ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Κρουαζιέρα: Αύξηση-σοκ 150% στα ανταποδοτικά τέλη επιβατών στα Λιμενικά Ταμεία

Κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες και 10 προσεγγίσεις σε ένα λιμάνι θα πληρώσει 100.000 ευρώ, αντί 40.000 – Για ποια λιμάνια ισχύει – Τα τέλη αφορούν θέματα ασφαλείας

Ενημερώθηκαν την περασμένη Δευτέρα, 10 Ιουνίου, ότι τα ανταποδοτικά τέλη επιβατών για νησιά που έχουν Λιμενικό Ταμείο, καθορίζονται στο 2,5 ευρώ, από 1 ευρώ που ίσχυε μέχρι πρότινος, για την εφαρμογή του ISPS Code. Είναι ο Διεθνής Κώδικας Ασφαλείας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων και περιλαμβάνει τον ελάχιστο αριθμό ρυθμίσεων ασφαλείας για πλοία, λιμάνια και κρατικούς φορείς.

Το ανταποδοτικό τέλος είναι το τέλoς που καταβάλλεται στα Λιμενικά Ταμεία που εφαρμόζουν τον ISPS Code, από επιβάτες πλοίων που πραγματοποιούν διεθνείς περιηγητικούς πλόες. Ισχύει για τα λιμάνια που δεν είναι οργανισμοί και για τα Λιμενικά Ταμεία που εφαρμόζουν τον Κώδικα ISPS γιατί υπάρχουν και Λιμενικά Ταμεία που έχουν το σχέδιο, αλλά δεν το έχουν θέσει σε εφαρμογή.

Έχει ισχύ, προς το παρόν, σε 15 λιμάνια: Άγιος Νικόλαος, Κως, Μονεμβάσια, Μύκονος, Μύρινα, Ναύπλιο, Νάξος, Πάτμος, Ρόδος, Σαντορίνη, Σούδα, Σπέτσες, Σύρος, Σύμη και Ζάκυνθος.

Στην πράξη, ένα κρουαζιερόπλοιο με 4.000 επιβάτες θα πλήρωνε με το παλιό τιμολόγιο 4.000 ευρώ ανά προσέγγιση. Τώρα, καλείται να πληρώσει 10.000 ευρώ. Αν το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο κάνει δέκα προσεγγίσεις την τουριστική περίοδο σε κάποια από τα προαναγραφέντα λιμάνια, θα κληθεί να πληρώσει 100.000 ευρώ, με ποσοστό αύξησης 150%.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει αντιδράσεις, αφού έγινε μέσα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ενώ οι εταιρείες είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους και είχαν υπολογίσει το λειτουργικό κόστος για τους στόλους τους ανά προορισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εκδήλωση του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

AGGELOS DRITSAS

Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας: Ενημερωτική ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Εξασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης στην Εκπαίδευση από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

«Με την καρδιά στα παιδιά της ΦΛΟΓΑΣ, ο άθλος του Σταύρου Σμυρλή»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Άθλος από τον Σταύρο Σμυρλή – Θα κολυμπήσει 60χλμ για 5 συνεχόμενες μέρες

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τίμησε το ηρωικό ‘’ΟΧΙ’’

AGGELOS DRITSAS

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας : Διακοπή ρεύματος σε Ασίνη και Τολό στις 2/6

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

AGGELOS DRITSAS

25η ΜΑΡΤΙΟΥ 2024: ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Ημέρα Μνήμης για την Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού 

AGGELOS DRITSAS

Πώς μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις μπορούν να λάβουν επιδότηση έως 100.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS