ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Eurostat: Πρωταθλήτρια η Πελοπόννησος στα τροχαία δυστυχήματα

Η Πελοπόννησος, το Βόρειο Αιγαίο και η Στερεά Ελλάδα συγκαταλέγονται στις περιφέρειες στις οποίες σημειώθηκαν τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2021, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, το 2021 σημειώθηκαν 19.917 θάνατοι από θανατηφόρα ατυχήματα στους δρόμους της ΕΕ.

Συνολικά, 20 περιφέρειες της ΕΕ καταγράφουν τουλάχιστον 80 θανάτους από τροχαία ατυχήματα ανά εκατομμύριο κατοίκων.

Αυτές οι περιοχές βρίσκονταν κυρίως στη Ρουμανία (έξι περιφέρειες), τη Βουλγαρία (τρεις περιφέρειες) και στην Ελλάδα τρεις περιφέρειες: η Πελοπόννησος (109), το Βόρειο Αιγαίο (103) και η Στερεά Ελλάδα (89).

Η περιφέρεια στην οποία σημειώθηκε το υψηλότερο ποσοστό θανάτων από τροχαία δυστυχήματα ήταν το Severozapaden στη βορειοδυτική Βουλγαρία (133).

Υψηλά ποσοστά καταγράφονται στην Κροατία, την Πολωνία και την Πορτογαλία με δύο περιφέρειες η καθεμία, με τις υπόλοιπες περιοχές να βρίσκονται σε Βέλγιο και Ιταλία.

Παρατηρείται πως μερικά από τα υψηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων καταγράφηκαν σε αγροτικές περιοχές, ενώ στις αστικές περιοχές και τις πρωτεύουσες καταγράφηκαν χαμηλότερα ποσοστά.

Τα χαμηλότερα ποσοστά θανατηφόρων τροχαίων καταγράφηκαν σε αστικές περιοχές, όπως οι Βρυξέλλες με επτά θανάτους από τροχαία ανά εκατομμύριο κατοίκους, η Βιέννη (οκτώ), η Στοκχόλμη και η Βρέμη (εννέα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πόρτο Χέλι: Φωτιά σε ιστιοφόρο σκάφος – Καλά στην υγεία τους οι επιβαίνοντες

AGGELOS DRITSAS

Το Γαϊτανάκι της Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης ταξιδέψει και φέτος στην αποκριάτικη παράδοση

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει το ΚΑΣ για την μελέτη της μαρίνας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Εγκαίνια της 27ης Έκθεσης Αγροτουρισμού στο λιμάνι της Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού με το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Έρχονται αλλαγές στο επίδομα ανεργίας

AGGELOS DRITSAS

Που και πότε θα διενεργεί rapid tests η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Αργολίδας από 4 έως 8/9

AGGELOS DRITSAS

Ζημιές από την κακοκαιρία στην Αργολίδα 

AGGELOS DRITSAS

Καλή διάθεση να υπάρχει και θα ζεστάνουμε όλοι εμείς τον κρύο καιρό!

AGGELOS DRITSAS

Καμπανάκια lockdown: Ξέφυγε η κατάσταση με τον κορωνοϊό στην Ελλάδα

AGGELOS DRITSAS

Απίστευτο: Πρώην δήμαρχος διέγραψε όλα τα αρχεία και mail του δήμου – Στη Δικαιοσύνη ο νυν

AGGELOS DRITSAS

Η Επίδαυρος ως πρότυπη περιοχή στο επίκεντρο ενός διεθνούς ακαδημαϊκού διαλόγου

AGGELOS DRITSAS