ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Εκδόθηκε χθες το απόγευμα το ΦΕΚ βάσει του οποίου πληρώνονται οι παραγωγοί οι οποίοι δεν ήταν ασφαλισμένοι στον ΕΛΓΑ, επειδή δεν το επέβαλε ο Κανονισμός του, κατά την περίοδο των πυρκαγιών και της θεομηνίας Daniel.

Πρόκειται για 15.773.591€ που προέρχονται από το Γεωργικό Αποθεματικό του 2023.

Δικαιούχοι της χρηματοδοτικής στήριξης έκτακτης ανάγκης είναι οι αγρότες που δραστηριοποιούνται στην εκτροφή χοίρων, πουλερικών (όρνιθες, πτηνά, ινδιάνοι, πάπιες, φραγκόκοτες, χήνες, φασιανοί), στην καλλιέργεια ανθών και καλλωπιστικών, ακακιών, κάνναβης, παυλόνιας, κηπευτικών υπό κάλυψη, φυτωρίων ελάτης και λοιπών δασικών δέντρων, φυτωρίων καρποφόρων δέντρων και θάμνων, γκαζόν, κράνων και μανιταριών, οι οποίοι επλήγησαν από πυρκαγιές την περίοδο Ιουλίου – Αυγούστου 2023 και από πλημμύρες κατά τον Σεπτέμβριο 2023 στις Περιφερειακές Ενότητες (Π.Ε.) Αλεξανδρούπολης, Αργολίδας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Καρδίτσας, Κορινθίας, Λάρισας, Μαγνησίας, Ρόδου, Ροδόπης, Τρικάλων και Φθιώτιδας, καθώς και οι παραγωγοί μελιού που έχουν έδρα εκμετάλλευσης στις ΠΕ Έβρου, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Τρικάλων.

Η αποζημίωση χορηγείται σύμφωνα με τις δηλωθείσες ζημίες των γεωργών ανά στρέμμα για τις καλλιέργειες φυτικής παραγωγής, ανά ζώο για τη ζωική παραγωγή και ανά κυψέλη για τους παραγωγούς μελιού (αφορά τις μελισσοτροφή).

Η ενίσχυση είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και ανεκχώρητη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής ή ειδικής διάταξης.

Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι μελισσοκόμοι, πρέπει να υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέχρι και σήμερα, 30 Ιανουαρίου 2024.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωταπριλιά του 1947: Πεθαίνει ο βασιλιάς Γεώργιος και δεν το πιστεύει κανείς…

AGGELOS DRITSAS

Ολόκληρη η ομιλία του υποψ. Προέδρου για το Επιμελητήριο Αργολίδας Θοδωρή Βασιλόπουλου (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Ο Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Αργολίδας καθώς και η Επιτροπή Διαιτησίας

AGGELOS DRITSAS

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κρανιδίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Τζαρίμας μας ενημέρωσε

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Η πανσέληνος του Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Επιβάλλει κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο περί ομοφύλων ο Κασσελάκης

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος για το εργασιακό νομοσχέδιο: Φτωχοποίηση του κόσμου της εργασίας και κατάλυση εργασιακών δικαιωμάτων

AGGELOS DRITSAS

Ο Γιάννης Γεωργόπουλος μίλησε ανοιχτά και ο λόγος του ήταν ξεκάθαρος… ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων και συζητήσεων γύρω από το μέλλον του στρατοπέδου Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΛΙΔΑ: Πυρκαγιά στην περιοχή των κοκκινάδων

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Επίσκεψη σήμερα στην Δημοτική Κοινότητα Φούρνων

AGGELOS DRITSAS