ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές βραβείο καλύτερης ταινίας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Η ταινία με τον τίτλο “Ειρήνη” που δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους” στο Bridge of Peace International Film Festival που διεξήχθη στην πόλη του φωτός, στο Παρίσι!

Οι μικροί μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη. Και ποιος ο ιδανικότερος τρόπος από το να συνδυάσουν τρεις θεμελιώδεις άξονες: τη μουσική, το επιβλητικό σκηνικό, τα σοφά λόγια. Έτσι, τα παιδιά τραγουδούν για την Ειρήνη σε μουσική του σπουδαίου Γ. Μαρκόπουλου, απαγγέλλουν σοφές φράσεις αρχαίων Ελλήνων στο πλέον κατάλληλο μέρος, το θέατρο της Αρχαίας Πόλεως της Επιδαύρου. Ας ακούσουμε για μια, μόνο, φορά τα παιδιά και τα λόγια των αρχαίων σοφών που μίλησαν για τα δεινά του πολέμου. Ας ακούσουμε τα παιδιά που φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει μείνει: «Θέλουμε Ειρήνη».!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μικρό αυτό ολιγοθέσιο σχολείο της Επιδαύρου και οι μαθητές του στέλνουν μηνύματα στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας μιας ταινίας. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια του δασκάλου τους Ν. Γαλάνη (που έχει τιμηθεί για την προσφορά του ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στη χώρα μας), δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους για την ισότητα των φύλων, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις γυναικοκτονίες κ.α.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη βραβευμένη μαθητική ταινία πατώντας εδώ: https://youtu.be/yalll3RRpUQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Σάββατο,18-5-2024,ημέρα των Εγκαινίων του Ιερού Ναού Οσίου Παϊσίου

AGGELOS DRITSAS

Έμενε στο βενζινάδικο και περνούσε ώρες εκεί.

AGGELOS DRITSAS

Απίστευτη καταγγελία ασθενούς – Γιατρός ζητούσε «φακελάκι» και την ώρα του χειρουργείου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Φιλικό παιχνίδι της Ερμιονίδας με την εθνική Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στην Ερμιόνη

AGGELOS DRITSAS

Με την συμμετοχή ‘’μικρών’’ αλλά και ‘’μεγάλων’’ ολοκληρώθηκε το «Εργαστήρι Χαρταετού»

AGGELOS DRITSAS

Ελάτε να παίξετε μπάσκετ στη πόλη του Άργους.

AGGELOS DRITSAS

Είναι ένα ακόμη περιστατικό κλοπής από την στιγμή που η τιμή του λαδιού έχει εκτοξευτεί στα ύψη.

AGGELOS DRITSAS

Χειμερινές εκπτώσεις 2025: Ανοιχτά τα καταστήματα την Κυριακή 19/1, τι ισχύει για σούπερ μάρκετ

AGGELOS DRITSAS

“ΟΧΙ” στους σχεδιασμούς του ΤΑΙΠΕΔ για την Καραθώνα, ερήμην της κοινωνίας

AGGELOS DRITSAS

“Έφυγε” ο Γιώργος Μπουρίκας…

AGGELOS DRITSAS

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τεχνικό σεμινάριο

AGGELOS DRITSAS

Ο Γ. Γαβρήλος στο Δήμο Ερμιονίδας για αυτοψία των πρόσφατων ζημιών

AGGELOS DRITSAS