ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

𝚾𝚸𝛀𝚺𝚻𝚨𝚳𝚬 𝚨𝚱𝚶𝚳𝚨 𝚻𝚶 𝚷𝚬𝚸𝚺𝚰𝚴𝚶 𝟑𝟐𝐨 𝚽𝚬𝚺𝚻𝚰𝚩𝚨𝚲 𝚴𝚨𝚼𝚷𝚲𝚰𝚶𝚼

Στα όσα χρέη κληρονόμησε η σημερινή δημοτική αρχή, θα πρέπει να συμπεριληφθεί ακόμα και το περσινό, 32ο Φεστιβάλ Ναυπλίου. Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Ορφανός απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το κόστος του φετινού Φεστιβάλ. Την ύπαρξη του περσινού χρέους επιβεβαίωσε «ον κάμερα» και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ κ. Βακαρέλης επισημαίνοντας την δυσκολία συμφωνιών συμμετοχής με νέους καλλιτέχνες, όταν ήταν γνωστές οι οφειλές σε συναδέλφους τους. Η σημερινή δημοτική αρχή ανέλαβε να κλείσει και αυτή την προσβλητική για το κύρος του Δήμου και του Φεστιβάλ πληγή που κληρονόμησε από την απελθούσα δημοτική αρχή.

Συνέντευξη τύπου και παρουσίαση του προγράμματος του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου

Το πρόγραμμα του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 28 Ιουνίου 2024 από τον Δήμαρχο Ναυπλιέων, Δημήτριο Ορφανό και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ Γιάννη Βακαρέλη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Κώστα Καράπαυλο. Το Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου αποτελεί αναμφισβήτητα τον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Ναυπλιέων, ο οποίος γεννήθηκε το 1991,είναι βραβευμένο από την Ένωση Μουσικών Κριτικών Ελλάδας και κάθε χρόνο συγκεντρώνει το ενδιαφέρον του κοινού.

Ο κ. Ορφανός αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμβολή τους στην ανάδειξη του πολιτιστικού θεσμού του δήμου και όλους όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση του προγράμματος των εκδηλώσεων του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, αναφέρθηκε τόσο στο ισχυρό μουσικό αποτύπωμα του Φεστιβάλ, όσο και στην πολύ σημαντική, όπως την χαρακτήρισε, επιλογή του καλλιτεχνικού διευθυντή να δώσει βήμα σε εκδηλώσεις αφιερωμένες στα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, Γιάννης Βακαρέλης, σημείωσε πως βασικός στόχος της φετινής διοργάνωσης ήταν η ισορροπία ανάμεσα στην κλασσική, σύγχρονη μουσική και του λόγου, μέσα από μια ιδιαίτερη προσέγγιση, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Με παρέμβασή του ο κ. Καράπαυλος χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ναυπλίου το μακροβιότερο και το σπουδαιότερο της περιφέρειας διεκδικώντας τα σκήπτρα και ενός από τα καλύτερα της χώρας. Τέλος υπογράμμισε την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής από την επόμενη χρονιά να προβαίνει στην έγκαιρη ανακοίνωση του προγράμματος του Φεστιβάλ, ώστε να έχει μεγαλύτερη προβολή και απήχηση.

Η αυλαία του 33ου Φεστιβάλ Ναυπλίου, το οποίο περιλαμβάνει 9 συναυλίες και μια συζήτηση, θα ανοίξει το Σάββατο 29 Ιουνίου 2024, με τη Συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων, στην πλατεία Συντάγματος και θα “πέσει” την Κυριακή 7 Ιουλίου 2024, με Ρεσιτάλ τσέλου και πιάνου στην αίθουσα του Βουλευτικού.

Την συνέντευξη τύπου τίμησαν επίσης με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι, Οικονομικών Γιώργος Φραγκιουδάκης και Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, αρμόδια για την τεχνική υποστήριξη του Φεστιβάλ και ο Γιάννης Βαλιάντζας εκ μέρους των διοργανωτών.

Ακολουθεί σχετικό video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σπουδαστές της Σχολής επαγγελματικής κατάρτισης Στεμνίτσας

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται νέο καύσιμο στα βενζινάδικα – Ποιοι θα το βάζουν

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ιδρύθηκε Σχολή Προπονητών Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες – Άρσης Δραμιών στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ένα οπτικό ποίημα στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΑΝΩΣΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Σοκ: Πέθανε ξαφνικά ο Αστυνομικός Διευθυντής Φθιώτιδας

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά σε οικόπεδο της Αρχαιολογίας, δίπλα στην Αρχαία Αγορά!!! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Σιδέρης: «Σημείο αναφοράς για τη μουσική παιδεία»

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια στον Γιώργο Κωτσονάρο και διαχειριστικό έλεγχο ανήγγειλε ο Μαλτέζος

AGGELOS DRITSAS

Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Δημοτικής Κοινότητας Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS