ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Η ακρίβεια, οι αγροτικές κινητοποιήσεις και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια βρέθηκαν στο επίκεντρο των ευρημάτων της νέας δημοσκόπησης της Opinion Poll για λογαριασμό του Action 24, όπου στα αμιγώς πολιτικά ερωτήματα διαπιστώνεται η δημοσκοπική καθίζηση της κεντροαριστεράς στο σύνολό της.

Βέβαια, το ποσοστό της ΝΔ πέφτει κάτω από 30% στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου στις ευρωεκλογές, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει ποσοστό 27,1%, το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί 11,% και τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,9%.Σημειώνεται πως το 21% σύμφωνα με την έρευνα δηλώνει αναποφάσιστο.

Πρόθεση ψήφου (ευρωεκλογών) επί των έγκυρων

Κάτω από το όριο του 30% η Νέα Δημοκρατία, με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει τη δεύτερη θέση από το ΠΑΣΟΚ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 27,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9,9% , το ΠΑΣΟΚ 11,5%, το ΚΚΕ 7,4%, η Ελληνική Λύση 7,5%, οι Σπαρτιάτες 2,2%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,9%, η Νίκη 3,0%, το ΜέΡΑ25 1,9%, η Νέα Αριστερά 2,6%.

Εκτίμηση ψήφου (ευρωεκλογές)

Αντιθέτως, στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ συγκεντρώνει 34,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12,5%, το ΠΑΣΟΚ 14,6%, το ΚΚΕ 9,4%, η Ελληνική Λύση 9,5%, οι Σπαρτιάτες 2,7% , η Πλεύση Ελευθερίας 3,7%, η Νίκη 3,8% , το ΜέΡΑ25 2,4% και η Νέα Αριστερά .

Πρόθεση ψήφου (εθνικών εκλογών) επί των έγκυρων

Εδώ η Νέα Δημοκρατία προηγείται 17.3% του δεύτερου ΠΑΣΟΚ με 29.5%. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 12.2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 9.8%, το Κ.Κ.Ε 7.7%, η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ 7.1% η ΝΙΚΗ 3.1%, η ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ 2.9%, οι ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ 2%, η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 2.2%, το ΜΕΡΑ 25 1.8%, το ΑΛΛΟ 3.1%, ενώ το Λευκό/ Άκυρο εντοπίζεται στο 1.7%.

Εκτίμηση ψήφου (εθνικές εκλογές)

Στην εκτίμηση ψήφου των εθνικών εκλογών η ΝΔ παρουσιάζει ποσοστά πάνω από αυτά των ευρωεκλογών με 36,2%, ο ΣΥΡΙΖΑ 12%, το ΠΑΣΟΚ 15%, το ΚΚΕ 9,5%, η Ελληνική Λύση 8,7%, οι Σπαρτιάτες 2,5%, η Πλεύση Ελευθερίας 3,6%, η Νίκη 3,8%, το ΜέΡΑ25 2,2% και η Νέα Αριστερά 2,7%.

 Τι λένε για τους αγρότες

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ευρήματα σε σχέση με τους αγρότες. Συγκεκριμένα στο ερώτημα αν είναι ικανοποιητικά ή όχι τα μέτρα της κυβέρνησης για τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 15,4% , ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 19,5%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 19,7%, ΟΧΙ 34,7%, ΔΞ/ΔΑ 10,7%

Στο ερώτημα συμφωνείτε με τον αποκλεισμό των Εθνικών Οδών από τους αγρότες οι απαντήσεις που καταγράφονται είναι:

ΝΑΙ 22,8%, ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ 11,3%, ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ 12,9% ,ΟΧΙ 50,8% ,ΔΞ/ΔΑ 2,2%

Τα κριτήρια ψήφου στις ευρωεκλογές

Ως προς το βασικό κριτήριο ψήφου στις ευρωεκλογές οι πολίτες απαντούν: Τις ευρωπαϊκές εξελίξεις, το μέλλον της ΕΕ 13%, τις εξελίξεις και τα προβλήματα στη χώρα 70%, ΔΓ/ΔΑ 10,7%.

Η ακρίβεια είναι το κυρίαρχο πρόβλημα που απασχολεί τους πολίτες (σε ποσοστό 59,6%) ενώ ακολουθεί η Οικονομία/Ανάπτυξη με 31,3%, η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας, παραβατικότητας με ποσοστό 22,9%.

Τι λένε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι απαντήσεις των πολιτών γύρω από τα ζητήματα της Παιδείας. Ειδικότερα, στο ερώτημα «Πώς αντιμετωπίζετε τη λειτουργία των μη κρατικών ΑΕΙ» οι συμμετέχοντες στην έρευνα απαντούν: Θετικά 29,9% Μάλλον θετικά 23,5% Αρνητικά 28,1% Μάλλον αρνητικά 11,6% ΔΓ/ΔΑ 6,9%.

Στο ερώτημα πως αντιμετωπίζετε τις καταλήψεις στα ΑΕΙ οι συμμετέχοντες απαντούν: Θετικά 20,2% Μάλλον θετικά 14,7% Αρνητικά 14,9% Μάλλον αρνητικά 45,2% ΔΓ/ΔΑ 5%

Δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός ο Μητσοτάκης

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών: Κυριάκος Μητσοτάκης 41,6%, Δημήτρης Κουτσούμπας 39,1%, Νίκος Ανδρουλάκης 30,6%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 29,9%, Κυριάκος Βελόπουλος 25,6%, Στέφανος Κασσελάκης 22,2%, Αλέξης Χαρίτσης 19,1% ,Δημήτρης Νατσιός 15,2%, Βασίλης Στίγκας 8,5%.

Στο ερώτημα ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό οι πολίτες απαντούν: Κυριάκος Μητσοτάκης 36,9%, ΚΑΝΕΝΑΝ 29,4%, Στέφανος Κασσελάκης 7,2% ,Νίκος Ανδρουλάκης 6,4%, Κυριάκος Βελόπουλος 5,8%, Δημήτρης Κουτσούμπας 4,2%, Ζωή Κωνσταντοπούλου 3,2%, Δημήτρης Νατσιός 1,7% Αλέξης Χαρίτσης 0,7%, Βασίλης Στίγκας 0,3% .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΝΟΠΛΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΤΗΚΑΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ Κ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΕΝ ΨΥΧΡΩ

AGGELOS DRITSAS

Σημαντικές αποφάσεις για την Αργολίδα : Στο επίκεντρο οι κατολισθήσεις στην Αρβανιτιά

AGGELOS DRITSAS

Ο… επικός Δομάζος στην εκδήλωση για το έπος του Wembley στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Κύπελλο Eλλάδος: Ήττα στα πέναλτι για τον Παναργειακό από τον ΠΑΟ Βάρδας

AGGELOS DRITSAS

Τα πρώτα αποτελέσματα των Περιφερειακών εκλογών στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Με δικό της περίπτερο συμμετέχει στην ΔΕΘ η Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Χάθηκε τσάντα φάκελο ταυτότητα κ μετρητά την Κυριακή τα ξημερώματα στη Ψαρών έξω απ’ το ξενοδοχείο Bonne nuit pension

AGGELOS DRITSAS

Σας καλούμε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα ποδόσφαιρο: Αποτελέσματα σαββάτου 10 φεβρουαρίου

AGGELOS DRITSAS

Παναχαϊκή – Παναργειακός 1-1: στην Πάτρα

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Παρουσίαση του Συνδυασμού το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου συμμετέχει στην διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό

AGGELOS DRITSAS