ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, οι Τηγανίτες της Θερμησίας έχουν την τιμητική τους στην 6η Γιορτή Τηγανίτας στην Πλατεία της Θερμησίας.

Ένα λεπτό ευωδιαστό άρωμα τυλίγει αυτή τη μέρα το μικρό, αλλά πανέμορφο χωριό της Θερμησίας που μεταφέρει μνήμες από γενιά σε γενιά…

Η παράδοση θέλει το έθιμο να ξεκινά από τα παλιά χρόνια, μ’ αυτόν τον τρόπο οι ντόπιοι θέλησαν να «γιορτάσουν» το τέλος της κουραστικής, μα συνάμα προσοδοφόρας ελαιοκομικής περιόδου.
Με αλεύρι και νερό έδεναν τον χυλό και τον τηγάνιζαν στο φρέσκο λάδι, μεγαλώνοντας έτσι γενιές και γενιές, φτάσαμε στο σήμερα..

Η συνταγή απλή για πολλούς, αλλά οι Τηγανίτες της Θερμησίας κρύβουν τα δικά τους μυστικά που τις κάνουν ξεχωριστές και σε κάθε σπίτι αυτές τις μέρες έχουν μια θέση στο τραπέζι όλων των νοικοκυριών.

Την Κυριακή οι γυναίκες του χωριού θα πιάσουν από νωρίς δουλειά, θα στήσουν τους πάγκους τους, θα ετοιμάσουν τα τηγάνια τους, θα φέρουν τα αγνά, ντόπια υλικά τους και θα ξεκινήσουν να φτιάχνουν τηγανίτες, τις οποίες θα μοιράσουν σε κάθε κάτοικο, σε κάθε επισκέπτη…με μόνη αμοιβή τους ένα χαμόγελο, έναν καλό λόγο!

Οι Τηγανίτες της Θερμησίας δεν είναι μόνο αλεύρι και νερό, είναι η χαρά της σοδειάς μας, είναι η παράδοσή μας!

Ελάτε, λοιπόν, να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές του χωριού μας, να πεζοπορήσουμε ως το Κάστρο της Θερμησίας και να γιορτάσουμε όλοι μαζί με μουσική, χορό και παραδοσιακές γεύσεις, φτιαγμένες με τα αγνά υλικά του ευλογημένου Τόπου μας!

Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας & Αντιδήμαρχος Τουρισμού,
Βίκυ Πραχαλιά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γυναικολόγος καταχωρούσε εικονικές επισκέψεις

AGGELOS DRITSAS

 Κωνσταντίνα Νικολάκου 

AGGELOS DRITSAS

Μια βραδιά παράδοσης και λαϊκού γλεντιού στην πλατεία Συντάγματος στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ασπασία Μπόγρη: Το μήνυμα της μητέρας της για τα γενέθλιά της

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Εστίασης Ναυπλίου συμμετέχει στην διαμαρτυρία για το νέο φορολογικό

AGGELOS DRITSAS

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΣΤΟ HELLAS LIBERTY

AGGELOS DRITSAS

20 έως 22 Οκτωβρίου το Αναρριχητικό Φεστιβάλ Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

AGGELOS DRITSAS

Αερόστατα, παραδοσιακή μουσική και εδέσματα από την κοινότητα Ινάχου του Δήμου Άργους – Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Αργολίδας για την αποστολή ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα

AGGELOS DRITSAS

Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας 

AGGELOS DRITSAS

Κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου, γιορτάζεται η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

AGGELOS DRITSAS