ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

Στενό μαρκάρισμα από την Εφορία σε εκατομμύρια πολίτες που χρωστούν στο Δημόσιο, με το υπ. Οικονομίας να προχωρά σε δραστικές λύσεις και αυτόματες κατασχέσεις.

Θα παρακολουθούνται και οι συγγενείς σας.

Στόχος τους να κάμψουν τα «κόκκινα δάνεια» προς την Εφορία.

Οι ελεγκτές της εφοράς θα ξεκινήσουν τον έλεγχο από τους φορολογούμενους που αδιαφόρησαν για την πρόσφατη ευκαιρία που τους δόθηκε για να ρυθμίσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Από το σύνολο των οφειλών, μόλις το 4,8%, δηλαδή χρέη 5 δισ. ευρώ, έχουν μπει σε πρόγραμμα τμηματικής εξόφλησης. Από το ρυθμισμένο υπόλοιπο, το 53,5% προέρχεται από φυσικά πρόσωπα και το 46,5% από επιχειρήσεις. Κατάσχεση σε 2 εκατ. πολίτες άμεσα – Ποιοι κινδυνεύουν

Οι πληροφορίες λένε πως υποχρεώσεις που δεν έχουν εκπληρώσει προς την εφορία έχουν σχεδόν 4,18 εκατ. φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Από τους οφειλέτες αυτούς, 2 εκατ. απειλούνται με κατασχέσεις ενώ σε 1.455.216 έχουν ήδη επιβληθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (πλειστηριασμοί, κατάσχεση κινητών αξιών και ακινήτων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, κ.α).

Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη, οι κανόνες για την είσπραξη των αρρύθμιστων χρεών, ακόμη και για τις περιπτώσεις που εφαρμόζονται τα αναγκαστικά μέτρα, είναι «οριζόντιοι και ενιαίοι και δεν σηκώνουν την παραμικρή παρερμηνεία και απόκλιση στις αποφάσεις και στους στόχους που προβλέπονται αντίστοιχα».

Αυτόματη κατάσχεση: Έτσι θα σας παίρνουν τα λεφτά

Για κάθε ΑΦΜ, ο εισπρακτικός μηχανισμός θα έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα τα οποία αντλούνται από τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, το Taxis, το Taxisnet, το ICISnet, το Elenxis, καθώς και από τρίτους (Κτηματολόγιο, πιστωτικά ιδρύματα, συμβολαιογράφους, Χρηματιστήριο, Εργάνη, ΓΕΜΗ κ.ά.).

Στον ψηφιακό φάκελο του οφειλέτη θα παρατίθενται και τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης τα οποία μπορούν να ληφθούν ή έχουν ληφθεί για τη διασφάλιση της είσπραξης των χρεών του φορολογούμενου. Πέραν του οφειλέτη θα παρακολουθούνται και οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι με την οφειλή (συνυπόχρεοι, εγγυητές, νόμιμοι εκπρόσωποι, συσχετιζόμενες επιχειρήσεις, διασυνδεδεμένοι όμιλοι, όπως και οι απορροφήσεις-συγχωνεύσεις).

πηγή: fimes.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα και παλαιά μονή ΤΑΛΑΝΤΙΟΥ- Τυροκομείο ΡΟΖΗ.. Αραχναίο

AGGELOS DRITSAS

Ελεύθεροι οι ανήλικοι που συνελήφθησαν στο Ναύπλιο για οπαδική βία

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά ,να έχουμε την ευλογία των Τριών ιεραρχών

AGGELOS DRITSAS

Καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Καμία γυναίκα δεν πρέπει να ζει μέσα στη σιωπή.

AGGELOS DRITSAS

Στα πλαίσια του μαθήματος «Τεχνικές Επικοινωνίας Επείγουσας Λήψης»,

AGGELOS DRITSAS

Βγήκαν βόλτα με το αυτοκίνητο στο Ναύπλιο και από το ανοικτό παράθυρο έσερναν τον σκύλο

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΡΔΩΝΗ: ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Το 17ο Ράλλυ Δαναών έρχεται στις 18 και 19 Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Πένθος στην Άρια Ναυπλίου για τον ιερέα Κωνσταντίνο Ζαφείρη

AGGELOS DRITSAS

Τοπική Κοινότητα Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Γ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: EΘΝΙΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΑΡΓΟΛΙΔΑ 2000 1-1

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο ατύχημα με τρεις τραυματίες σημειώθηκε νωρίς το πρωί στον κεντρικό δρόμο του Σκαφιδακίου

AGGELOS DRITSAS