ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έφυγε από την ζωή το μεσημέρι της Τρίτης 6 Φεβρουαρίου ο 73χρονος Βαγγέλης Ρωχάμης από το Λευκαντί μια εμβληματική μορφή της παρανομίας τις δεκαετίες του 1970 και του 1980.

Ο 73χρονος νοσηλευόταν στην παθολογική κλινική με σοβαρά προβλήματα υγείας και τελικά κατέληξε.

Η κηδεία του θα γίνει στις 11 το πρωί της Πέμπτης 8 Φεβρουαρίου, στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Βασιλικό.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ρωχάμης

Γεννήθηκε το 1951. Ήταν μέλος πολυμελούς οικογένειας, σε ηλίκια 16 ετών ξεκίνησε να εργάζεται με σκοπό την συντήρηση της. 

Στη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας του στη Σύρο (1971) και επειδή δεν του χορηγήθηκε άδεια προκειμένου να επισκεφθεί τη νεογέννητη κόρη του, απέδρασε από το στρατόπεδο. 

Κατηγορήθηκε επίσης για κλοπή μοτοποδηλάτου και ήλθε σε προστριβή με ανωτέρους του στο στρατό οπότε και έλαβε προσωρινή αναβολή ως Ι-5.

Για την κλοπή καταδικάστηκε σε τρεισήμισι μήνες στις Φυλακές Κορυδαλλού. 

Το 1976 φυλακίστηκε για την κλοπή που πραγματοποίησε στο ταχυδρομείο του χωριού του. Προς το τέλος της δεκαετίας του ’70 πήρε άτυπο διαζύγιο από τη σύζυγό του και για λίγους μήνες μετέβη στην Κύπρο. 

Το 1980 συνελήφθη για απόπειρα πώλησης κλεμμένων τηλεοράσεων και φυλακίστηκε στον Κορυδαλλό. 

Το Δεκέμβριο του 1981 πρωταγωνίστησε στην πρώτη στάση κρατουμένων στις φυλακές αναπτύσσοντας πολιτικό, διεκδικητικό ρόλο. 

Για τη δράση του στη στάση δικάστηκε το 1986 και καταδικάστηκε σε 27 μήνες φυλακή.

Καταδικάστηκε για ληστείες, κλοπές, φθορές ξένης ιδιοκτησίας, οπλοφορίες, οπλοχρησίες.

Έχει πραγματοποιήσει πάνω από δέκα αποδράσεις από τις φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας, Κέρκυρας και Αλικαρνασσού. 

Στις αποδράσεις του τον βοήθησαν φίλοι, ενώ στην απόκρυψη του βοήθησαν γυναίκες.

Χαρακτηριστικό ήταν το περιστατικό στα μέσα της δεκαετίας του ’80, οπότε η αστυνομία τον αναζητούσε με συντονισμένη επιχείρηση μεγάλης κλίμακας και ο Ρωχάμης διασκέδαζε σε νυχτερινό κέντρο, οι θαμώνες του οποίου δεν τον κατέδωσαν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Άστατος ο καιρός στην Πελοπόννησο και την Τετάρτη 29/11 (πρόγνωση μέχρι την Κυριακή)

AGGELOS DRITSAS

Επέκταση της τηλεφωνικής γραμμής ψυχοκοινωνικής υποστήριξης 10306 για βία σε μαθητές

AGGELOS DRITSAS

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες της νέας γυναικοκτονίας λίγο έξω από το αστυνομικό τμήμα!

AGGELOS DRITSAS

Μετά από πρωτοβουλία του Τοπικού Συμβουλίου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Πυρκαγιά κατέστρεψε σπίτι στον Αγ. Αδριανό

AGGELOS DRITSAS

Την πρέσβειρα του Μπαγκλαντές Nahida Rahman Shumona υποδέχτηκε στο Δημαρχείο

AGGELOS DRITSAS

Ομάδα Γυναικών Άργους: “Για την προστασία του λαού και του περιβάλλοντος”

AGGELOS DRITSAS

Βαλτιμόρη: Έξι τουλάχιστον νεκροί μετά την κατάρρευση της γέφυρας

AGGELOS DRITSAS

LIVΕ: ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ 14 Αυγούστου 2024 Ζωντανά

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Κ.Α.Π.Η. ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΛΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

AGGELOS DRITSAS

«Ήρθα να με συλλάβετε γιατί χτύπησα ανήλικο»

AGGELOS DRITSAS

Παραδοσιακά κούλουμα στο Πνευματικό Κέντρο Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS