ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

 Επόμενο βήμα στη μάχη κατά της πανδημίας το κοινό εμβόλιο “γρίπης-κορονοϊού”

“Η μάχη με τον κορονοϊό δεν έχει τελειώσει και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τον ιό που δεν είναι ακόμη εποχικός”. Αυτό πιστεύει η κα Ελένη Ναστούλη, ιολόγος στο University College of London, η οποία μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Η κυρία Ναστούλη ανέφερε ότι “υπάρχει έξαρση του κορονοϊού και των ιώσεων, τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, από τις αρχές του φθινοπώρου όπου πάρθηκαν και κάποια μέτρα”“Γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν είναι εποχικός, ξέρουμε πως μεταλλάσσεται και  πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι” και  παράλληλα τόνισε τη σημασία του εμβολίου.

Πρόσθεσε ότι ”αυτή την εποχή είναι δεδομένο ότι με το κρύο και τους κλειστούς χώρους θα υπάρχουν κάποια συμβάντα και  θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τον καθένα και περισσότερο για στις ευάλωτες ομάδες ενώ όσοι νοσούν θα πρέπει να φοράνε μάσκα και να υπάρξει ατομική ευθύνη”.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θάνατο του 8αχρονου από στρεπτόκοκκο, είπε ότι “ο στρεπτόκοκκος του φάρυγγα είναι μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας αλλά υπάρχουν περιπτώσεις με μεγάλες επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν και σε θάνατο”.

Για το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν τα δυο εμβόλια γρίπης και κορονοϊού τόνισε ότι θα ήταν ιδανικό και γίνονται έρευνες πάνω σε αυτό. Επίσης και τα ενδορινικά εμβόλια θα είναι μεγάλο βήμα βελτίωσης για το πως τα χορηγούμε, αλλά και για την αποτελεσματικότητα τους.  Σχετικά με το εμβόλιο για τον αναπνευστικό ιό RSV είπε ότι ”απευθύνεται σε βρέφη, σε μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, σε ανοσοκατεσταλμένους  και έγκυες γυναίκες. Πρόκειται για ένα καινούργιο εμβόλιο για το οποίο, έχουν γίνει μελέτες, πήρε έγκριση στη Βρετανία και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο”.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Προφυλακιστέοι οι 2 ρομά για το τροχαίο στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Βασίλης Γ. Σιδέρης : 200 χρόνων από τη Μάχη των Μύλων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ενημερώνει τους παραγωγούς ότι παρατείνεται η προθεσμία υποβολής

AGGELOS DRITSAS

Μήνυμα του Συνδέσμου Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων Νομού Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΗΡΑΙΟΝ….ΚΥΡΙΑΚΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ 2024..

AGGELOS DRITSAS

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στο Γηροκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Η Υπουργός Πολιτισμού εγκαινιάζει το Μπούρτζι

AGGELOS DRITSAS

Τουλάχιστον οι αρμόδιοι ας αξιοποιήσουν την πηγή του Κεφαλαρίου ώστε αυτό το πεντακάθαρο νερό να μη χάνετε στη θάλασσα.

AGGELOS DRITSAS

Ψυχοθεραπεία στην Εποχή της Σύγχρονης Τεχνολογίας.

AGGELOS DRITSAS

Ανακηρύχθηκαν και επίσημα οι 45 νέοι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτριος Ι. Ορφανός σας προσκαλεί στις ετήσιες εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής

AGGELOS DRITSAS

«Από τον Ασκάνιο στον Ερασίνο»: 9ος Αγώνας Δρόμου Μνήμης Μικρασιατικής Καταστροφής

AGGELOS DRITSAS