ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

Ήδη σήμερα από πολύ πρωί της Δευτέρας (4/9) και από τα βόρεια της χώρας έχει ξεκινήσει η επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες. Το μετεωρολογικό σύστημα αυτό θα δώσει έντονα φαινόμενα σε κάποιες ηπειρωτικές περιοχές, εκτός όμως από την ένταση θα χαρακτηριστεί και από τη μεγάλη διάρκεια.

Η πτώση της θερμοκρασίας και οι πολύ ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι απλά θα έρθουν με αυτό, δεν θα δημιουργήσουν κάποιο θέμα. Έως την Τετάρτη το περισσότερο νερό προβλέπεται να πέσει στη Θεσσαλία και τις γειτονικές της περιοχές, Σποράδες, βόρεια Εύβοια, Φθιώτιδα, Ευρυτανία, Ημαθία Πιερία, Χαλκιδική. Πιο σημαντική ημέρα από άποψη εμφάνισης των ακραίων καιρικών φαινομένων είναι η Τρίτη. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές , πρόσκαιρα και στο Ιόνιο ,την Τρίτη τοπικά και στο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά σήμερα από τις προμεσημβρινές ώρες αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία και πρόσκαιρα στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Από τις μεσημβρινές ώρες στην Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Εύβοια και από νωρίς το απόγευμα στην Πελοπόννησο (κυρίως τη δυτική και τη βόρεια). Από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως στους νομούς Πιερίας και Ημαθίας).

O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Σημαντική επιδείνωση από σήμερα – Με διάρκεια και ένταση οι βροχές και οι καταιγίδες

Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και το βράδυ στα νοτιοανατολικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές και αργά τη νύχτα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Στο βόρειο Αιγαίο το βράδυ θα ενισχυθούν στα 8 μποφόρ, ενώ από αργά το απόγευμα στο νότιο Ιόνιο θα στραφούν σε ανατολικούς νοτιοανατολικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση κυρίως στα βόρεια και στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς, ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα φθάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φθάσει τους 28 με 30 βαθμούς και στη νότια νησιωτική χώρα κατά τόπους τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς Κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες βαθμιαία θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Δ.Ε.Υ.Α.ΕΡ με τις νέες και μεγάλες επιβαρύνσεις της και τα 5 βήματα μίαςάλλης πολιτικής.

AGGELOS DRITSAS

Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ!! Καλό Σαββατοκύριακο χωρίς βλάβες!

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Τρέλα και έξαλλοι πανηγυρισμοί για τον τροπαιούχο Ολυμπιακό 3 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές διακρίσεις στο 9ο παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κουνγκ φού από τους Συλλόγους Choy Lee Fut Ναυπλίου και Άργους

AGGELOS DRITSAS

Συλλυπητήρια ανακοίνωση της Δημοτική Χορωδίας Επιδαύρου για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Ξυπολιά

AGGELOS DRITSAS

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

Από τις 21 Ιανουαρίου σε εφαρμογή! Στείρωση ή αποστολή DNA αλλιώς… 1.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

σδε Ναυπλίου παράρτημα Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

«Βραβεία Αριστείας» και 1.000 ευρώ σε αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τίμησε το ηρωικό ‘’ΟΧΙ’’

AGGELOS DRITSAS