ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Διεθνές βραβείο καλύτερης ταινίας στο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου

Η ταινία με τον τίτλο “Ειρήνη” που δημιουργήθηκε από μαθητές και εκπαιδευτικούς του Δημοτικού σχολείου Αγίου Δημητρίου στην Επίδαυρο, κέρδισε το βραβείο “Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους” στο Bridge of Peace International Film Festival που διεξήχθη στην πόλη του φωτός, στο Παρίσι!

Οι μικροί μαθητές στέλνουν το δικό τους μήνυμα για ειρηνική συνύπαρξη. Και ποιος ο ιδανικότερος τρόπος από το να συνδυάσουν τρεις θεμελιώδεις άξονες: τη μουσική, το επιβλητικό σκηνικό, τα σοφά λόγια. Έτσι, τα παιδιά τραγουδούν για την Ειρήνη σε μουσική του σπουδαίου Γ. Μαρκόπουλου, απαγγέλλουν σοφές φράσεις αρχαίων Ελλήνων στο πλέον κατάλληλο μέρος, το θέατρο της Αρχαίας Πόλεως της Επιδαύρου. Ας ακούσουμε για μια, μόνο, φορά τα παιδιά και τα λόγια των αρχαίων σοφών που μίλησαν για τα δεινά του πολέμου. Ας ακούσουμε τα παιδιά που φωνάζουν με όση δύναμη τους έχει μείνει: «Θέλουμε Ειρήνη».!

Δεν είναι η πρώτη φορά που το μικρό αυτό ολιγοθέσιο σχολείο της Επιδαύρου και οι μαθητές του στέλνουν μηνύματα στην κοινωνία μέσω της δημιουργίας μιας ταινίας. Τα προηγούμενα χρόνια, με τη βοήθεια του δασκάλου τους Ν. Γαλάνη (που έχει τιμηθεί για την προσφορά του ως Εκπαιδευτικός της Χρονιάς στη χώρα μας), δημιούργησαν ταινίες μικρού μήκους για την ισότητα των φύλων, τη Μικρασιατική Καταστροφή, τις γυναικοκτονίες κ.α.

Μπορείτε να παρακολουθήστε τη βραβευμένη μαθητική ταινία πατώντας εδώ: https://youtu.be/yalll3RRpUQ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Καθημερινές συναντήσεις του Δημήτρη Ορφανού με συλλόγους και φορείς

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι Ιδανικός τόπος διακοπών ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Συζητήσαμε αναλυτικά την πρόοδο του έργου της Νεοκλασικής Αγοράς Άργους, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα “ΔΙΑΤΗΡΩ”.

AGGELOS DRITSAS

Βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς: «8 Μαρτίου: Για τις γυναίκες της ζωής και της δημιουργίας»

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση σε ενημερωτική δράση με θέμα: “Η Εθελοντική Αιμοδοσία και τα Οφέλη της”

AGGELOS DRITSAS

Σε γιορτινό κλίμα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της παράταξης ”Νέα Πελοπόννησος” του Πέτρου Τατούλη στη Καλαμάτα

AGGELOS DRITSAS

Στην Πυργέλα (δίπλα στον Σύλλογο), θα προβληθεί η ταινία φαντασίας 3D κινουμένων σχεδίων “ΜΑΒΚΑ”.

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχού με την Υπουργό Σοφία Ζαχαράκη

AGGELOS DRITSAS

Καλαμάτα Κ19- Παναργειακός Κ19 1-0 για την 6η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Νέων Super League 2 K19.

AGGELOS DRITSAS

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον ΑΟ Κορωνίς

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστήρια επιστολή προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Nοσοκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS