ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τα νέα τρέχουν στον χώρο των φορτηγών, με τη SCANIA να ετοιμάζει μια πρωτοποριακή τεχνολογία, όπου τα φορτηγά της θα έχουν ακόμη και φωτοβολταϊκά!

Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Uppsala και τις εταιρείες Ekljo Maskin & Truck, Midsummer και Dalakraft. Μάλιστα, η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε την πιλοτική δοκιμή, διετούς διάρκειας, ενός πρωτότυπου φορτηγό, μήκους 18m, το οποίο θα φιλοξενεί μια εκτεταμένη συστοιχία φωτοβολταϊκών panels σε όλη την επιφάνεια του trailer.

Σε σχετικές του δηλώσεις, ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας της Scania, κ. Stas Krupenia, ανέφερε πως: «… Μέχρι πρότινος κανείς δεν είχε ασχοληθεί με τη λύση των φωτοβολταϊκών επί του οχήματος, προκειμένου να παραχθεί ενέργεια που θα χρησιμοποιηθεί για την κίνηση του. Η εν λόγω –δωρεάν- πηγή ανακυκλώσιμης ενέργειας θα μπορούσε να μειώσει δραστικά τις εκπομπές ρύπων στον κλάδο των μεταφορών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γιάννης Γεωργόπουλος: Καλή και Ευλογημένη Χρόνια!

AGGELOS DRITSAS

Τρέμουν οι μελλοντολόγοι: μια προφητεία για το 2024 επαληθεύτηκε με το «καλημέρα»

AGGELOS DRITSAS

Διασκέδασαν εκατοντάδες παιδιά στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Γιόρτασαν τον Άγιο Δημήτριο στο στρατόπεδο Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

AGGELOS DRITSAS

«Βραβεία Αριστείας» και 1.000 ευρώ σε αριστούχους φοιτητές ΑΕΙ

AGGELOS DRITSAS

Ο Δένδιας απορρίπτει τον επαγγελματικό στρατό και εξαγγέλλει αλλαγές στη θητεία

AGGELOS DRITSAS

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΑΡΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ( ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ )

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια Πολλά και στο Μπόρσα που γιορτάζει σήμερα

AGGELOS DRITSAS

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο Ναύπλιο με μαχαίρι στην κατοχή του

AGGELOS DRITSAS

Τον Δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτριο Ορφανό, επισκέφθηκαν

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS