ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατώτατος μισθός: Σήμερα «πάει» στη Βουλή η τροπολογία για τη διαβούλευση

Μέσα στην ημέρα αναμένεται να κατατεθεί – εκτός απροόπτου – η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την οποία θα καθοριστεί η διαδικασία της διαβούλευσης και το χρονοδιάγραμμα για την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι να επιτευχθεί ο στόχος για αύξηση από 1η Απριλίου και να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα της ετήσιας διαβούλευσης για την αύξηση των βασικών αποδοχών.

Σύμφωνα με τον σχετικό σχεδιασμό, οι διαβουλεύσεις θα ξεκινούν κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου, αντί για τέλη Φεβρουαρίου και η εισήγηση του αρμόδιου υπουργού Εργασίας προς το υπουργικό συμβούλιο για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού των υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών θα γίνεται το πρώτο 15νθήμερο του Μαρτίου.

Πόσο θα αυξηθεί ο κατώτατος

Από 1ης Απριλίου 2023 βρίσκεται σε ισχύ η αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 9,4%, στα 780 ευρώ μικτά για τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια η νέα αύξηση θα είναι πέριξ του 5% και ενδεχομένως να φτάσει το 6,5%, σύμφωνα με τους πιο αισιόδοξους.

Για παράδειγμα, με ένα μέσο ποσοστό αύξησης 5,2% τον Απρίλιο, ο κατώτατος μισθός θα διαμορφωθεί στα 821 (μικτά) ευρώ, αντί 780 ευρώ (μικτά) σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί συνολικά 19 επιδόματα και βοηθήματα επηρεάζονται από την αύξηση του κατώτατου μισθού και αναμένεται να σημειώσουν εκ νέου αύξηση και φέτος.

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ- ΠΑΝΑΧΑΪΚΉ LIVE

AGGELOS DRITSAS

Με Νάντια Γιαννακοπούλου τελικά η κοπή της πίτας του ΠΑΣΟΚ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Μια πολύ ξεχωριστή Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το 1ο Λύκειο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Δυο σύλλογοι, ένα αποκριάτικο πάρτι, πολύ μουσική και διασκέδαση

AGGELOS DRITSAS

Έβαλε στη στάση τον καναπέ του σπιτιού του

AGGELOS DRITSAS

Α.Πουλάς: Με ευθύνη της κυβέρνησης συνεχίζεται η αποψίλωση των υπηρεσιών της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Καύσωνας: “Καήκαμε” για 7η συνεχόμενη μέρα στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Ειδικές επιτροπές καταγραφής και αξιολόγησης των ζημιών στο Δήμο Ερμιονίδας – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις

AGGELOS DRITSAS

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Νηπιαγωγείου Πορτοχελίου 

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε ο θεατρικός σκηνοθέτης Κώστας Φαρμασώνης

AGGELOS DRITSAS

Δεμένα τα πλοία την Μ. Τετάρτη – Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία η ΠΝΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Βιοκαρπός Α.Ε. στην Αργολίδα ζητάει Εργάτες παραγωγής, Οδηγό και Υπάλληλο Γραφείου

AGGELOS DRITSAS