ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δημήτρης Πτωχός: «Αύξηση του ορίου πληρωμών, ένα κρίσιμο εργαλείο για τις Περιφέρειες και τους Δήμους»

Στην Καλαμάτα συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου, παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Βασίλη Σπανάκη. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα «Δημάρχου Χρ. Μαλαπάνη» στο ιστορικό Δημαρχείο της πόλης.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός, παρευρέθηκε στη συνεδρίαση και αναφέρθηκε στα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Υπογράμμισε την ανάγκη αύξησης του ορίου πληρωμών για καλύτερη ρευστότητα, τόσο για τις Περιφέρειες όσο και για τους δήμους, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο μέτρο ως ουσιαστικό εργαλείο.

Επιπλέον, τόνισε τη σημασία της προώθησης του νομοσχεδίου για τη χαρτογράφηση και την κατανομή των αρμοδιοτήτων, με παράλληλη μεταφορά των απαραίτητων πόρων. Ο Περιφερειάρχης επαίνεσε την εξαιρετική συνεργασία με τους δημάρχους και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχιση αυτής της αποτελεσματικής συνεργασίας, επισημαίνοντας τη σημασία των έργων και πρωτοβουλιών που λαμβάνονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρώτο και δεύτερο βαθμό.

Η συνεδρίαση επικεντρώθηκε στις διεκδικήσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως αυτές εκφράστηκαν και μέσω της ΚΕΔΕ, και στα θέματα που αφορούν τους δήμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ελεύθερα Αργολικά Βουνά»

AGGELOS DRITSAS

Το Φεστιβάλ Ακροναυπλίας ανοίγει σήμερα τα πανιά του με τρία υπέροχα έργα.

AGGELOS DRITSAS

Άφαντος παραμένει ο 37χρονος Αλβανός πιστολέρο – Τι ανακάλυψε η ΕΛ.ΑΣ.

AGGELOS DRITSAS

Συγχαρητήρια από Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Άργους Μυκηνών: Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου η ιατρική ημερίδα στο Λάλουκα

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλίου, Δημήτριος Ορφανός βράβευσε τους μικρούς αθλητές του αγωνιστικού τμήματος της Ένωσης Argolida Taekwodo Union

AGGELOS DRITSAS

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΟΙΛΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Ο Σύλλογος Άνθεμα διοργανώνει πιστοποιημένο σεμινάριο πρώτων βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Λαμπερή Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού παιδικού σταθμού Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Η ημέρα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς της ΔΚ Ναυπλίου μεταφέρεται την Παρασκευή 31/01/2025

AGGELOS DRITSAS