ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Μεγάλη Τετάρτη, 1η Μαΐου 2024, ύστερα από ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), η οποία προκήρυξε πανελλαδική 24ωρη απεργία.

Αρνούμενοι να δεχτούν το τελεσίγραφο του υπουργείου για μεταφορά της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι ναυτεργάτες πρόκειται να απεργήσουν – γεγονός που ανατρέπει τα σχέδια όσων είχαν προγραμματίσει να ταξιδέψουν ενόψει του Πάσχα.

Όσοι σκόπευαν να ταξιδέψουν στα νησιά τη Μεγάλη Τετάρτη θα πρέπει να βρουν τώρα εισιτήριο στα αντίστοιχα δρομολόγια κάποιας άλλης μέρας και αυτό ενώ ήδη τα ακτοπλοϊκά έχουν γίνει ανάρπαστα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΝΟ:

«Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, ομόφωνα αποφάσισε την συμμετοχή της στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που προκήρυξε η Διοίκηση της ΓΣΕΕ για τις 17/4/2024 ημέρα Τετάρτη, με κεντρικό αίτημα την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την διασφάλιση των κατάλληλων εκείνων συνθηκών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Οι Έλληνες Ναυτεργάτες, λόγω της ιδιαιτερότητας του ναυτικού επαγγέλματος, είναι από τους πρώτους που έρχονται αντιμέτωποι με τις επιπτώσεις της ακρίβειας γιατί είναι οι μόνοι, που στην καλύτερη περίπτωση, εργάζονται 5 με 6 μήνες το χρόνο για να ζήσουν αυτοί και οι οικογένειες τους όλο τον χρόνο.

Ταυτόχρονα, όπως έχει καταγγελθεί πολλαπλώς από την Ομοσπονδία μας, τα επιδόματα ανεργίας για τους ναυτεργάτες είναι πενιχρά σε αντίθεση με τα αντίστοιχα επιδόματα της ξηράς και οι προϋποθέσεις επιδότησης της ανεργίας είναι πράγματι απαγορευτικές.

Παράλληλα, η κατάσταση η οποία επικρατεί στη δημόσια ναυτική εκπαίδευση και στις δημόσιες υπηρεσίες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για την απόκτηση των διαφόρων πιστοποιητικών και πτυχίων που είναι απαραίτητα για την άσκηση του ναυτικού επαγγέλματος, δεν καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες των ναυτικών με αποτέλεσμα να οδηγούνται στον ιδιωτικό τομέα με αντίστοιχη οικονομική τους επιβάρυνση.

Η Ομοσπονδία μας προβάλλει και υπογραμμίζει συνεχώς την πάγια και σταθερή θέση της για την ασφάλεια των θαλάσσιων συγκοινωνιών και την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα απαιτώντας την καθιέρωση αυξημένων οργανικών συνθέσεων και ενός νέου νομοθετικού πλαισίου που να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες των πλοίων και της ναυτεργασίας ώστε να εξασφαλίζονται πλήρως οι ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και κυρίως η ασφάλεια των πλοίων, των επιβατών και του πληρώματος. Και μέσα από τις νέες αυτές διαδικασίες, να αναβαθμιστεί και η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων Ναυτεργατών για ένα αξιοπρεπές βιοτικό επίπεδο.

Η ΠΝΟ παρακολουθεί συνεχώς τις εξελίξεις και παρεμβαίνει όπου και όταν χρειάζεται και καλεί τα μέλη της να παραμένουν σε εγρήγορση.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η διακοπή του νερού δημιούργησε τεράστια πρόβλημα στις κοινότητες Κρανιδίου και κοιλάδας

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τρίτη 30 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Από κοντινή απόσταση πυροβολήθηκε ο 31χρονος Μπάμπης- Τι δείχνει η ιατροδικαστική έρευνα

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Σύλληψη 31χρονου για ποσότητα κάνναβης από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ για το κύμα καύσωνα: Έρχονται 43αρια

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινούν σήμερα τα Μικρασιατικά 2025!

AGGELOS DRITSAS

Τρείς συλλήψεις σε χωριό του Άργους για κλοπές σε οικίες και σε εκκλησία

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΨΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΑΡΙΣΤΕΡΑ;

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Η Νέα Επίδαυρος είναι ο τόπος που γεννήθηκε το Ελληνικό Κράτος!

AGGELOS DRITSAS

Η Αλλαγή Πορείας συνεχίζει τις περιοδείες δυναμικά!

AGGELOS DRITSAS

Σε συνέχεια των προσπαθειών μας ως Α.Ο.ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Ομάδα Γυναικών Άργους (μέλος ΟΓΕ): Αντιπαλεύουμε τη βία σε κάθε πλευρά της ζωής μας

AGGELOS DRITSAS