιες συσκευές καλύπτει

AGGELOS DRITSAS

«Ζήσε..!!! Μην πιεις, μπορείς…»: Το βίντεο της ΕΛ.ΑΣ. για το ποτό και την οδήγηση

AGGELOS DRITSAS

Σπιτική Λαγάνα: Απλή και πανεύκολη συνταγή

AGGELOS DRITSAS