ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΥΓΕΙΑ

Δράση πρόληψης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού από την Κινητή Ομάδα Υγείας του Ε.Ε.Σ. στην πόλη του Άργους .

Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 η Κινητή Ομάδα Υγείας του Τομέα Υγείας ΕΕΣ, συνεχίζοντας την εκστρατεία για την Πρόληψη κατά του καρκίνου, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τη δράση και στην αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης, το Άργος.

Στόχος της δράσης η ενημέρωση, η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των γυναικών, όλων των ηλικιών, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη ανίχνευση του καρκίνου του μαστού.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Άργους υποδέχθηκε την Κινητή Ομάδα Υγείας με πλήθος γυναικών, τόσο από την πόλη του Άργους, όσο και από χωριά του διευρυμένου δήμου.

· Η Ομάδα Υγείας με τους πολύτιμους εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος, πληροφόρησε πάνω από 320 άτομα, διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό και τονίζοντας την αξία της πρόληψης μέσω του προσυπτωματικού ελέγχου, κατά του καρκίνου του μαστού.

Ο ιατρός της Ομάδας Υγείας παρείχε σε:

· 50 γυναίκες κλινική εξέταση και ψηλάφηση μαστού (5 γυναίκες παραπέμφθηκαν για περαιτέρω διερεύνηση)

· 65 γυναίκες έλαβαν συνταγογράφηση για απεικονιστικό προσυμπτωματικό έλεγχο.

· 180 γυναίκες παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο για την μηνιαία αυτοεξέταση μαστών ( με τη χρήση εκπαιδευτικών προπλασμάτων) από τους νοσηλευτές.

Υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας την δράση υποστήριξε ο κος. Γεώργιος Δωροβίνης, Γυναικολόγος – Μαιευτήρας.

Θερμές ευχαριστίες στον δήμο Άργους- Μυκηνών για την τεχνική υποστήριξη και συνεργασία.

Την δράση στήριξαν με την παρουσία τους ο Προέδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αργολίδας

κος. Κωνσταντίνος Κατσαρός, η Αντιδήμαρχος καθαριότητας, ανακύκλωσης και κλιματικής προστασίας, κ. Αργυροπούλου Αναστασία, ο Αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας, αστικού σχεδιασμού, πρασίνου & βιώσιμης κινητικότητας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Αλεξανδρόπουλος Γιώργος , ο Αντιδήμαρχος σύγχρονου πολιτισμού & κοινωνικής πρόνοιας Δήμου Άργους-Μυκηνών κ. Μπουλούκος Παναγιώτης.

Η Κινητή Ομάδα Υγείας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα ταξιδέψει σε όλη την Ελλάδα να μεταφέρει το μήνυμα της πρόληψης αλλά και της αντιμετώπισης της νόσου, μέσα από την έγκαιρη διάγνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνεχίζονται οι Καθαρισμοί Ρεμάτων στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

θιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 5 Ιανουαρίου 2024 στοΔήμαρχο Άργους – Μυκηνών, Γιάννη Μαλτέζο,

AGGELOS DRITSAS

Lets do it Greece… Drepano!!! Ο Σύλλογος Γονέων Και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου κ Δημοτικού

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργείται Βάση Ετοιμότητας της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδας στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Ο μασκαράς μπορεί να είναι… ελεγκτής της ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Σπείρα «ξάφρισε» πάνω από 138.000 ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς

AGGELOS DRITSAS

Παναργειακός-Ρόδος αύριο στο ΔΑΚ Άργους στις 16:00.

AGGELOS DRITSAS

Παραδοσιακό δημοτικό γλέντι στο Ανυφί

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ vs ΦΕΙΔΩΝ ΑΡΓΟΥΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Νεκρός νεαρός που έπεσε από κερκίδα γηπέδου

AGGELOS DRITSAS

Τον πολυαγαπημένο & σεβαστό μας Σύζυγο , Πατέρα & Υιό Χρήστο Ιωα . Βασιλείου (ΤΣΙΤΣΟΣ ) ετών 59 αποχαιρετούμε

AGGELOS DRITSAS

«Διαδρομή Ελπίδας» κατά του παιδικού καρκίνου με «αγγελιοφόρο» τον ποδηλάτη Σωτήρη Μπαρμπαρόσο. 

AGGELOS DRITSAS