ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Θεσσαλονίκη: Δεκαεννιά κεριά στη μνήμη του Άλκη – Δύο χρόνια από την δολοφονία του

Δύο χρόνια μετά την δολοφονία του 19χρονου φιλάθλου του Άρη, του Άλκη Καμπανού, συγγενείς και φίλοι, τίμησαν την μνήμη του με μια συμβολική κίνηση, στην Θεσσαλονίκη, στο σημείο που κόπηκε το νήμα της ζωής του.

Δεκαεννέα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, ξημερώματα της 1ηης Φεβρουαρίου, άναψαν 19 κεριά, στο σημείο που σκοτώθηκε ο νεαρός Άλκης από τυφλό οπαδικό χτύπημα στην περιοχή της Χαριλάου στη Θεσσαλονίκη.

Η συμβολική αυτή κίνηση, που συνοδεύτηκε από την τήρηση ενός λεπτού σιγής, διοργανώθηκε από τη Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 – Εις το Όνομα του Άλκη στη μνήμη του νεαρού φοιτητή με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από τη δολοφονία του, παρουσία του πατέρα του Αριστείδη Καμπανού και της αδελφής του Μαρίας.

«Δυο χρόνια πέρασαν από την απόφραδα εκείνη ημέρα της 1ης Φεβρουαρίου, (όταν) δώδεκα νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ τυφλά καθοδηγούμενοι από τα άγρια ένστικτα τους έπραξαν το αδιανόητο. Αφαίρεσαν τη ζωή του Άλκη επειδή ένα παιδί από την παρέα του φώναξε ότι είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα και τη Μελίνα και την οικογένεια μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε με εμφανή συγκινησιακή φόρτιση ο πατέρας.

«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο τιμής στον Άλκη και μαζί και στα άλλα παιδιά», καθώς «τα δυο τελευταία χρόνια θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Δυστυχώς (…) προσπαθούσαμε όλο αυτόν τον καιρό να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα», συμπλήρωσε ο κ. Καμπανός.

Σήμερα το απόγευμα στις πέντε οι δράσεις ενάντια στη βία θα συνεχιστούν, με τρία μικρά παιδιά με αναπηρία τον Γιάννη, τον Λέανδρο και τον Σπύρος, φίλους του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, όπως και η μικρή Μάγια, να αφήνουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος, συνύπαρξης των χρωμάτων, συμπερίληψης.

Στο σημείο της δολοφονίας, καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι στημένο στο πανό με σύνθημα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη», καλώντας τους φιλάθλους διαφορετικών συλλόγων να φωτογραφηθούν φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τάσος Λάμπρου: Πρόγραμμα επισκέψεων και ομιλιών της ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Η Μητρόπολη Αργολίδας εορτάζει την ανακομιδή των Λειψάνων του Αγ. Λουκά του Ιατρού ( LIVE )

AGGELOS DRITSAS

Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος: Παρευρέθηκα σήμερα, στην εκδήλωση υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

ΤΑ ΦΡΑΓΚΟΣΥΚΑ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΒΙΝΤΕΟ DRONE

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή βυτιοφόρου στον Ισθμό | Επί τόπου στο σημείο ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στο Ανυφί

AGGELOS DRITSAS

Νεκρό βρέφος 6 μηνών-Το χτύπησε η μητέρα του μέχρι θανάτου

AGGELOS DRITSAS

Οι νέες ειδικότητες της Σ.Α.Ε.Κ( πρώην ΔΙΕΚ)ΝΑΥΠΛΊΟΥ για την σπουδαστική χρονιά 2024-2025.

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

AGGELOS DRITSAS

Δ. Παπαστεργίου από το Ναύπλιο: Με το Perifereies.gov.gr γίνεται πράξη το όραμα για μια Ελλάδα ψηφιακά αποτελεσματική

AGGELOS DRITSAS