– www.Dritsas.gr
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Hellenic Seaplanes: Τα υδατοδρόμια σε Ναύπλιο και Νέα Κίο στην τελική φάση αδειοδότησης τους

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου μεγαλώνει το παζλ του δικτύου υδατοδρομίων της δραστικά με την τελευταία ανάθεση για αδειοδότηση των υποδομών λειτουργίας υδροπλάνων σε Ερμιόνη, Μονεμβασιά, Γύθειο και Παράλιο Άστρος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Hellenic Seaplanes.

Σημειώνεται ότι στην Πελοπόννησο, η Καλαμάτα και η Κυλλήνη έχουν αδειοδοτηθεί και έχουν ξεκινήσει οι κατασκευές των υποδομών για την εξασφάλιση των αδειών λειτουργίας τους, ενώ Ναύπλιο, Νέα Κίος και λίμνη Τάκα είναι στην τελική φάση αδειοδότησης τους.

Η Hellenic Seaplanes έχει σχεδιάσει την επιχειρησιακή λειτουργία σε επιπλέον δώδεκα (12) προορισμούς (υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία) στην Πελοπόννησο μεταξύ των οποίων είναι το Κατάκολο, η Πύλος, η Ελαφόνησος, το Ξυλόκαστρο, η Λίμνη Καϊάφα, το Αίγιο, η Επίδαυρος και η Κόρινθος.

Οι παραπάνω προορισμοί θα παίξουν καταλυτικό ρόλο στο δίκτυο Πελοποννήσου καθώς μαζί με το υδατοδρόμιο της Πάτρας που είναι έτοιμο για λειτουργία θα εξυπηρετήσουν πτήσεις προς Ιόνιο, Κρήτη, Αττική, Νότιο Αιγαίο αλλά και Στερεά Ελλάδα, αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση και προσθέτει:

Οι τελευταίες αυτές εξελίξεις φέρνουν και πάλι στο προσκήνιο των υδατοδρομίων την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Τάσος Γανώσης. “Η υλοποίηση του δικτύου υδατοδρομίων της Πελοποννήσου είναι αποτέλεσμα της κοινής επιμονής και του οράματος τόσο της Περιφέρειας όσο και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Πρωτοστάτης για την δημιουργία υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο είναι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Νίκας, μαζί με σύσσωμη την διοίκηση και το προσωπικό της Περιφέρειας που πίστεψαν στο όραμα και στη δυναμική των υδροπλάνων αλλά και τις προοπτικές που θα φέρουν τα υδατοδρόμια στην Πελοπόννησο…”.

Σε σχετική δήλωση του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας είπε: “Η δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων θα αποτελέσει βασικό πυλώνα ανάπτυξης για την Πελοπόννησο ενώ θα βελτιστοποιήσει και τα λιμάνια της, αφού με την έλευση των υδροπλάνων στα υδατοδρόμια θα εκτελούνται πτήσεις επιβατών από/προς άλλες γειτονικές περιοχές καθώς και στα νησιά του Ιονίου και Αιγαίου. Έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε τα πλεονεκτήματα που κάνουν ξεχωριστή την Πελοπόννησο στον τουριστικό χάρτη και με την δημιουργία δικτύου υδατοδρομίων να φέρουμε στα νερά της Περιφέρειας μας τα υδροπλάνα και την μεταφορική δυναμική τους”.

Την πίστη του στη δυναμική που φέρνει μαζί του το επενδυτικό έργο των υδροπλάνων και των υδατοδρομίων ενισχύει με τις πρόσφατες δηλώσεις του ο επενδυτής κ. Δημήτρης Ρήγας ο οποίος έχει ολοκληρώσει μαζί με την Hellenic Seaplanes το υδατοδρόμιο της Σκύρου και σκοπεύει να συμμετάσχει επενδυτικά και στο υδατοδρόμιο της Ερμιόνιδας:

“…Το δίκτυο υδατοδρομίων στην Πελοπόννησο θα συμβάλλει στην τουριστική και γενικότερη οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής. Τα οφέλη για την κοινωνία και τον τουρισμό θα είναι πολλά και θα είμαι και εγώ ένας από τους πρωτοπόρους του τομέα αυτού…”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κοριτσάκι το πρωτο μωρο του 2024

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Δημοτικός σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

Διάλεξη από τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Αργολίδας: «Η βυζαντινότροπη ζωγραφική του Φώτη Κόντογλου»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία για τον πολιούχο, Άγιο Αναστάσιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΤΩΧΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Σύνδεσμος Ξυλουργών Αργολίδας: Απόλυτη αλληλεγγύη προς τους συγγενείς των θυμάτων στα Τέμπη

AGGELOS DRITSAS

Στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Ρόδο ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Ορφανός

AGGELOS DRITSAS

Καραγιάννη για την καταγγελία Μάκαρη στον ΣΚΑΙ

AGGELOS DRITSAS

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Επιμελητήριο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Athens Flying Week Η μεγαλύτερη αεροπορική επίδειξη στην Ανατολική Μεσόγειο «άνοιξε τις πύλες της» στην Τανάγρα

AGGELOS DRITSAS

Alea Yacta Est – Ο Κύβος Ερρίφθη (γράφει ο Δρ. Γεώργας Αναστάσιος)

AGGELOS DRITSAS