ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Με θρησκευτική λαμπρότητα και κάθε επισημότητα η πόλη του Ναυπλίου τιμά τους Αγίους Κωνσταντίνο και Ελένη

Άγιος Κωνσταντίνος ο Υδραίος Νεομάρτυρας

Ο Άγιος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στην Ύδρα και ο πατέρας του ονομαζόταν Μιχαήλ, η δε μητέρα του Μαρίνα.

Δεκαοκτώ χρονών έφυγε από την Ύδρα και πήγε στη Ρόδο, κοντά στον Τούρκο ηγεμόνα Χασάν Καπετάν. Εκεί ο Κωνσταντίνος παρασύρθηκε και έξισλαμίστηκε, με το όνομα Χασάν και για τρία χρόνια απολάμβανε μεγάλες τιμές. Αργότερα όμως, συναισθάνθηκε το ολίσθημα του και άρχισε να μετανοεί.

Έκανε ελεημοσύνες και έκλαψε πικρά. Τελικά, για να εξιλεωθεί αποφάσισε να μαρτυρήσει. Βρήκε λοιπόν κάποιο πνευματικό, εξομολογήθηκε και ζήτησε την ευχή του να μαρτυρήσει. Ο πνευματικός του όμως τον απέτρεψε, διότι φοβήθηκε το νεαρό της ηλικίας του.

Ο Κωνσταντίνος έκανε υπακοή, εγκατέλειψε τη Ρόδο και πήγε στην πόλη Κρίμι, κατόπιν στην Κωνσταντινούπολη και από ‘κει στο Άγιον Όρος.

Στην Μονή Ιβήρων, προετοιμάστηκε για το μαρτύριο και αφού πήρε την ευχή των πατέρων ήλθε στη Ρόδο. Εκεί, παρουσιάστηκε στον ηγεμόνα και με θάρρος ομολόγησε τον Χριστό. Τα βασανιστήρια που ακολούθησαν ήταν φρικτά. Τελικά τον απαγχόνισαν στις 14 Νοεμβρίου 1800 μ.Χ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με επιτυχία έπεσε η αυλαία της εκπομπής” Κυριακή στο Χωριό ξανά” στη Νέα Επίδαυρο!

AGGELOS DRITSAS

Με θρησκευτική κατάνυξη τελέστηκε χθες βράδυ στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου του Δήμου Επιδαύρου,

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος : Η Χορευτική Ομάδα Ερμιόνης «ΧΟ.ΕΡ.»

AGGELOS DRITSAS

«Ελεύθερη Σκέψη» από την Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου «Παλαμήδης»

AGGELOS DRITSAS

Άργος | «Θα χύσεις αίμα, θα σε σκοτώσω» – Σοκάρουν οι περιγραφές της 32χρονης που βασανίστηκε από τον σύζυγό της

AGGELOS DRITSAS

«ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ,

AGGELOS DRITSAS

Επιστημονική ημερίδα στη Σελλασία | Δημήτρης Πτωχός: «Ελαιόλαδο, παράδοση και βιώσιμη ανάπτυξη στην Πελοπόννησο»

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά από την κοπή της πίτας του Συλλόγου Αργείων «Ο Δαναός»

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και βιωματικό εργαστήρι Φυσικής στο Λύκειο Λυγουριού

AGGELOS DRITSAS

Πυργιώτικα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση στην πλατεία του χωριού μας με σκοπό τη δεντροφύτευση

AGGELOS DRITSAS

Χαμηλές θερμοκρασίες τα ξημερώματα της Δευτέρας και στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Α. Πουλάς: Να πραγματοποιηθούν καθαρισμοί ρεμάτων στην Κοινότητα Σκοτεινής και σε ολόκληρη την Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS