ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Hellenic Seaplanes: Τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο στην τελική φάση αδειοδότησης τους

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγαλώνει το παζλ του δικτύου υδατοδρομίων της δραστικά με την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδομών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερμιόνη, Μονεμβασιά, Γύθειο και Παράλιο Άστρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Hellenic Seaplanes.

Σημειώνεται ότι στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησης τους.

Η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε επιπλέον δώδεκα (12) προορισμούς (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο μεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίμνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας που είναι έτοιμο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική, Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο των υδατοδρομίων την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γανώσης. “Η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Πελοποννήσου είναι αποτέλεσμα της κοινής επιμονής και του οράματος τόσο της Περιφέρειας όσο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρωτοστάτης για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, μαζί με σύσσωμη την διοίκηση και το προσωπικό της Περιφέρειας που πίστεψαν στο όραμα και στη δυναμική των υδροπλάνων αλλά και τις προοπτικές που θα φέρουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο…”.

Σε σχετική δήλωση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε: “Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Πελοπόννησο ενώ θα βελτιστοποιήσει και τα λιμάνια της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στα υδατοδρόμια θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών από/προς άλλες γειτονικές περιοχές καθώς και στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που κάνουν ξεχωριστή την Πελοπόννησο στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων να φέρουμε στα νερά της Περιφέρειας μας τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους”.

Την πίστη του στη δυναμική που φέρνει μαζί του το επενδυτικό έργο των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων ενισχύει με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο επενδυτής κ. Δημήτρης Ρήγας ο οποίος έχει ολοκληρώσει μαζί με την Hellenic Seaplanes το υδατοδρόμιο της Σκύρου και σκοπεύει να συμμετάσχει επενδυτικά και στο υδατοδρόμιο της Ερμιόνιδας:

“…Το δίκτυο υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά και θα είμαι και εγώ ένας από τους πρωτοπόρους του τομέα αυτού…”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Zεστή μουσική βραδιά στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων Δημοτικού Πορτοχελίου

AGGELOS DRITSAS

Πληρωμή επίδομα θέρμανσης: Πότε καταβάλλεται η τρίτη δόση

AGGELOS DRITSAS

Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΕΙΝΑΙ Η ΨΥΧΗ ΚΑΘΕ ΛΑΟΥ.

AGGELOS DRITSAS

Alekos Vretos Quartet & FriendsMediterranean Jazz Vibes

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Αδειάζει το λιμάνι από τις ανεμογεννήτριες ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

29 Χρόνια Δράση από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

AGGELOS DRITSAS

Τι ζήτησε για την Αργολίδα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Ανδρέας Πουλάς

AGGELOS DRITSAS

Ένας μοναδικός άθλος για τη ζωή και την ελπίδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό, επισκέφθηκαν

AGGELOS DRITSAS

Η Apple δεν θα μπορεί να επισκευάζει τα Apple Watches λόγω της απαγόρευσης

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

AGGELOS DRITSAS