ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές βραβείο καλύτερης ταινίας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Η ταινία με τον τίτλο “Ειρήνη” που δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους” στο Bridge of Peace International Film Festival που διεξήχθη στην πόλη του φωτός, στο Παρίσι!

Οι μικροί μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη. Και ποιος ο ιδανικότερος τρόπος από το να συνδυάσουν τρεις θεμελιώδεις άξονες: τη μουσική, το επιβλητικό σκηνικό, τα σοφά λόγια. Έτσι, τα παιδιά τραγουδούν για την Ειρήνη σε μουσική του σπουδαίου Γ. Μαρκόπουλου, απαγγέλλουν σοφές φράσεις αρχαίων Ελλήνων στο πλέον κατάλληλο μέρος, το θέατρο της Αρχαίας Πόλεως της Επιδαύρου. Ας ακούσουμε για μια, μόνο, φορά τα παιδιά και τα λόγια των αρχαίων σοφών που μίλησαν για τα δεινά του πολέμου. Ας ακούσουμε τα παιδιά που φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει μείνει: «Θέλουμε Ειρήνη».!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μικρό αυτό ολιγοθέσιο σχολείο της Επιδαύρου και οι μαθητές του στέλνουν μηνύματα στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας μιας ταινίας. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια του δασκάλου τους Ν. Γαλάνη (που έχει τιμηθεί για την προσφορά του ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στη χώρα μας), δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους για την ισότητα των φύλων, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις γυναικοκτονίες κ.α.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη βραβευμένη μαθητική ταινία πατώντας εδώ: https://youtu.be/yalll3RRpUQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

“Σήμερα γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Μνημείων

AGGELOS DRITSAS

Φωτιά νοτιοδυτικά της Ύδρας – Επιχειρεί το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο

AGGELOS DRITSAS

Πρότεινε ο Στέφανος στον Αργυρό να είναι υποψήφιος στις εκλογές;

AGGELOS DRITSAS

Η ασφάλεια των πολιτών στον Δήμο Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Κτηματολόγιο: Στην Αργολίδα τα περισσότερα «αγνώστου ιδιοκτήτη» ακίνητα

AGGELOS DRITSAS

Πόρτο Χέλι : 02:20 τα ξημερώματα

AGGELOS DRITSAS

Ερμιονίδα: Το Κρανίδι γιορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο

AGGELOS DRITSAS

Υπό το φως της Πανσελήνου, ο Αλέκος Βρέτος παρουσιάζει ένα project μεσογειακής στο Κάστρο του Άργους.

AGGELOS DRITSAS

Καταργείται η ετήσια συνδρομή στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ ) του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 42χρονου με ένταλμα στο Ναύπλιο για κλοπές

AGGELOS DRITSAS

Απίστευτη ιστορία: Πήγε τον νεκρό θείο της να υπογράψει για το δάνειο!

AGGELOS DRITSAS